ענקית הנפט המנוהלת על ידי רוסיה Rosneft PJSC רכשה את הפיקדון הענק של טומטור נדיר בסיביר, בהגשת התצוגה הלאומית המסחרית במדינה.
טומטור, הנחשב לפקודה הגדולה ביותר ברוסיה מסוגה, הוא מרכזי בשאיפות של מוסקבה להגביר את הייצור המקומי של מינרלים אסטרטגיים המשמשים לתעשיות הביטחון והיי-טק. הפרויקט יכול גם להפוך לתחום פוטנציאלי של שיתוף פעולה עם ארצות הברית אם יושג הסכם שלום בסכסוך המתמשך עם אוקראינה.
רוזנפט, בראשותו של איגור סשין, בעל ברית ותיק של הנשיא ולדימיר פוטין, זכה לשליטה מלאה על מפעיל הפרויקט, ווסטוק הנדסה, ב- 20 במאי.
הפיקדון מכיל כ- 154 מיליון טונות עפרות, על פי משרד רוסיה לפיתוח המזרח הרחוק והארקטי. היא מחזיקה במונזיט נדיר ופירוצלור, כמו גם אלמנטים יקרי ערך כמו ניוביום וסקנדיום.
פוטין מתח ביקורת בעבר על עיכובים בהתפתחותו של טומטור. בנובמבר הוא הורה להתקדם את הפרויקט על ידי בעליו הנוכחיים, עם משקיעים חיצוניים, או באמצעות תמיכה ממלכתית. הסנקציות המערביות שהוטלו לאחר פלישת רוסיה משנת 2022 לאוקראינה עצרו את ההתקדמות, מה שהגביל את הגישה לטכנולוגיות מפתח הדרושות לפיתוח האתר.
עתודות החמישית בגודלה בעולם
לפני המלחמה, רוסיה תכננה להשקיע 1.5 מיליארד דולר כדי להפוך ליצרנית האדמה הנדירה השנייה בגודלה בעולם אחרי סין עד שנת 2030. המדינה מחזיקה בשמורות החמישית בגודלה ברחבי העולם, המוערכת בכ -3.8 מיליון טונות על ידי הסקר הגיאולוגי האמריקני (USGS), מאחורי סין, ברזיל, הודו ואוסטרליה. מטרתה היא לתפוס עד 12% מהשוק העולמי תוך חמש שנים.
המהלך של רוזנפט משקף מגמה רחבה יותר של מגדלי נפט המגוונים למינרלים קריטיים. ExxonMobil הייתה אחת החברות הראשונות שעשתה זאת, והכריזה על תוכניות בשנת 2023 לחלץ ליתיום ממלח בדרום ארה"ב בטכנולוגיית Direct Lithium Mission (DLE). שברון ואוקסידנטל הראו עניין גם במזמידי ליתיום.
גם ממשלות עקבו אחר כך. סעודיה הבטיחה שורה של עסקאות כרייה עם חברות כולל וודנטה בהודו וקבוצת זיג'ין של סין, ובינואר השיקה ינואר יוזמה משותפת בין חברת הנפט הממלכתית ארמקו לחברת הכרייה מעדן כדי להרחיב את ייצור הליתיום.
(עם קבצים מרויטרס)
-
לַחֲלוֹק
-
-
חדשות נוספות
רוזנפט רוכש את פיקדון האדמה הנדיר הגדול ביותר ברוסיה
המהלך של ענקית הנפט המנוהלת על ידי רוסיה רוזנפט משקפת מגמה רחבה יותר של מגדלי נפט המתגוונים למינרלים קריטיים.
21 במאי 2025 | 03:49 בבוקר
ארגנטינה מאשרת 2.5 מיליארד דולר ריו טינטו ליתיום פרויקט כריית
רינקון הופך לפרויקט הכרייה הראשון תחת משטר תמריצי ההשקעות החדש של ארגנטינה.
20 במאי 2025 | 02:53 אחר הצהריים
{{commodity.name}}
{{post.title}}
{{post.excerpt}}
{{post.date}}
הערות
לא נמצאו תגובות.