מיינט הרצליה

ArcelorMittal מאשימה את פערי המדיניות של האיחוד האירופי בעיכוב של תוכניות ירוקות

ArcelorMittal (סימול: MT), יצרנית הפלדה השנייה בגודלה בעולם, דוחה את תוכניות המעבר לייצור פלדה דלת פחמן, ומאשימה את חוסר בהירות המדיניות והתמיכה מהאיחוד האירופי בהחלטתה.

החברה שבסיסה בלוקסמבורג הדגישה השבוע כמה אתגרים בהחלפת תנורי הפיצוץ הפחמיים שלה בטכנולוגיה מוכנה למימן, ואמרה שאירופה מפגרת בבניית תשתית מימן ירוקה וחזקה.

תוכנית המעבר של ArcelorMittal, שנחשפה בשנת 2020, נועדה ליישם טכנולוגיות ברזל מופחת ישיר (DRI) ו- Electric Arc Furnace (EAF) המופעלות על ידי מימן כדי לצמצם פליטות. החברה מסרה השבוע כי השקעה נוספת מותנית במדיניות נוחה, התקדמות טכנולוגית ותנאי שוק.

מנכ"לית ArcelorMittal, Aditya Mittal, הודתה בתמיכה ממשלתית אך הדגישה שצעדים נוספים חיוניים. "היקף האתגר דורש יוזמות מדיניות נוספות כדי לפתוח השקעות מוגברות", אמרה מיטל בהצהרה. הוא גם הדגיש את הצורך בשימוש בגז טבעי כדלק מעבר עד שהמימן הירוק יהפוך לכדאי מבחינה מסחרית.

החברה הצביעה על "חולשות משמעותיות" במנגנון התאמת גבול הפחמן המתוכנן של האיחוד האירופי, שנועד להטיל מס על מוצרים עתירי פחמן מיובאים, וקראה להגנת סחר חזק יותר מפני יבוא פלדה סינית זול יותר המיוצר באמצעות תנורים פחמים.

ההכרזה של ArcelorMittal מגיעה על רקע קשיים רחבים יותר בתחום הפלדה באירופה. ייצור הפלדה של האיחוד האירופי ירד ב-34 מיליון טון בחמש השנים האחרונות, כאשר ניצול הקיבולת ירד ל-60%. היבוא מהווה כעת 27% משוק האיחוד האירופי, מה שיוצר לחצים תחרותיים על היצרנים המקומיים.

ArcelorMittal השקיעה רבות בקווי ייצור חדשים של פלדה חשמלית ב-Mardyck, בצרפת. (תמונה של מכרה הר גנגרה, באדיבות ArcelorMittal.)

עודף קיבולת הפלדה העולמית הגיעה ל-551 מיליון טון בשנת 2023, כאשר הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD) חזה 157 מיליון טון נוספים עד 2026.

העומס על המגזר הודגש עוד יותר על ידי Thyssenkrupp Steel הגרמנית, שהכריזה לאחרונה על תוכניות לקצץ עד 11,000 משרות, כולל סגירת אתר העיבוד Kreuztal-Eichen שלה במדינת האם.

טיסנקרופ ציינה עלייה ביבוא זול מסין בגלל הפחתת כוח האדם המתוכננת. החברה כבר הודיעה על סקירת תוכניותיה לייצור פלדה ירוקה.

סין, יצרנית הפלדה הגדולה בעולם, מציפה השנה את שוקי העולם במתכת השנה, והיא בדרך לייצא יותר מ-100 מיליון טון – נתון הייצוא הגבוה ביותר שלה מאז 2016.

קריאות לפעולה

בתגובה לאתגרים הללו, איגוד התעשייה Eurofer קרא לאיחוד האירופי לטפל בדינמיקת הסחר, עלויות האנרגיה ומדיניות הפחמן כדי למנוע את מה שהוא תיאר כ"ירידה בלתי הפיכה" של תעשיית הפלדה באירופה.

"השעון כבר צלצל בחצות", הצהיר יורופר, וקרא לצעדים מהירים וחזקים כדי לתמוך בתעשייה תוך התקדמות לעבר יעדי ניטרליות הפחמן של האיחוד האירופי לשנת 2050.

עודף קיבולת הפלדה העולמית הגיעה ל-551 מיליון טון בשנת 2023, פי ארבעה מייצור הפלדה השנתי של האיחוד האירופי.

יורופר

גם קבוצות הגנה על אקלים הביעו ביקורת על החלטתה של ArcelorMittal לעכב את המעבר הירוק שלה. SteelWatch, ארגון ממוקד אקלים, הציע שהמהלך של החברה משקף סוגיות עמוקות יותר בגישתה לקיימות. "היתכנות נעשתה קשה יותר, ותנאי השוק הנוכחיים קשים, אבל אלה לא סיבות מספיק טובות לעצור את ההשקעה בעתיד- תעשייה מתאימה", אמרה המנכ"לית קרוליין אשלי ביום חמישי.

אשלי הציע עוד כי העיכובים יכולים להיות מונעים משיקולים פוליטיים ואסטרטגיים, והוסיפה כי החברה מסתכנת באותות כי פעולה אקלימית היא משנית לסדרי עדיפויות אחרים.

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן