מיינט הרצליה

תרשים: יצרני סוללות EV אסייתיים קונים 94% מתכות הסוללה העולמית

יצרני סוללות EV הממוקמים בסין, דרום קוריאה ויפן יש שליטה כמעט מלאה בשוק העולמי וזה לא משתנה בקרוב.

במהלך הרבעון הראשון של 2025 נכללו מתכות סוללה בשווי של 3.01 מיליארד דולר בשווי של 3.01 מיליארד דולר בחבילות EVs שנמכרו לאחרונה ברחבי העולם, עלייה של 1.3% צנועה משנה לשנה.

העלויות העומדות של סל המתכת EV הן חדשות נהדרות עבור ספקי תאים ויצרני סוללות שכן הביקוש לחומר גלם ממשיך להתפוצץ. טונות הגרפיט, ליתיום, ניקל, קובלט ומנגן שנפרסו במהלך שלושת החודשים עלו 27% חזקים שנה לשנה לשילוב של 428.2 קילוטון על פי נתוני יועצי המחקר של שרשרת האספקה ​​של EV אדמס מודיעין.

תוך התחשבות כי הטונוס המותקן אינו לוקח בחשבון הפסדים במהלך עיבוד, המרה כימית או גרוטאות ייצור סוללות (לרוב באחוזים דו ספרתיים), ולכן טונות והכנסות נדרשות גבוהות יותר בפה של המכרות.

הגרף הנלווה מציג את ההוצאות של יותר מ- 60 ספקי תאים גלובליים ויצרני סוללות לפי ארץ בעלות. זהו כמעט רומן כל אסיה עם יצרני סוללות סיניים, דרום קוריאניים ויפנים המייצגים 94% מהוצאות חומרי הגלם. EV Stallies הוא תעשייה כבדה במיוחד עם ה- Big 4 – Catl, Lges, Byd ו- Panasonic – מהווה שניים מכל שלושה דולר שהוצאו.

ספנדר טופ בצפון אמריקה, תאי אולטיום, הוא שותפות צומחת במהירות בין פיתרון LG Energy לבין ג'נרל מוטורס, כך שאפשר להקצות גם חלק מהוצאות יצרן הסוללות למזרח, מה שהופך את הדומיננטיות של שחקנים אסייתיים לבלוט עוד יותר.

יתר על כן, מכיוון שנתח השוק של ליתיום ברזל פוספט או נתח השוק של LFP בסין היו מעל 50% בחלק הטוב יותר משלוש שנים, ויצרנית ה- EV הבכירה BYD עברה מזמן לקו של כל LFP, ספקי הסוללות שם מורידים את המתחרים הסומכים על ידי NCM על ידי צמצום ההוצאה על ניקל יוקרתי וקובלט. המשמעות היא על בסיס קיבולת סוללה משולבת פרוסה, שליטתם בשוק היא משמעותית עוד יותר.

עם זאת, יצרני הסוללות הסיניים מבלים יותר ממחצית הסכום העולמי (אלוף הסוללות האחרות של יפן, AESC, הוא רוב בבעלות קבוצת Envision של סין). נתח השוק של 9% של פנסוניק במונחי דולר גבוה יותר מאשר עבור קיבולת הסוללה הכוללת שנפרס (6% ברבעון הראשון בתנאי GWH על פי אדאמס) בגלל החלק הגדול של תאיו בסופו של דבר בהיברידיות קונבנציונאליות בהן ניקל מתכת הידריד הוא תא הבחירה ו- LFP לא עשתה דרכים.

למרות נוכחותה המתנשאת כבר בקטל השוק, טרי מהציע מניות שובר קופות בהונג קונג, רודף באגרסיביות צמיחה. הנוכחות מחוץ לסין של החברה מבוססת פוג'יאן, אשר במתכונתה הנוכחית הוקמה רק בשנת 2011, אמורה לעלות במהירות כמו גם אימוץ כימיה של LFP Cathode.

תרשימים: שטר מתכות סוללות EV מתקתק כאשר קובלט, מחירי הניקל מתחזקים


לקטל כבר יש דריסת רגל בשווקים המערביים עם מפעל ההפעלה הגדול ביותר שלה מחוץ לסין הממוקמת בתורינגיה, גרמניה. מפעל ענק של 100 ג'יגה -וואט שנמצא כעת בבנייה ב Debrecen הונגריה המסוגל להצטייד עד 1.5 מיליון EVS בשנה, אמור להימשך לקראת סוף השנה, ומתכנן למתקן של 50 ג'יגה -וואט בזרגוזה, ספרד מתקדמים בהרבה. שלושת תאי LFP מייצרים.

בקרת ההיאבקות מצד המכהנים הייתה איטית. יצרנית הרכב מספר שתיים בעולם של פולקסווגן, Powerco, טרם הכניסה לייצור כל אחד ממפעלי הסוללה המתוכננים (והגודל האחורי), שהגדולים שבהם ממוקם באונטריו, קנדה. מתקן Blueoval של פורד באמצעות טכנולוגיית LFP של CATL אמור להתחיל בייצור בשנה הבאה, אך בהתחשב במתיחות הסחר בין וושינגטון לבייג'ינג, יתכן ויפחיתו את מעורבותו של הענק הסיני עוד יותר.

נראה כי התוכניות השאפתניות של טסלה להפוך ליצרנית סוללות בפני עצמה פגעו בקיר עם מפעל אוסטין שלה המייצג רק 15% מכלל טונות חומרי הגלם הכלולים בדגמי טסלה שנמכרו בשלושת החודשים הראשונים של השנה. טסלה ברחבי העולם נותרה לקוח מספר אחת של CATL.

בעוד ש- ACC של צרפת, חלק בבעלות סטלנטיס ומרצדס בנץ ראוי לאזכור מכובד, כישלון של 8 מיליארד דולר של תקוות הסוללה הגדולה באירופה-Northvolt-מראה את היתרונות של יתרונות הגודל והידע המוסדי בתעשיית ה- EV הצומחת במהירות.

נוסף על כך, האחיזה של סין על המכרה לצינור מגוואט מספקת את הבסיס להמשך הדומיננטיות שלה.

הערות

בטל תשובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות נדרשים מסומנים *


לא נמצאו תגובות.

חדשות נוספות

תרשים: יצרני סוללות EV אסייתיים קונים 94% מתכות הסוללה העולמית

תרשים: יצרני סוללות EV אסייתיים קונים 94% מתכות הסוללה העולמית

יצרני סוללות EV הממוקמים בסין, קוריאה ויפן יש שליטה כמעט מלאה בשוק העולמי וזה לא משתנה בקרוב.

27 במאי 2025 | 01:22 אחר הצהריים

גרינלנד קוראת לנו, אירופה להשקיע במינרלים הקריטיים שלה, או לסין

גרינלנד קוראת לנו, אירופה להשקיע במינרלים הקריטיים שלה, או לסין

שר המשאבים המינרלים של גרינלנד אמר ל"פייננשל טיימס ", אמר שר המשאבים המינרלים של גרינלנד" אנו רוצים לפתח את המגזר העסקי שלנו ולגוון אותו, וזה דורש השקעות מבחוץ.

27 במאי 2025 | 11:14 בבוקר

{{commodity.name}}

{{post.title}}

{{post.excerpt}}

{{post.date}}

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן