מומבאי
: Mahindra Lifespace Developers Ltd, זרוע הנדל"ן של קבוצת Mahindra, תפסיק השקעות חדשות באזור הבירה הלאומית של דלהי (NCR) ותצמצם את הפעילות לשווקים שבהם היא יכולה ליצור נישה כמפתחת 'נטו אפס'.
"יצאנו לחלוטין משתי ערים, נאגפור והיידראבאד, ואנחנו מעכבים כל השקעה בדלהי NCR כרגע", אמר עמית קומאר סינהא, מנכ"ל ומנכ"ל Mahindra Lifespace. המיקום ונקודות המחיר חשובות כאשר החברה מתמקדת על חיים בר קיימא ומבנים אפס נטו, הוא אמר.
סינהא אמר שהצלחה במומבאי לא 'מתורגמת בקלות' לאזורים אחרים במדינה. "אישורים, בנייה מצריכים הרבה הבנה מקומית של שחקנים, קבלנים וכו' אז אני רוצה לגבש את מעמד השוק שלנו בשלוש ערים", אמר.
לפיכך, Mahindra Lifespace מצמצמת את טביעת הרגל שלה הפאן-הודו ותתמקד "באופן אגרסיבי" רק בשלוש ערים: מומבאי, פונה ובנגלורו, אמרה סינהא. החברה תביא בחשבון את יעדי הקיימות שלה עבור כל רכישה עתידית, מלבד התמקדות בהבאת בנק קרקעות קיים לשוק.
"יש לנו הרבה בנקי קרקע בצ'נאי ובג'איפור. אנחנו מביאים אותם לשוק בזמן שאנחנו מדברים", אמר סינהא. "יש לנו גם כמה חלקות קרקע במומבאי עכשיו, כולל ת'אן ובאנדאפ, שהן גדולות מאוד". באשר לפונה ובנגלור, החברה תפעל לפי המודל של קנייה, השקה, ייצור רווחים וקניית הדגם הבא, אמר.
אפס נטו התמקדות ברכישות
"אנחנו מותג צעיר, מתקרב וחזק, שרוצה להתמיין בשוק. למה לא להפוך את הקיימות לנושא ואת האפס נטו לנושא כדי שנוכל להוביל את התעשייה בתחום הזה?", אמר סינהא. "הרבה מהמתחרים שלנו לקחו את ההובלה בכמה מהתחומים האחרים ולכן עלינו למצוא את המשימה שלנו".
קרא גם: מפתחי Mahindra Lifespace תוצאות רבעון 2 בשידור חי: ההפסד יורד ב-26.02% לעומת שנה שעברה
Mahindra Lifespace בנתה את פרויקט המגורים הראשון שלה נטו אפס אנרגיה, Mahindra Eden בבנגלורו, בשנת 2022. הוא אושר על ידי המועצה ההודית לבנייה ירוקה (IGBC). הפרויקט הראשון של אפס בזבוז ואנרגיה, Mahindra Vista ב-Kandivali East של מומבאי, הושק בפברואר השנה ושני שליש מהדירות נמכרו בשלושת הימים הראשונים. החברה גם השיקה את Mahindra Zen במרץ 2024 בבנגלור כפרויקט אפס בזבוז ואנרגיה נטו.
החברה מסתכלת על אפס נטו בשלוש דרכים: אנרגיה, פסולת ומים.
אפס אנרגיה נטו פירושו הפקת פליטת פחמן מועטה עד ללא שימוש בחשמל. כדי להשיג זאת, Mahindra Lifespace התחברה לחברות המספקות אלקטרונים ירוקים או אנרגיה מתחדשת. החברה השיגה אישורים מיוחדים מהממשל של בנגלור לכך. זה מוסיף עלות נוספת לכל קילוואט שעה ולכן החברה מתמקדת גם בדרכים לצמצם את צריכת האנרגיה למשתמש. זה כולל שימוש בזכוכית בהתאמה אישית לשליטה בחום ובאור, הגדרות אנרגיית שמש ורוח על הגג ועוד.
לצורך ניהול הפסולת שכרה החברה ספקים אשר שורפים את הפסולת המיוצרת על ידי תושבי החברה או מפרקים אותה כדי להשתמש בה כזבל. הרעיון הוא לא לשלוח פסולת למזבלה, אמר סינהא. עבור אפס מים נטו, החברה בונה מערכות לקצירת מי גשמים ויצירת קיזוז, שימלאו את גוף המים במקום אחר עבור המים הנצרכים על ידי תושבי החברה. החברה ממחזרת מוטות פלדה ומשתמשת בלבנים העשויות מפסולת פלדה.
אתגרים סבירים
עם זאת, מספר אילוצים עשויים שלא לאפשר ליזם לתכנן פרויקטים נטו אפס בכל מקום.
"אם לעיר אין את היכולת לספק אלקטרונים ירוקים, אנחנו לא יכולים פשוט לשנות את זה. גם פרויקטים של אפס מים בערים כמו ג'איפור ובנגלור הולכים לעלות הרבה", אמר סינהא. "לכן, המטרה שלנו היא בכל שנה, מה שלא נשיק, חלק גבוה יותר מההשקות האלה צריך להיות אפס נטו". היעד של החברה הוא שיהיו 100% השקות נטו אפס עד 2030.
קרא גם: Actis, Mahindra Lifespace JV רוכשת קרקע תעשייתית בעיר Mahindra World, צ'נאי
ביצוע פרויקט נטו אפס גם מפעיל לחץ על העלויות של החברה. מתוך שולי הרווח של 8-10% בפרויקט, החברה לוקחת שקע של 1% כדי להפוך את התפוקה לבר-קיימא. "אנחנו לוקחים שקע קטן היום בשביל ערך מותג ארוך יותר קדימה", אמר סינהא.
לדברי דבן מוזה, מנכ"ל בכיר – ראש שירותי ניהול פרויקטים, נייט פרנק הודו, בניית בניין בר-קיימא יכולה לעלות ב-7-10% יותר מאשר בניין רגיל. "ההשקעה שלך, שהיא ההוצאה הראשונית, גבוהה יותר, אבל בטווח הארוך, חשבונות האנרגיה שלך נמוכים בהרבה מבניין רגיל מכיוון שיש לך מערכות יעילות במקום."
אתגר נוסף הוא שהלקוחות גם לא מוכנים לשלם פרמיה עבור קיימות היום, אמר סינהא. חיוב פרמיה עדיין תלוי במיקום, שם מותג, שירותים ומרחב, בין היתר. החברה צופה שמגמה זו תשתנה עם הזמן, עקב המודעות הגוברת סביב קיימות.
"זו אסטרטגיה טובה. זה כמו לקחת אחריות על עצמם, ואני חושב שמהינדרה יכולה לעשות את זה", אמר פנקג' קאפור, מייסד ומנכ"ל ב-Liases Foras, חברת מחקר נדל"ן שאינה מתווכת. "זה יזמים קטנים יותר שאולי לא באמת מקבלים שיחה כזו. "
בטווח הקצר, זה אולי עניין יקר עבורם, אבל בטווח הארוך, זה ישתלם כי הסיבה היא שזה אפס נטו – בסופו של דבר, זה יחסוך עלויות לאנשים, כך שהם ייצרו נאמנות בין הלקוחות וזה ישפר את המכירות, אמר קאפור.
קיימות הפכה לחלק חשוב בשיח בנדל"ן הודי. אסטרטגיות מודרניות מאומצות בכל נכסי מגורים ומסחר, כולל בידוד קירות ורצפות חיצוניות, זיגוג חסכוני בחום, קירוי ירוק ומערכות חכמות מונעות בינה מלאכותית ליעילות, לפי דו"ח KPMG x Colliers על נדל"ן בר קיימא.
ההתמקדות הגוברת בקיימות מאלצת מפתחים להשתמש בחומרי בנייה הניתנים למחזור, לייעל מערכות חימום ומיזוג אוויר, להשתמש בטכנולוגיות זכוכית מתקדמות וכו', נכתב בדו"ח.
"זה לא שבין לילה דברים ישתנו, אבל לאט לאט הלקוחות הופכים מודעים יותר לקיימות", אמר מוזה. "אז יש לחץ על יזמים מלקוחות שעושים בדיקת נאותות יסודית לגבי אופן הבנייה ומהם אמצעי הקיימות. נלקח."
קראו גם: נדל"ן הודי מושך ₹השקעה של 75,500 cr מ-AIF; הגבוה ביותר מבין כל המגזרים: אנארוק
קרנות ושחקני פרייבט אקוויטי שמממנים מפתחים שעומדים בסטנדרטים של קיימות ו-ESG, כך שיש לחץ גם מצד סוכנויות מימון כאלה, לפי מוזה.
יעדים עסקיים
Mahindra Lifespace שמה לה למטרה להשיג ₹מכירות מוקדמות של 8,000-10,000 קרונות עד FY28. כדי להשיג זאת, החברה מתכננת להגדיל את ערך הפיתוח הגולמי ל ₹45,000 crore מה-GDV הפוטנציאלי הנוכחי של ₹22,650 קרונות.
עם רכישת Bhandup ו-Thane, לפחות שני שלישים מדרישת הקרקע של החברה עבור ₹היעד של 45,000 מיליון הושג, אמר סינהא.
מבחינת השקעה, החברה דורשת ₹7,000-7,500 מיליון. העלות צפויה לרדת אם החברה תמשיך בפרויקטים של פיתוח מחדש בחברה מכיוון שהיא אינה דורשת יותר מדי הוצאות הון.
למימון פרויקטים עתידיים, "חצי מזה יש לנו בצבירה שלנו – תזרים מזומנים תפעולי, חצי אנחנו מנסים לפתור", אמר סינהא. "חלק מזה יהיה באמצעות חוב, פלטפורמות הון פרטיות כמו גם עבודה עם האם שלנו מהינדרה – הם מאוד מאחורינו".
חברת האם, שמחזיקה ב-51% ממניות החברה, אינה מעוניינת לדלל עוד מניות, אמר סינהא.
בחודש שעבר, Mahindra Lifespace התחברה לתאגיד Sumitomo היפני לשלב השני של פרויקט פארקי התעשייה המשותפים שלהם בטמיל נאדו. החברה, באמצעות חברת הבת Mahindra World City Developers, ושותפה ישקיעו יחד ₹225 קרונות ב-Mahindra Industrial Park Chennai Ltd, ביחס להחזקה הקיימת שלהם.
החברה מקבלת התעניינות ממשקיעים יפניים אחרים ודיונים מסוימים מתנהלים, Sinha, מבלי לחשוף פרטים נוספים.