מיינט הרצליה

WeWork אושרה לצאת מפשיטת רגל ולקצץ בחוב של 4 מיליארד דולר

(מוסיף רקע בפסקאות 8-9)

מאת דיטריך קנאוט

ניו יורק, 30 במאי (רויטרס) – שופט פשיטת רגל אמריקאי אישר ביום חמישי את תוכנית פשיטת הרגל של WeWork, פרק 11, המאפשרת לספקית שטחי משרדים משותפים לחסל חובות של 4 מיליארד דולר ולהעביר את ההון העצמי של החברה לקבוצת מלווים וחברת טכנולוגיות נדל"ן. ירדי מערכות.

שופט פשיטת הרגל האמריקני ג'ון שרווד אישר את הארגון מחדש של WeWork בדיון בבית המשפט בניוארק, ניו ג'רזי. עם האישור הזה, WeWork תהיה מוכנה לצאת מפשיטת רגל ללא חוב "בתוך ימים ספורים", אמר עורך הדין של WeWork, סטיבן סרג'דיני, בשימוע.

ספקית חללי העבודה הגמישים WeWork התרחבה במהירות מסחררת אך ספגה הפסדים תלולים בתיק הנדל"ן המורחב מדי שלה לפני שהגישה בקשה להגנת פשיטת רגל בנובמבר 2023.

WeWork ניצלה את פשיטת הרגל שלה כדי לנהל משא ומתן על הפחתה משמעותית בעלויות השכירות העתידיות מבעלי הבית שלה ולבטל חוזי שכירות בכשליש ממקומותיה, ובסופו של דבר הפחיתו את עלויות השכירות העתידיות שלה ביותר מ-12 מיליארד דולר. WeWork מצפה להפעיל 337 שטחי משרדים משותפים לאחר פשיטת הרגל, עם יותר מ-170 מיקומים בארה"ב ובקנדה.

"בשל המאמצים הבלתי נלאים של הצוות שלנו, והנאמנות הבלתי מעורערת של כל כך הרבה מחברינו, השלמנו את הליכי פרק 11 בהצלחה מעבר לציפיות הראשוניות שלנו", אמר מנכ"ל WeWork, דיוויד טולי, ביום חמישי.

WeWork דחתה הצעת רכישה חלופית שהציע מייסד שותף ומנכ"ל לשעבר אדם נוימן. מהחברה נמסר כי נוימן לא הציעה מחיר גבוה מספיק כדי לזכות במלווים של WeWork, שהעדיפו לקחת חלק מההון במסגרת עסקת פשיטת הרגל.

הארגון מחדש של WeWork יבטל מניות קיימות, אך בעלת המניות הבכירה SoftBank תשמור על הון מיעוט על חשבון הלוואות שהיא סיפקה ל-WeWork. החברה, שבעבר הוערכה ב-47 מיליארד דולר, מעריכה כי ההון העצמי שלה לאחר פשיטת הרגל שווה כ-750 מיליון דולר.

למרות הצמיחה המהירה שלה, WeWork מעולם לא רשמה רווח, והמוניטין שלה סבל לאחר ניסיון ראשוני כושל לצאת להנפקה בשנת 2019. ההנפקה הראשונית המוצעת שלה התפרצה בצורה מרהיבה לאחר שהמשקיעים הטילו ספק בהפסדים האדירים של החברה ונרתעו מסגנון הניהול של נוימן ופגישות הממשל התאגידי. .

בסופו של דבר, WeWork יצאה לציבור באמצעות מיזוג עם חברת רכישה בצ'ק ריק באוקטובר 2021, אך ההפסדים שלה הלכו והעמיקו בשנים האחרונות כאשר מגיפת ה-COVID-19 גרמה לירידה ארוכת טווח בביקוש לשטחי משרדים ולמעבר מאסיבי לכיוון עובדים העובדים מ- בית. (דיווח מאת דיטריך קנאוט, עריכה מאת אלקסיה גרמפלווי, ג'וזי קאו וריצ'רד צ'אנג)

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן