מיינט הרצליה

רוסיה מוכרת חלקים בכמה מרבצי אורניום קזחי לסין

מוסקבה – חברת המשאבים הגרעיניים של קזחסטן, קזטומפרום, אמרה ביום שלישי כי רוסאטום הרוסית מוכרת את חלקה בכמה מרבצי אורניום ששתי הקבוצות פיתחו יחד לחברות בבעלות סינית.

קזטומפרום, הרשומה בלונדון ובקזחסטן, היא היצרנית הגדולה בעולם של אורניום ויש לה את בסיס העתודה הגדול ביותר. הוא היווה 20% מייצור האורניום הראשוני העולמי בשנת 2023, אך חסר יכולת עיבוד אורניום משלו.

בעבר היו לרוסאטום חלקים ב-6 מתוך 14 הפיקדונות של קזטומפרום, וקיבלה חלק מהתפוקה בעסקה שסיבכה את המכירות של החברה הקזחית למערב.

קזאטומפרום, שסימנה למשקיעים שלה סנקציות הקשורות לסנקציות, אמרה כי יחידת Rosatom, Uranium One Group, מכרה את אחזקתה של 49.979% במכרה Zarechnoye ל-SNURDC Astana Mining Company Limited, שהנהנה האולטימטיבי שלה הוא פיתוח משאבי אורניום גרעיני בסין. חֶברָה.

Uranium One Group צפויה גם לוותר על 30% במיזם המשותף Khorasan-U ל-China Uranium Development Company Limited, שהמרוויחה האולטימטיבית ממנה היא China General Nuclear Power Corporation (CGN, סין), אמר קאזטומפרום.

Kazatomprom's אמרה כי ההימור שלה יישאר ללא שינוי, בעוד לרוסאטום לא הייתה תגובה מיידית.

סין היא הקונה הגדולה ביותר של האורניום של קזחסטן. לאחר מכירת המניות של Khorasan-U, לרוסאטום עדיין יהיו אחזקות במרבצי קזטומפרום, עם רזרבות משולבות של 255,000 טון.

זה כולל את הפיקדון של Budennovskoye, אחד הגדולים בעולם, שרוסאטום רכשה במסגרת עסקה שנחשפה ב-2023.

עתודות האורניום של זרצ'נויה הסתכמו בכ-3,500 טון בתחילת 2024, אמר קזטומפרום.

סיכונים בסנקציות

Khorasan-U פועלת בגוש Kharasan-1 של הפיקדון של Severny Kharasan במחוז Zhanakorgan של אזור Kyzylorda. עתודות האורניום של המרבץ הסתכמו בכ-33,000 טון בתחילת 2024, עם הבשלה צפויה ב-2038, אמר קזטומפרום.

אורניום וואן ייצר 4,831 טונות של אורניום בקזחסטן בשנת 2023. רוסיה היא יצרנית האורניום השישית בגודלה בעולם ושולטת בכ-44% מיכולת העשרת האורניום העולמית.

Rosatom אומר שכאשר הייצור שלה בקזחסטן נכלל, החברה דורגה במקום השלישי בעולם לפי נפח ייצור ב-2023.

מנכ"ל קזטומפרום, מאירז'אן יוסופוב, אמר ל-FT בספטמבר כי הסנקציות שהוטלו על רוסיה בגלל הסכסוך באוקראינה מקשות על מכירת אורניום לקונים מערביים.

קזאטומפרום מוכרת 29% מהתפוקה שלה לאירופה, לפי מסמכי החברה.

החברה תיארה את הסיכונים בדו"ח השנתי האחרון שלה, והדגישה כי למרות שרוסאטום לא הייתה ממוקדת ישירות, חלק מהחברות שלה כמו גם בכירים בתעשיית האנרגיה הגרעינית הרוסית היו תחת סנקציות מערביות.

"קיימים גם סיכונים הקשורים לשותפים רוסים בחברות הבנות, השותפים והמיזמים המשותפים של הקבוצה, כולל סיכוני מוניטין וממשל תאגידי", נכתב.

רוסתום גם הביעה עניין בבניית תחנת הכוח הגרעינית הראשונה של קזחסטן, שמטרתה להפסיק את הפחם המזהם בהדרגה.

(דיווח מאת גיא פולקונברידג' ואנסטסיה לירצ'יקובה; כתיבה מאת גלב בריאנסקי; עריכה מאת אנדרו אוסבורן ואלכסנדר סמית')

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן