מיינט הרצליה

WeWork: איך מייסד-שותף המודח אדם נוימן מתכנן לחזור לשלוט

אפילו בסצנת הסטארט-אפים הטכנולוגיים הפרועים, אדם נוימן התבלט כמבריק מוזר, אובססיבי לעצמו, עם רצף פזיז.

מה שמסביר מדוע ההנהלה הנוכחית ב-WeWork Inc. – החברה נוימן בנתה לתוך מעצמת נדל"ן של 47 מיליארד דולר לפני שהוא נדחק החוצה והיא נפלה לפשיטת רגל – לא להוטה להרים טלפון כשהוא מתקשר לעשות עסקים. נוימן רוצה להחליק ל-WeWork מעט מזומנים כדי לעזור לה לשלם חכירות ושכר טרחת משפט ולהימנע מפירוק – מהלך שאם יתקבל, למעשה יחזיר לו את השליטה בחברה שהוא שותף להקים.

חלפו כחודשיים מאז פנה נוימן לראשונה ל-WeWork, ולטענת עורכי הדין שלו, הוא עדיין ממתין לעובדות ולנתונים הדרושים כדי לכוונן ולסיים את הצעתו.

"אנחנו כותבים כדי להביע את מורת רוחנו מחוסר המעורבות של WeWork", אמר אלכס ספירו, עורך דין המייצג את נוימן, במכתב לעורכי הדין של WeWork.

התפוצה הציבורית של המכתב הפרטי ביום שלישי – בלומברג היה אחד מכמה ארגוני חדשות גדולים שדיווחו על כך – מדגישה את התסכול שגדל במחנה נוימן. אבל האמת היא שיש להם יד חזקה יותר ויותר לשחק כשהם מבקשים להביא את WeWork, ואת המשקיעים השולטים בה, לשולחן המיקוח.

ארגון מחדש של חובות קודם – התנשפויות אחרונות בתחילת 2023 – הכניס קומץ משקיעים גדולים, כלומר SoftBank Group Corp. ו-King Street Capital Management, לשלוט בחוב בעל הדירוג הגבוה ביותר של החברה. משקיעים אלה כרתו עסקה טנטטיבית לפני חודשים להשתלט על החברה אם היא תוכל לנהל משא ומתן מחדש על חוזי שכירות מכבידים.

אבל התוכנית הזו הוטלה בספקות: חלק גדול מבעלי הבתים של החברה, שבלעדיהם אין לה עסק כלל, מצלצלים אזעקות על חוסר התקדמות במאמץ התחייה. כך גם נושים בדרג נמוך. המשמעות היא ש-WeWork לא תהיה בעמדה לסרב לכל מי שמחפש להזרים מזומנים לעסק, גם אם אותו אדם הוא זה שזרע את זרעי חדלות הפירעון שלו מלכתחילה.

"המעמד של אדם נוימן לא יכול היה להגיע בזמן גרוע יותר עבור WeWork", אמר דניאל גילצ'ינסקי, שותף מייסד של DGIM Law, בראיון. "ואם רק חושבים שההיסטוריה תחזור על עצמה, אדם נוימן הודח מהחברה הזו למשך תקופה. סיבה. החזרתו לראשות החברה הזו יגרום כמעט בוודאות למותה בטווח הארוך."

ספירו, עורך דינו של נוימן, לא הגיב מיד לבקשת תגובה, וכך גם נציגי סופטבנק וקבוצת הנושים הכוללת את קינג סטריט. דובר מטעם קינג סטריט סירב להגיב.

'התקדמות קטנה עד כאב'

WeWork נמצאת בפשיטת רגל מאז תחילת נובמבר עם תוכניות לנהל משא ומתן מחדש על מאות חוזי שכירות, שרבים מהם אומרים שהם פשוט יקרים מדי. אבל התהליך הזה היה פחות פורה מהצפוי, ומהלך של מניעת שכר דירה מבעלי דירות שלא ישחקו בכדור נתקל בהתנגדות רצינית.

שופט פשיטת הרגל האמריקני ג'ון ק. שרווד מניו ג'רזי קבע שימוע להמשך החודש כדי להחליט אם הוא יכריח את WeWork לשלם לבעלי הבית הללו. אבל פאנל של הנושים הנמוכים ביותר בצו הניקור חושש שלחברה פשוט אין כסף לשלם את החשבונות שלה, מה שיעמיד את כל מאמץ הארגון מחדש בסכנה.

"אנחנו לא רוצים לראות עיזבון ממש, חדל פירעון מינהלי", אמר קריס הנסן, עורך דין המייצג את הוועדה הרשמית של נושים בלתי מובטחים של WeWork, נאם ביום שני בבית המשפט לפשיטת רגל. בשפת פשיטת רגל, זה מתייחס לחברות שהופכות כל כך דלות במזומנים הם לא יכולים לשלם לעורכי הדין ולבנקאים שלהם במלואו, שלא לדבר על נושים זוטרים.

"הייתה התקדמות מועטה עד כאב", אמר הנסן.

היכנסו לנוימן. עורך הדין שלו אמר שהוא והסטארט-אפ שלו הציפו חבילת מימון של 200 מיליון דולר כדי לעזור ל-WeWork להמשיך לשלם על הארגון מחדש שלה, סכום שיעזור לשמור על האורות דולקים לפחות לזמן קצר. מימון כזה נמצא בדרך כלל בחלק העליון של ערימת ההחזרים ויעניק לנוימן שליטה ניכרת בתוצאות פשיטת הרגל.

בהצהרה שנשלחה ביום שלישי באימייל, אמרה WeWork שהיא מקבלת הבעת עניין מגורמים חיצוניים על בסיס קבוע, שיועציה בודקים "במטרה לפעול לטובת החברה".

"WeWork בטוחה לחלוטין ביכולת שלנו לנווט בהצלחה בתהליך פרק 11 וליצור חברה חזקה כלכלית ובת קיימא", אמר דובר החברה.

חזרה דמוית סטיב ג'ובס ליצירתו תהיה בקנה אחד עם אישיותו החצופה של נוימן. כשהוא ניהל את WeWork, הוא אהב להיות הפנים של החברה, ולעיתים קרובות נשא נאומים מעודדים בפסטיבלי מחנה הקיץ שלה ובמפגשים של כל הידיים. במהלך כהונתו כמנכ"ל, רבות מהבחירות העסקיות של החברה – כמו ניהול בית ספר יסודי והשקעה בחברת בריכות גלים מקורה – שיקפו את האינטרסים האישיים שלו.

נוימן גם נשאר מסור לכמה מרעיונות הליבה שמאחורי WeWork, גם לאחר היציאה המבולגנת שלו מהחברה ב-2019. המיזם החדש שלו, Flow, מנסה ליצור בנייני מגורים שנותנים לדיירים שלו תחושת קהילה זה עם זה, רק כאשר WeWork הציגה "קהילה" למכתבי המשנה שלה במשרד.

תג מחיר לא ברור

נוימן עדיין לא מסר אפילו נתון של דולרים לגבי מה הוא יציע עבור החברה, לדברי אדם הבקי בעניין. החברה מוכנה לתת לנוימן את הגישה למידע שהוא צריך כדי לגבש הצעה, אמר האדם.

ייתכן שהוא גם יזדקק לתמיכה מהנושים הבכירים ביותר בחברה. התומך הוותיק של SoftBank Group Corp וחברות השקעות כמו קינג סטריט, סילבר פוינט ו-Brigade Capital Management מחזיקות ברוב החוב המובטח של החברה, על פי כתבי בית המשפט.

ייתכן שלנוימן יש את המשאבים להשיג עסקה עבור WeWork, על פי מדד המיליארדרים של בלומברג, שמעמיד את השווי הנקי שלו על 1.7 מיליארד דולר. הערכה זו אינה כוללת את חלקו ב-Flow, שגייסה 350 מיליון דולר מחברת ההון סיכון Andreessen Horowitz באוגוסט 2022 לפי שווי של מיליארד דולר. לפחות חלק מנכסי המגורים של Flow היו בבעלות נוימן, וחלקו בחברה אינו ידוע.

"בעולם עבודה היברידי שבו הביקוש למוצר של WeWork צריך להיות גדול מתמיד, הלקוחות שלי מאמינים שהסינרגיות והמומחיות הניהולית שמציעה רכישה על ידי לקוחות שלי עשויות לעלות באופן משמעותי על שווי החייבים על בסיס עצמאי", אמר נוימן. עורך דין כתב במכתב: "WeWork צריכה לפחות לחנך את עצמה על הפוטנציאל הזה ולא למנוע את עצמה ממקסום ערך".

הסיפור הזה פורסם מעדכון של סוכנות תיל ללא שינויים בטקסט. רק הכותרת שונתה.

הסיפור הבא
שתף את הפוסט
דילוג לתוכן