תעשיית היהלומים העולמית עוברת קריסה מהירה וחסרת תקדים, על פי יזמי הטכנולוגיה וליין קמפ האקדמי, אם כי חלק מהאנליסטים בתעשייה טוענים כי בעוד שההאטה חמורה, היא אינה סופנית.
צולל הכנסות, הפסקת פעולות והגברת הספקות לגבי הרלוונטיות התרבותית והכלכלית של היהלומים הם רק חלק מהתסמינים שצוטטו על ידי קמפ, שמתעקש שהתעשייה לא סתם משפכת. היא אמרה שזה "פירוק".
הרבע האחרון הוחלף על חומרת המשבר. אנגלו אמריקאי (LON: AAL) דה בירס, יצרנית היהלומים הגדולה בעולם לפי ערך, ראתה ירידה של 44% הכנסות והיא יושבת על מלאי שלא נמכר בשווי של 2 מיליארד דולר. החברה מתכננת לקצץ למעלה מאלף משרות במיזם המשותף של Debswana, על פי איגוד עובדי המכרות, למרות שהמבצע הוא עמוד השדרה של כלכלת בוצואנה.
Alrosa של רוסיה, תחת סנקציות כבדות, דיווח על צניחה של 77% ברווחים והפסיק את הפעילות באתרי כרייה מרכזיים. PETRA Diamonds (LON: PDL), המוכה על ידי ירידה של 30% במכירות, איבדה את המנכ"ל שלה וכעת יש לה שני אנשים במצב זה בזמן שהיא מוכרת נכסים כדי להישאר מעל למים.
לוקאפה (ASX: LOM) באוסטרליה נכנסה בשבוע שעבר למינהל וולונטרי, ואילו Koidu Limited של סיירה לאונה המוגבלת את הפעילות ופיטרה יותר מ -1,000 עובדים לאחר שהפסידה 16 מיליון דולר לתקיפות עבודה. אפילו לוקארה (TSX: LUC), הפועלת הן בבוצואנה והן בקנדה, עומדת כעת בפני אזהרת "דאגה הולכת", למרות המשך ההשקעה ברשומות המכרות והייצור שלה.
"אלה לא אירועים מבודדים. הם תסמינים של ענף שמבני העלויות שלהם, הרלוונטיות התרבותית והיסודות הגיאו -פוליטיים שלהם כבר לא מתאימים לרגע, כותב קמפ.
היזם מציין את הסיפור המסורתי של היהלום על קביעות, רומנטיקה ונדירות כבר לא מהדהד בעולם הדורש מקור, קיימות ושקיפות אתיות.
אבל לא כולם רואים איום קיומי. אנליסט בתעשייה פול זימנסקי מציע מבט מחוסם יותר. "זו הייתה תקופה כואבת, במיוחד בשלוש השנים האחרונות," אמר ל- Mining.com. הוא מייחס חלק ניכר מהירידה לתיקון ביקוש שלאחר-קוויד לאחר מכירות שיא בשנת 2021 ו- 2022, מיתון יוקרתי בסין, ועלייתם המשבשת של יהלומים שגדלו במעבדה.
זימנסיקי טוען כי הקלות הלחצים הללו עשויה להחזיר את המגזר לצמיחה. ובכל זאת, הוא מכיר בכך שגורלו של התעשייה תלוי ביכולתו להצית מחדש את הרצון ליהלומים טבעיים. "אם התעשייה נהיה רדומה ומאבדת את דרכה בחזית השיווק, כל ההימורים כבויים", הזהיר.
לנצח?
הזרקור נופל כעת על דה בירס. לאחר שם נרדף למחסור מיוצר ומיתוג אגרסיבי, החברה עומדת למכירה. אנגלו אמריקאי קיצץ את הערכת השווי שלה בכ -4.5 מיליארד דולר בעוד קצת יותר משנה, ואף קונים לא הופיעו.
מוקדם יותר החודש הודיעה דה בירס כי תסגור את מותג התכשיטים המוגדל במעבדה, Lightbox, המסמל חזרה לשורשיה והתמקדות מחודשת ביהלומים טבעיים, שהיוו השראה לסיסמת "היהלומים הם לנצח" האייקוניים. המהלך מסמן מאמץ למקם מחדש את החברה בין לחץ הולך וגובר על הענף.
קמפ מאמין שעתיד היהלומים טמון במוצא הניתן לאמת ובסיפורים אתיים, ולא בנוסטלגיה. זימניסקי, בעודו אופטימי לגבי עתידו של דה בירס בבעלות חדשה, מסכים כי המשמעות התרבותית של יהלומים משתנה. "יש כל הזמן נורמות והתנהגויות תרבותיות כל הזמן", ציין.

חלקם הציעו למקם מחדש את היהלומים כנכסים יציבים וסחירים. אבל זימניסקי ספקן. "יהלומים אינם ניתנים לפטריות כמו זהב," אמר. "יש יותר חיכוך במסחר משני. עדיין, האבנים הנדירות והאיכותיות ביותר ימשיכו להיראות כחנויות ערך."
עבור כלכלות "רגישות" לשינויים בשוק היהלומים, כמו בוצואנה, קנדה, נמיביה, אנגולה ורוסיה, ההימור גבוה, אומר זימנסי. הוא מציין שהשיעור של השנים האחרונות ברור: סיפור סיפורים ושיווק הם כעת קריטיים. "זהו מוצר יוקרתי – הוא צריך להיות סוחר ככזה. על כל בעלי העניין לתרום לעיצוב ההודעה."
העידן הישן של היהלומים, המושרש במיסטיקה ובמונופולים, מסתיים. מה שבא הבא חייב להיות רזה יותר, שקוף יותר ומונח בערכים של ימינו. הנצנצים לא הלכו, אבל הוא זקוק לסיבה חדשה לזרוח.
-
לַחֲלוֹק
-
-
חדשות נוספות
מחיר זהב מחזיר ל -3,300 דולר כפסיקת בית המשפט לעיכול שוק על מכסי טראמפ
הביליון נפל בתחילה לאחר שבית הדין האמריקני לסחר בינלאומי ראה שרבים מתעריפי טראמפ אינם חוקיים.
29 במאי 2025 | 08:23 בבוקר
משמרת הנכסים של גלנקור 22 מיליארונות של גלנקור מגדירה את הבמה לכריית מגה-מיזוג
הארגון מחדש מאחד מכרות פחם בקנדה, דרום אפריקה וקולומביה, כמו גם פרויקט נחושת בארגנטינה, תחת גלנקור אוסטרליה.
29 במאי 2025 | 04:13 בבוקר
{{commodity.name}}
{{post.title}}
{{post.excerpt}}
{{post.date}}
הערות
לא נמצאו תגובות.