Vale (סימול: VALE) ו-Green Energy Park (GEP), חברת מימן אירופית משולבת, איחדו כוחות כדי לבחון הזדמנויות לייצור מימן ירוק בברזיל.
השותפות נופלת תחת יוזמת "Mega Hubs" השאפתנית של Vale, שמטרתה לייצר ברזל חם (HBI) ומוצרי פלדה אחרים עם פליטת פחמן דו חמצני (CO2) נמוכה משמעותית משיטות קונבנציונליות.
Vale חיפשה באופן פעיל שותפים שיסייעו למקם את ברזיל בין המדינות הראשונות לפתח תעשיית מימן ירוק. הממשלה רואה במימן הירוק, מקור אנרגיה נקי שפולט רק אדי מים ולא משאיר שאריות באוויר, "אפשרות אמיתית" להרחיב את תפקידה של המדינה במגזרי אנרגיה מתחדשת.
עבור Vale, שותפות זו עולה בקנה אחד עם יעדי הפחמן הנרחבים יותר שלה. החברה מתמקדת בחידושים דלי פחמן לתעשיית הפלדה, במטרה להשיג פליטת פחמן אפס נטו עד 2050.
Vale ו-GEP אמרו שהמטרה הראשונה שלהם היא להעריך במשותף את ההיתכנות של הקמת מפעל מימן ירוק בברזיל. המתקן יספק בסופו של דבר את אחד ממרכזי המגה ש-Vale מתכננת לפתח במדינת האם.
"זוהי שותפות מנצחת לברזיל ואירופה", אמרה לודמילה נסימנטו, מנהלת האנרגיה והפחמן של וייל בהצהרה. "אנו ממנפים את היתרונות התחרותיים של ברזיל, כגון עפרות ברזל איכותיות ושפע של אנרגיה מתחדשת, כדי לפתח פוטנציאל אספקת מימן ירוק, שתאפשר הצעת ברזל "ירוק" עם ערך מוסף גבוה ליצרניות הפלדה האירופיות".
בארט ביבוייק, מנכ"ל GEP, ציין שהקשר היה אבן דרך חשובה במסעה של החברה. "אנו גאים לעבוד עם היצרן הגדול ביותר של כדורי הפחתה ישירה בעולם כדי לסייע בפירוק פחמן של מגזר הפלדה", אמר.
פחם מחוץ למשוואה
מגזר הברזל והפלדה אחראי לכ-8% מפליטת הפחמן העולמית, בעיקר בשל השימוש בפחם בתנורים.
על כל טון פלדה המיוצרת בתנורי פיצוץ משתחררים לאטמוספירה כשני טונות של שווה ערך CO2. לעומת זאת, אמרו החברות, ה-HBI המיוצר עם מימן ירוק כחומר המפחית כאשר הוא מסופק לתנורי קשת חשמליים (EAFs), מפחית את פליטת הפחמן לכ-0.4 טון שווה ערך CO2 לכל טון פלדה מיוצרת, מה שאחראי על כל הפליטות לאורך הערך שַׁרשֶׁרֶת. תהליך זה מביא להפחתה של 80% בפליטות, מה שמאפשר ייצור "פלדה ירוקה".
Vale ו-GEP, הנתמכים על ידי תוכנית Global Gateway של אירופה, אמרו שהם ישתפו פעולה בהיבטים שונים של שרשרת ערכי המימן, כולל פריסת אלקטרוליירים, עיצוב מפעלים תעשייתיים למימן ירוק ונגזרותיו, כמו גם יישומים תעשייתיים אחרים של שחרור פחמן. מימן מתחדש.
GEP שיתפה פעולה בעבר עם Eletrobras בברזיל כדי לחקור אפשרויות אנרגיה ירוקה, בעוד ש-Vale הקימה שותפויות דומות עם H2GS ו-Hydnum Steel, כשהיא שוקלת להקים "מגה רכזות" במדינות שונות.