מיינט הרצליה

שוק סוללות גלובלי שנכנס לשלב חדש עם ביקוש גבוה, מחירים נמוכים – IEA

שוק הסוללות העולמי נכנס לשלב חדש כאשר הביקוש ממשיך לעלות בעוד מחירי חומרי הגלם יורדים, כך הצהירה סוכנות האנרגיה הבינלאומית ב- דוח שפורסם בחודש שעברו

על פי נתוני ה- IEA, ביקוש הסוללה העולמי הגיע בשנה שעברה לאבן דרך היסטורית של שעה אחת (TWH), כאשר מכירות הרכב החשמליות השנתיות עולות ב -25% ל -17 מיליון.

במקביל, המחיר הממוצע של חבילת סוללות ברכבים חשמליים צנח מתחת ל 100 $ לקילוואט שעה, בדרך כלל נחשב לסף מפתח להתחרות על עלות עם דגמים קונבנציונליים, אמר ה- IEA.

הנהיגה בירידה במחירי הסוללות הם חומרי סוללה זולים יותר הנובעים מאספקת יתר וכן מהתקדמות בתעשיית הסוללות עצמה. מחירי הליתיום, בפרט, צנחו ביותר מ- 85% משיאם בשנת 2022.

לאחר שנים של השקעות, יכולת ייצור הסוללות העולמית הגיעה ל -3 TWH בשנת 2024, וחמש השנים הבאות יכולות לראות שילוש נוסף של כושר הייצור אם כל הפרויקטים שהוכרזו יבנו, ה- IEA מנבא.

מגמות אלה מצביעות על ענף הסוללות שנכנס לשלב חדש של פיתוח, טוענת הסוכנות, ומציינת כי שווקים היו אזוריים וקטנים, אך כיום הם גלובליים וגדולים מאוד, ומגוון של גישות טכנולוגיות מפנות את מקומם לתקינה.

הדומיננטיות של סין

דו"ח IEA הדגיש גם את המשך הדומיננטיות של סין. כשוק ה- EV המוביל בעולם, הוא מייצר למעלה משלושה רבעים מהסוללות שנמכרו ברחבי העולם, ובשנת 2024 המחירים הממוצעים בסין ירדו שם מהר יותר מכל מקום אחר בעולם, ונפלו בכמעט 30%.

סוללות סיניות זולות יותר מאירופה וצפון אמריקה ביותר מ -30% ו -20%, בהתאמה, אמר ה- IEA, תוך ציון הערכות של בלומברגנף.

קרדיט: IEA

IEA מייחסת את היתרון המחירי של היצרנים הסיניים לארבעה גורמים עיקריים: 1) ייצור הידע, שתמך בעלייתם של יצרני ענק כמו CATL ו- BYD; 2) שילוב שרשרת האספקה ​​הנובע מרכישות ושיתופי פעולה; 3) כימיה של סוללה זולה יותר, כפי שמעידים עליית סוללות ליתיום ברזל (LFP); 4) תחרות מקומית עזה בין כמעט 100 יצרנים המורידים את המחירים.

תרשים: 20 יצרני הרכב המובילים על ידי הוצאות מתכת סוללות


ירידה במחירי הסוללות בשנים האחרונות היא סיבה מרכזית לכך ש- EVs רבים בסין הם כיום זולים יותר ממקביליהם המקובלים, מציין הסוכנות.

שחקנים גדולים אחרים

באירופה, יצרני סוללות רבים דוחים או מבטלים תוכניות הרחבה בגלל אי ​​וודאות לגבי הרווחיות העתידית. IEA מעריך כי עלויות הייצור באזור גבוהות בכ- 50% מאשר בסין; בינתיים, המערכת האקולוגית של שרשרת אספקת הסוללות עדיין חלשה יחסית וחוסר עובדים מתמחים נמשך.

פשיטת הרגל של Northvolt – ההשקעה הגדולה ביותר באירופה ביצרנית סוללות ביתית – מדגישה את הקשיים של התחרות עם יצרנים אסייתיים, כאשר יצרנים קטנים יותר נאבקים להגדיל את הייצור, הצהיר IEA.

עם זאת, הסוכנות אמרה כי עדיין ישנם מסלולי אירופה לבניית תעשיית סוללות תחרותית, והצביעה על מאמצים לייצר סוללות LFP זולות יותר באזור, בעזרת השקעות מקוריאה. יצרני הסוללות הסיניים עשויים גם להמשיך להרחיב את טביעת הרגל האירופית שלהם, הוסיף.

לקוריאה ויפן, למרות שיש להם ייצור סוללות מקומיות מוגבלות, יש רשומות מסלול חדשנות חזקות וכבר הם שחקנים מרכזיים בענף עם ההשקעות שלהם מעבר לים. קוריאה, בפרט, מובילה ביכולת הייצור בחו"ל, עם כמעט 400 שעות ג'יגה-וואט (GWH), הרבה לפני יפן וסין.

קרדיט: IEA

גם ארצות הברית נמצאת במגמת עלייה. כושר ייצור הסוללות שלה הוכפל מאז 2022 בעקבות יישום זיכוי מס עבור יצרנים, והגיע ליותר מ -200 ג'יגה -וואט בשנת 2024, מעריך ה- IEA.

הדו"ח מדגיש גם את דרום מזרח אסיה ומרוקו כמרכזי ייצור פוטנציאליים לסוללות ומרכיביהם, כאשר הראשון מושך השקעה סינית משמעותית והאחרון מכבד את המילואים הגדולים ביותר של פוספט, מינרל החיוני לסוללות LFP.

הערות

בטל תשובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות נדרשים מסומנים *


לא נמצאו תגובות.

חדשות נוספות

ייצור עצירה של Equinox זהב במכרה לוס פילוס במקסיקו

ייצור עצירה של Equinox זהב במכרה לוס פילוס במקסיקו

ההחלטה בעקבות המשא ומתן הכושל על הסכם גישה מקרקעין עם קהילת קרריזליילו.

01 באפריל 2025 | 10:31 בבוקר

מחסן LME קנסות שאחסן ניקל מזויף לשנת 2022 תקלה

מחסן LME קנסות שאחסן ניקל מזויף לשנת 2022 תקלה

Access World העמיס 24 טונות של קתודות ניקל מהמחסן בין 18 באוקטובר ל -16 בנובמבר 2022, ככל הנראה בגלל טעות אנוש, אמר ה- LME.

01 באפריל 2025 | 09:17 בבוקר

{{commodity.name}}

{{post.title}}

{{post.excerpt}}

{{post.date}}

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן