ניו דלהי
: הביקוש לחלל הקניון עלה על היצע זו השנה השלישית ברציפות בשנת 2024, על פי דו"ח של חברת ייעוץ הנדל"ן Anarock Retail.
בשנת 2024 הושכרו מעל 6.5 מיליון רגל רבוע של שטח קמעונאי מאורגן על פני ערים מרכזיות, לעומת השלמות חדשות בלבד של 1.1 מיליון מ"ר בלבד, נכתב בדו"ח.
מה שבטוח, מגיפת ה- COVID-19 שיבשה משמעותית את אספקת הפיתוח הקמעונאית החדשה, עם פעילויות מושעה או תפעוליות חלקית. לדוגמה, בשנת 2019, השוק חלה השלמת נטו וספיגת שטח של 8.5 מיליון רגל רבוע של קניון.
קרא גם: קניונים מפנים יותר מקום למותגי יופי כאשר העדפות הצרכנים משנות
בעוד שקניונים בולטים חווים טבילה בפנוי, קניונים מהשורה הראשונה פועלים בכושר כמעט מלא, הוסיף הדו"ח.
חוסר האיזון באספקת הביקוש הביא שיעורי פנוי בקניונים-המרחב מוכן לכבוש בקניון-למטה ל -7.8%, לאחר מכן להגדיל את ערכי השכירות, שלדברי הדו"ח, צפויים להמשיך לעלות עד להוסיף מספיק אספקה באיכות גבוהה. בשנת 2019 שיעור הפנוי היה 14%, אשר ירד ל -9% בשנת 2023.
עם זאת, צפויה כמות משמעותית של אספקה בשבע הערים המובילות בארבע השנים הבאות, אמר אנוג 'קיג'ריוול, מנכ"ל ומנכ"ל, אנארוק קמעונאות.
"אספקה מתוכננת משמעותית מתוכננת באזור הבירה הלאומי, באזור המטרופוליטן מומבאי, והיידראבאד, המהווה כמעט 78% מכלל ההיצע. ערכי השכרה על פני קניונים ורחובות גבוהים נמצאים במגמת עלייה וצפויים להמשיך את טיפוסם כלפי מעלה עד להוסיף אספקה חדשה באיכות טובה", אמר.
את הביקוש הובל על ידי מגזר הלבשה ואביזרים, והיוו 40% מעסקאות הליסינג במחצית השנייה של 2024. יופי וטיפול אישי וחנויות מחלקות היו עדים גם לעליית 11% בעסקאות חכירה בתקופה.
קרא גם: ממלכת הפיצות הקצרה של ויג'יי מלייה
חוץ מזה, קמעונאים מעדיפים יותר ויותר גדלי חנויות גדולים, בין 1,000 ל -2,500 מ"ר, בגלל עלייה בביקוש, זמינות שטח מוגבלת והצורך באופטימיזציה של פרודוקטיביות, מה שהופך את החללים הללו למבוקשים מאוד להרחבה, הוסיף הדו"ח.
גם מותגים קיימים, מותגים זרים יותר נכנסו למדינה.
בפברואר, חברת הבגדים אינדיטקס פתחה את חנות מיידן ברשקה במומבאי. מותגים כמו NARS (Cosmetics), Gucci Beauty, Prada Beauty ו- YSL Beauty פתחו חנויות במדינה בשנת 2024.
אפילו מותגים ישירים לצרכן מרחיבים את נוכחותם הלא מקוונת.
כתוצאה מכך, התערובת הדייר בתוך קניונים בכיתה A התפתחה.
"זרם המותגים של גילאים חדשים, במיוחד בקטגוריות כמו ישיר לצרכן (D2C), קמעונאות חווייתית ומזון ומשקאות, מעיד על מעבר לעבר קייטרינג לשינוי העדפות צרכנים.
קרא גם: ארבע חברות הנדל"ן המסחריות המובילות כדי לפקוח עין
בינתיים, מפתחי קניון אמרו כי הביקוש הצרכני החזק, ההוצאות השיקוליות הגוברות והעדפה ההולכת וגוברת ליעדים קמעונאיים מאורגנים מניעים את פעילות החכירה.
"בשנת 2023 בלבד חכרנו יותר משני מיליון מ"ר שטח קמעונאי, ובסוף Q3FY25, תפוסת המסחר שלנו ברחבי התיק עומדת על כמעט 97%.
"יותר מותגים מעוניינים לפתוח חנויות בקניונים מכיוון שהם מציעים נפילות גבוהות יותר, נראות חזקה יותר של המותג וסביבת קניות חווייתית-גורמים שהם קריטיים באסטרטגיה הקמעונאית של כל האומנים
בעוד שהצריכה הכוללת הראתה דפוסים מעורבים, הצרכנים בקצה הפרימיום ממשיכים להוציא. "ראוי לציין שמותגים בינלאומיים פרימיום ושחקני D2C ביתי מתרחבים באגרסיביות בתוך קניונים", אמר סגל.
אנארוק מיפה נתונים בשבע הערים המובילות וכלל רק קניונים בדרגה A בגודל של יותר מ- 200,000 מ"ר, למעט עוגנים עצמאיים.