מיינט הרצליה

קרן המטבע הבינלאומית קראה לפדות את מחיר הזהב כדי לעזור למדינות עניות שנפגעו משינויי האקלים

ניירובי – קרן המטבע הבינלאומית צריכה למכור 4% מהזהב שלה כדי לסייע בהפחתת חובות למדינות עם הכנסה נמוכה שנהרסו מאסון הקשור לאקלים, מחקר אמר כי מימון האקלים שולט בשיחות המוקדמות בפסגת COP29.

מהאיים הקריביים ועד אפריקה, מדינות עם הכנסה נמוכה פנו ל-IMF בשנים האחרונות כדי לקבל תמיכה לנוכח זעזועים כמו מגיפת ה-COVID-19, והעלו את ההחזרים למלווה של מוצא אחרון בשנים שלאחר מכן.

למרות של-IMF יש מתקן המכונה Catastrophe Containment Relief Trust (CCRT), זה מכסה רק 30 מדינות עניות ויש לו רק 103 מיליון דולר זמינים, אמרו חוקרים ממרכז הפיתוח העולמי של אוניברסיטת בוסטון.

ה-CCRT משמש לתשלום הלוואות של מדינה חברה זכאית ל-IMF למשך עד שנתיים, מתן הקלה מיידית ומאפשר למקד את הכספים הללו בסדרי עדיפויות אחרים.

"מדינות פגיעות אקלים רבות לא הצליחו לגשת ל-CCRT מכיוון שקריטריוני הזכאות שלו אינם מתחשבים בפגיעות האקלים… והמימון מוגבל מאוד", אמרו החוקרים בדו"ח.

הפתרון טמון במכירת חלק מ-90.5 מיליון אונקיות הזהב של קרן המטבע הבינלאומית, נכתב בדו"ח, תוך ניצול מחירים גבוהים כדי להגביר את הקרן ולכסות מדינות נוספות.

מכירת 4% מהזהב של קרן המטבע הבינלאומית תניב 9.52 מיליארד דולר, נכתב במחקר, המכסה הקלת חובות ל-86 מדינות.

"עם מחירי הזהב הנוכחיים העולה על 2,600 דולר לאונקיה, למכירת חלק קטן של זהב יש פוטנציאל לייצר הכנסות משמעותיות ולחדש בקלות את ה-CCRT", נכתב.

הזהב נסחר ב-2,606.42 דולר לאונקיה ביום רביעי.

מכירות עתודות הזהב של IMF הן נדירות. האחרון היה ב-2009/10, אז היא הורידה שמינית מהעתודות שלה, שנבעה מהצורך להגביר את יכולת ההלוואות שלה.

עם הקמתה ב-1944, מדינות החברות נהגו לשלם את מכסות IMF שלהן עם זהב, נכתב בדו"ח המחקר, כלומר היא צברה עתודות בעלות היסטורית של 45 דולר בלבד לאונקיה.

החזרים של הלוואות של קרן המטבע הבינלאומית גובים נתח גדול יותר מעלות שירות החוב השנתי עבור כלכלות פגיעות, נכתב בדו"ח.

האי מדגסקר באוקיינוס ​​ההודי ישלם 106 מיליון דולר ל-IMF בשנה הבאה, רבע משירות החוב שלו, שיעלה ל-158 מיליון דולר ו-41% ב-2026, הוסיף הדו"ח.

מוזמביק תחווה גם עלייה בהחזרים לקרן המטבע בתקופה דומה, מצאו החוקרים.

כל מכירה של זהב של קרן המטבע הבינלאומית תדרוש תמיכה מרוב חברי הדירקטוריון שלה, וכדי שהמדינות החברות יתחייבו לתעל את חלקן בהכנסות ל-CCRT, אמרו.

"מילוי ה-CCRT צריך להיחשב בעדיפות גבוהה מכיוון שבניגוד לתוכניות הלוואות אחרות של IMF, CCRT מגיע ללא תנאי", הם סיכמו.

(דיווח מאת דאנקן מירירי; עריכה מאת אלכסנדר סמית')

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן