מיינט הרצליה

תכננו ערים ל-100 שנים, חשבו בגדול וצרו חללים גדולים יותר: KP Singh של DLF

ניו דלהי
: המרחבים העירוניים של הודו הם בלגן, והם מחמירים במהלך אירועי קיצון כמו גשמים עזים שמציפים את הרחובות וגורמים לנהמות תנועה.

KP Singh מ-DLF Ltd, מפתחת הנדל"ן הגדולה ברשימה במדינה, מאמינה שהודו צריכה לשנות לחלוטין את הגישה שלה לעיור. "תכננו בגדול, אבל אכפו תוכניות בקשיחות. לתפיסתי, נדרשת התמצאות מלאה בחשיבה בתכנון עירוני ברמה העליונה", הוסיף.

"תכננו ערים ל-100 שנים, חשבו בגדול וצרו עודפים של שטחים גדולים יותר", אמר סינג, יו"ר אמריטוס ב-DLF, כשספרו החדש שנכתב בשיתוף עם אפרנה ג'יין, הגיע אל הדוכנים.

המיליארדר בן ה-95 הדגיש שלא חסרים מקומות אבל יש מחסור בחזון. "העמדה של הודו בכל היבט של תשתית עירונית צריכה להתבסס על חשיבה עתידית. אתה חושב קדימה, אבל כמה קדימה, אני אומר 100 שנה", אמר.

"זה (חשיבה גדולה) לא יכול להיעשות על ידי אנשים שגדלו במחסור, חשיבה קוצר ראייה, ראייה גדולה יותר צריכה לבוא מלמעלה", הוא הזהיר.

הוא ציטט את הדוגמאות של כבישים בדלהי ובצ'אנדיגאר של לוטיאנס שבהם "אתה לא רואה בלגן תנועה אפילו היום." הסיבה, לדבריו, הייתה שכאשר מדובר בתכנון עירוני, צריך לחשוב רחוק קדימה, והאנשים שתכננו את הדרכים הללו היו בעלי חזון.

"הודו תצמח ליותר מ-5 טריליון דולר, קח את זה ממני. יזמים יגדלו את הודו. אבל, מה יקרה לתשתית הזו?"

אם נעשתה טעות בזמן התכנון העירוני הראשוני, תיקון המסלול עשוי להיות קשה, הזהיר סינג.

"בהתחלה, לכן, אתה צריך לתכנן הרבה יותר גדול ממה שאתה חושב. וככל שעובר הזמן, אי אפשר לעשות כבישים צרים, ואי אפשר להרוס את הבתים האלה. בעיור אם נעשית טעות בזמן התכנון הראשוני, קשה מאוד לתקן אותה", אמר.

"הודו תצמח ליותר מ-5 טריליון דולר, קח את זה ממני. יזמים יגדלו את הודו. אבל, מה יקרה לתשתית הזו?" הוא שאל.

הוא ציין שהמכון הגלובלי של מקינזי אמר ב-2010 שהודו צריכה לבנות את שיקגו אחת, עיר גדולה ומאוכלסת בארה"ב, מדי שנה כדי לענות על צורכי הפיתוח העירוני שלה.

"אבל אחרי זה לא עלתה אף עיר. תחושת הבטן שלי היא שאולי גם זה לא יבוא. לעשות עיר זו העבודה הקשה ביותר – אבל כשחושבים על ערים חדשות, זה מצריך תכנון, איך להשיג את הקרקע, לצבור קרקעות, קשה לארגן כסף ואיך לבטוח באנשים. קח את המקרה של לבסה… הם לא יכלו לעשות… סהרה סיטי נכשלה, אין צורך שכל עיר שתיצור תהיה סיפור הצלחה, זה חייב להיעשות טוב מאוד", אמר.

פינוי דיירים ופיתוח בערים

העצה שלו לעשרות מפתחי נדל"ן שמבצעים פרויקטים של שיפוץ היא שאי אפשר להכריח אנשים לצאת מהבתים שלהם. "לדעתי, זו אומנות המשא ומתן… היכולת שלך לשכנע כך שיעזבו בידידות", אמר.

על יצירת עושר דרך אדמה

Chaudhary Raghvendra Singh, חמו של KP Singh, צפה את זרם המהגרים לעיר לאחר העצמאות ואת העלייה הבאה בביקוש לדיור. הוא ידע שמתן קרקעות לדיור הולכת להיות הזדמנות עסקית ענקית. החזון הזה הוא שהוביל להקמת ה-Delhi Land & Finance (DLF) ב-1946.

מכאן ואילך, "מי שמתרועע עם DLF – אלה היו החקלאים קודם, אחר כך בעלי הנכסים ואפילו הממשלה, כי אתה מממן אותם באמצעות חיובים ממשלתיים חיצוניים – כל מי שמתחבר איתך – אתה חייב להבטיח שגם הם חייבים להרוויח ממך "אמר סינג.

"מי שקנה ​​מאיתנו נכס, הייתה הערכה גדולה – זה קרה בגלל גורם אחד – היה מחסור בנכסים בשוק. בדלהי, 4 לחצר מרובע היה מחיר הקרקע לאחר העצמאות. בגורגאון, המכירה הראשונה החלה ב 80 יארד", אמר.

על ראש הממשלה מודי, אילון מאסק וג'ק וולץ'

על ראש הממשלה נרנדרה מודי, הוא אמר, "אני חושב שמר מודי מנהל את הממשלה בצורה טובה מאוד למרות הלחצים המשכנעים של הפדרליזם הממלכתי".

אילון מאסק "הוא גאון", הוסיף.

אם כבר דיבר על הקשר שלו עם ג'ק וולץ', יו"ר ומנכ"ל לשעבר של ג'נרל אלקטריק (GE) שהלך לעולמו ב-2020, סינג אמר כי ההתאחדות "הובילה לרווחים גדולים למדינה ופשוט הסתבכתי בטעות".

KP Singh מילא תפקיד משמעותי בפרויקט צינור הגז הבין-מדינתי הראשון של הודו – צינור הגז HBJ. הוא גם ייעץ ל-GE בעסקים אחרים כמו ייצור חשמל, תעופה, קטרים, הגנה, תעופה וחלל, ציוד רפואי ומוצרי קיימא. הוא גם היה במועצה המייעצת הבינלאומית של GE וכן היועץ הלאומי שלהם. הוא היה, במובן מסוים, גורם מרכזי בהבאת GE להודו.

על קרן KP Singh

בשנת 2020, סינג הקים את קרן הצדקה KP Singh כדי לתמוך בחלקים הפגיעים של החברה במדינה.

"קודם לכן הקמתי את קרן DLF, ואז חשבתי שאני צריך לעשות משהו יותר. הכוונה היא לתת מלגות לילדים מוכשרים, רצוי מהחלקים הפגיעים בחברה, לזהות כישרונות ואז להחזיק אותם ביד כדי לעזור להם להצליח", אמר.

"אנחנו מקווים שבמשך תקופה מסוימת, זו תהיה יוזמה גדולה, משהו דומה למלגת רודוס", אמר.

"אנחנו גם מעריכים את העבודה על העצמת נשים. הכיוון הוא לעשות כמה דברים אבל לעשות אותם טוב, מאזורים קטנים, לגדול לאזורים גדולים יותר. אנחנו פועלים לפי העיקרון שאתה חייב לנשוך כמה שאתה יכול ללעוס", הוסיף.

לדבריו, סכום 'מהותי' התחייב לקרן, מבלי לחשוף את הפרטים.

ייעוץ לחברות שרוצות להשיק הנפקה

הוא מאמין שהשקת הנפקות (הנפקות ראשוניות) היא "דבר טוב" ושחברות נדל"ן נוספות ירצו להיכנס להנפקה "כי אחרי RERA, היא די נקייה יותר, אבל בהחלט ייקח זמן עד שחברות נוספות יגיעו. קדימה כדי להיכנס להנפקות".

נושאים

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן