Critical Metals Corp. (נאסד"ק: CRML) הודיעה ביום חמישי שהיא מצפה לספק מחקר היתכנות סופי (DFS) חדש עבור פרויקט הדגל שלה וולפסברג הליתיום ברבעון הראשון של 2025.
ממוקם ב-270 ק"מ דרומית-מערבית לווינה, אוסטריה, וולפסברג מייצג את מכרה הספודומן הראשון באירופה המותרת במלואה, ואולי גם את יצרן תרכיז הליתיום הראשון שלו, כשהייצור הראשון מיועד ל-2026/27.
ה-DFS הנוכחי עבור וולפסברג מבוסס אך ורק על המשאבים התואמים SK 1300 שחושבו בשנת 2023 מאזור 1, בהיקף כולל של 12.9 מיליון טון בדרגת ליתיום אוקסיד ממוצעת של 1% Li2O, מתוכם 9.7 מיליון טון בקטגוריה הנמדדת והמצוינת.
עם זאת, החברה מאמינה כי קידום חיפושים באזור 2 עשוי להכפיל את המשאב הזה. קידוחים של בעלים קודמים באזור זה החזירו צמתים פגמטיט של עד 7 מטרים עם ציונים של עד 2.49% Li2O. משאבים מאזור 1 ו-2 צפויים לתמוך בחיי מכרה משוערים של למעלה מ-20 שנה, על פי מצגת המשקיעים האחרונה של החברה.
"עם האישור האחרון לקידוח אזור 2 בפרויקט וולפסברג, אנו נרגשים להגביר עוד יותר את פוטנציאל העליות של נכס הליתיום הטרנספורמטיבי הזה עבור מחזיקי העניין שלנו", אמר טוני סייג, מנכ"ל ויו"ר בכיר של מתכות קריטיות.
הפרויקט כבר זוכה לגיבוי של יצרנית הרכב הגרמנית BMW, שהתקשרה בהסכם ביטול ליתיום ארוך טווח בדצמבר 2022 וביצעה תשלום מראש של 15 מיליון דולר ל-Critical Metals מוקדם יותר השנה. הסכם הרכישה אינו כולל כיום ליתיום שנכרה מאזור 2.
כדי להמיר את תרכיז הליתיום לייצור בוולפסברג, Critical Metals חברו לקבוצת Obeikan ביולי כדי לבנות מפעל לעיבוד ליתיום הידרוקסיד בערב הסעודית. לאחר ההפעלה, בית הזיקוק – שייערך במסגרת מיזם משותף של 50/50 – צפוי לייצר עד 20,000 טונות של חומר בדרגת סוללה. זה יהיה גם המפעל הראשון לעיבוד ליתיום הידרוקסיד באזור המזרח התיכון צפון אפריקה (MENA).
על מנת לחדד את המומחיות הטכנית של הצוות לפיתוח המפעל, שותפי המיזם המשותף יבדקו שני מפעלי הידרוקסיד בסין, המובילה העולמית בייצור סוללות, בהמשך השנה, כך נמסר מ-Critical Metals.
בנוסף לוולפסברג, החברה מקדמת גם את אחד ממשאבי אדמה נדירים הגדולים בעולם, פרויקט Tanbreez בגרינלנד, שבו רכשה נתח גדול בתחילת השנה.
מניות Critical Metals ירדו ב-7.7% עד השעה 13:45 בצהריים, נסחרות בניו יורק במחיר של 5.79 דולר ליחידה בשווי שוק של 525.1 מיליון דולר.