טכנולוגיות ירוקות ואסטרטגיות פרויקטים ממוקדות קיימות מסייעות לתעשייה להתמודד עם סיכונים מוקדם יותר ולבנות קשרים קהילתיים ארוכי טווח, כך נשמע השבוע אירוע בתעשייה בלונדון.
טכנולוגיות טובות יותר, שילוב כורים מלאכותיים ואסטרטגיות סגירת מכרות מחוץ לקופסה הם המפתח לשיפור ההשפעה החברתית והסביבתית של הכרייה, צוין שנשמע ב הכורה הצפוני סימפוזיון מתכות בינלאומי ב-1-2 בדצמבר.
חברי הפאנל הסכימו שחברות כרייה שמתעלמות מקיימות מסתכנות לאבד תמיכה חברתית ופוליטית. חברי הפאנל שיתפו כיצד הגישות המגוונות שלהם יכולות לחזק את הסמכות הקיימות של הפרויקטים.
ברנט ג'ונסון, סגן נשיא לאיכות הסביבה ב-Dundee Sustainable Technologies (CSE: DST), כינה את תהליך מיצוי הזהב הלא-ציאניד של החברה שלו, CLEVR, פריצת דרך לבטיחות.
"אם ציאניד היה אסור בן לילה, 80% עד 90% מהמכרות יעמדו בפני הפרעה מיידית", אמר ג'ונסון בפאנל. ג'ונסון הדגיש שחלופות חדשות, כמו הטכנולוגיה של החברה שלו, מפחיתות סיכונים. הם גם מפחיתים התחייבויות לטווח ארוך, במיוחד בניהול זנב.
"הגישה שלנו מבטלת את הצורך בסכרי זנב מסיביים, ומשנה את האופן שבו מוקשים מנהלים פסולת", אמר.
דחיפה טכנולוגית
חדשנות תהליכית היא תשובה אחת. אבל, תומס ממפורד, סגן נשיא למחקר ב-Scottie Resources (TSXV: SCOT), ציין שחשמול ואוטומציה כרוכים באחר. הם בני קיימא ויעילים יותר. אבל טכנולוגיות חדשות עומדות בפני מכשולים עקב עלויות הון גבוהות וקליטה איטית בתעשייה.
"טכנולוגיות חדשות דורשות בדיקות קפדניות, לעתים קרובות על ידי חברות גדולות עם המשאבים להפעיל פרויקטי פיילוט", אמר. "זה מאט את האימוץ."
ממפורד ציטט את מכרה בורדן באונטריו, המופעל על ידי ניומונט (סימול: NEM, TSX: NGT, ASX: NEM), כמכרה התת-קרקעי הכל-חשמלי הראשון של קנדה. הוא ציין שלמרות שזה מראה שחשמול הוא בר קיימא, מכרות כאלה נדירים. התעשייה איטית לאמץ טכנולוגיות חדשות בשל עלויות וסיכונים גבוהים.
אינטגרציה בלתי פורמלית
הדיון בחן גם אתגרים מכרייה מלאכתית. הוא מהווה 85% מייצור הזהב במקומות כמו קולומביה.
בשנים 2012 ו-2013, אריס מינינג (TSX: ARIS; NYSE-A: ARMN) החלה להכשיר כורים בעלי מלאכה בפעילותה בסגוביה במדינה כדרך להחתים את הרכישה המקומית לפרויקט, סגן נשיא בכיר לענייני תאגידים וקיימות אמרה ג'ובאנה רומרו. החברה שילבה אותם כשותפי כרייה בחוזה.
שיתוף הפעולה הזה הוביל לכך ש-44% מייצור הזהב של החברה כיום מגיע משותפויות אלו. רומרו תיאר אותם כצעד חשוב בצמצום הנזק הסביבתי וטיפוח אמון הקהילה.
"על ידי שילוב כורים מלאכותיים בשרשרת האספקה שלנו ושיתוף ידע גיאולוגי וטכני, הפכנו אותם לשותפים חוקיים ופרודוקטיביים", אמרה.
גם אסטרטגיות חדשניות לסגירת מכרות תפסו את מרכז הבמה. רומרו תיאר את פרויקט הטיוב של אריס בסגוביה שהסב אתר זנב לפארק קהילתי הכולל מגרשי כדורגל וכיפות פנאי. שלב שני כולל מפעל פוטו-וולטאי, המרחיב עוד יותר את השירות של האתר.
"הפרויקט הזה, המנוהל על ידי העירייה המקומית, ממחיש כיצד סגירות יכולות להועיל לקהילות הרבה לאחר סיום פעולות הכרייה", אמרה.
בעל ידע טכני
הפאנל הדגיש כי קיימות היא חובה, לא רק מטרה. זה חיוני הן לאתיקה והן לעסקים.
ממפורד קראה לתכנון מוקדם כדי להבטיח שניתן יהיה לעשות שימוש חוזר באתרי מכרות לאחר סגירה. "מוקשים שהוחזרו לא צריכים לשבת כשממה. הם צריכים לתרום לקהילה בצורה משמעותית", אמר.
ג'ונסון הדגיש שחברות צריכות לקחת בחשבון קיימות בניהול סיכונים פיננסיים. הוא ציטט את קריסת סכר Vale (סימול: VALE) בברזיל בשנת 2015, שהרגה 19 בני אדם, זיהמה את נהר הדוסה עד לאוקיינוס האטלנטי והעניקה לחברה נזקים של 29.9 מיליארד דולר.
"הוצאת כסף נוסף מראש על טכנולוגיות בנות קיימא היא לא רק אתית – זה לא פשוט כשחושבים על החיסכון לטווח ארוך בהתחייבויות והימנעות מכשלים קטסטרופליים", אמר.
בינתיים, קהילות הכורים הופכות יותר "בעלות ידע טכני" ודורשות שיטות עבודה טובות יותר.
"מכרה יכול לזכות בפרסים בשנה אחת ולהתמודד לאחר מכן להרוס בגלל כשלים ב-ESG", אמר ג'ונסון.