מיינט הרצליה

ריו טינטו מגבירה את המאמצים לזכות בתמיכה ציבורית במכרה הליתיום בסרביה

ריו טינטו (ASX, LON, NYSE: RIO) מגבירה את המאמצים לזכות בתמיכה ציבורית בפרויקט הליתיום ג'אדאר שלה בשווי 2.4 מיליארד דולר בסרביה, אשר נעצר מאז 2022 בגלל התנגדות חריפה בגלל דאגות סביבתיות.

הכורה השני בגודלו בעולם דוחף מאז לחדש את העבודה על הפרויקט, שצפוי להיות המכרה הגדול באירופה של מתכת הסוללה. עם ייצור צפוי של 58,000 טונות של ליתיום קרבונט מעודן בדרגת סוללה בשנה, ג'דר יכולה לספק מספיק ליתיום כדי להניע מיליון כלי רכב חשמליים ולספק 90% מצרכי הליתיום הנוכחיים של אירופה.

בחודש שעבר החזירה סרביה את הרישיון של ריו טינטו לפתח את ג'אדאר. הכורה יצטרך להשיג אישורים כדי לעבור לייצור באתר, אשר יתבסס על מחקר ההשפעה הסביבתית שלו, אמר שר האנרגיה דוברבקה דג'דוביץ' האנדנוביץ' בחודש שעבר.

מומחים מעריכים שייקח לריו שנתיים להשיג את ההיתרים הדרושים כדי להתחיל בבנייה.

המנכ"ל יעקב סטאוסולם ביקר במערב סרביה בתחילת ספטמבר, והצטרף לנשיא אלכסנדר ווצ'יץ', כדי לדון בנושא עם המקומיים פנים אל פנים.

סטאוסהולם ציין כי ריו טינטו הייתה "טובה מאוד" בלמוד מטעויות ולא לחזור עליהן.

"נושא הפיתוח של הפרויקט מבלבל, מטריד ומפלג אנשים", כתב בטור דעה שפרסם עיתון Politika, לפי בטא סוכנות הידיעות.

ריו טינטו מגבירה את המאמצים לזכות בתמיכה ציבורית במכרה הליתיום בסרביה
לפרויקט ג'דר כושר ייצור מוערך של 58,000 טון בשנה. (התמונה באדיבות ריו טינטו.)

הבוס של ריו גם ציין שיש הרבה מידע שגוי ומפורש שגוי שהסתובב על הפרויקט ועל החברה, וכינה אותו "קמפיין מתוכנן ומאורגן היטב להפצת מידע שגוי".

הממשל של Vucic אמר כי הפרויקט הוא דחיפה לכלכלה. שר האוצר סיניסה מאלי אמר כי כריית ליתיום, אם תושלם על ידי ייצור מקומי של סוללות וכלי רכב חשמליים, עשויה להוסיף עד 12 מיליארד אירו (13.4 מיליארד דולר) מדי שנה לתפוקה הכלכלית של סרביה.

"לא תזכו לדבר על יתרונות כלכליים, שהם עצומים עבור תושבי סרביה, עד שלא תתמודדו עם החששות לגבי ההשפעות הסביבתיות, בריאות האדם", אמר צ'אד בלויט, מנכ"ל ריו טינטו לסרביה. פייננשל טיימס בראיון ביום שלישי.

ג'אדאר תעלה את ריו טינטו אל דוכן 10 יצרני הליתיום המובילים בעולם. העלות המוערכת המקורית של 2.4 מיליארד דולר עלתה ככל הנראה מעל 3 מיליארד דולר, מה שאחראי לאינפלציה ולתנועת מטבעות, אמר ברקליס בהערת מחקר לאחרונה.

שאיפות סוללה

במהלך שש השנים האחרונות, ריו מרחיבה את טביעת הרגל שלה בשוק הסוללות. ב-2018, על פי הדיווחים, היא ניסתה לרכוש נתח של 5 מיליארד דולר ב-SQM של צ'ילה, יצרנית הליתיום השנייה בגודלה בעולם.

באפריל 2021, הכורה החל את ייצור הליתיום מסלע פסולת במפעל הדגמה שנמצא במכרה בוראטים שבשליטתו בקליפורניה.

ריו עשתה צעד חשוב נוסף לשוק הליתיום בשנת 2022, והשלימה את רכישת פרויקט הליתיום Rincon בארגנטינה, שיש לו עתודות של כמעט שני מיליון טונות של שווה ערך לליתיום פחמתי מכיל, המספיקות לחיי מכרה של 40 שנה.

החברה מתכננת לפתח מפעל ליתיום קרבונט בדרגת סוללה ברינקון עם קיבולת שנתית של 3,000 טון והיא ייעדה 350 מיליון דולר להשקעה בפרויקט.

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן