מיינט הרצליה

נשק כדור הארץ הנדיר של סין משנה את קווי המתאר של שדה הקרב של מלחמת הסחר

סין סימנה במשך יותר מ 15 שנה שהיא מחפשת לשחוק אזורים בשרשרת האספקה ​​העולמית, אסטרטגיה שעוצבה על ידי פקדי היצוא האמריקאים ארוכי השנים של בייג'ינג שמטרתה לעצור את עלייתו.

התערוף בשבועות האחרונים כדי להבטיח רישיונות יצוא עבור אדמות נדירות, שהוגדרו בשיחת הטלפון של יום חמישי בינינו לבין מנהיגים סיניים דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג, מראה שסין המציאה נשק טוב יותר וממוקד יותר למלחמת סחר.

בכירים ואנליסטים בתעשייה אומרים כי בעוד שסין מציגה סימנים לאישור יצוא נוסף של מרכיבי המפתח, היא לא תפרק את המערכת החדשה שלה.

מערכת רישיון הייצוא של בייג'ינג, שעוצבה על ידי ארצות הברית, מעניקה לה תובנה חסרת תקדים לגבי נקודות צ'וק של ספקים באזורים, החל ממנועים לרכבים חשמליים ועד מערכות בקרת טיסה לטילים מודרכים.

"סין קיבלה במקור השראה לשיטות בקרת יצוא אלה ממשטר הסנקציות האמריקני המקיף", אמר ג'ו ג'ונווי, מלומד במוסד גרנדוויו, טנק חשיבה מבוסס בייג'ינג שהתמקד ביחסים בינלאומיים.

"סין מנסה לבנות מאז מערכות בקרת יצוא משלה, כדי לשמש כמפלט אחרון."

לאחר השיחה של יום חמישי, טראמפ אמר כי שני המנהיגים "יישור חלק מהנקודות, ונאלצו לעשות בעיקר עם מגנטים אדמה נדירים וכמה דברים אחרים".

הוא לא אמר אם סין התחייבה להאיץ רישיונות ליצוא של מגנטים אדמה נדירים, לאחר שוושינגטון רסנה את היצוא של תוכנת עיצוב שבבים ומנועי סילון לבייג'ינג בתגובה לגלגל איטי שנתפס ברישיונות.

סין מחזיקה במונופול כמעט על מגנטים אדמה נדירים, מרכיב מכריע במנועי EV.

באפריל היא הוסיפה כמה מהסוגים המתוחכמים ביותר לרשימת בקרת יצוא במלחמת הסחר שלה עם ארצות הברית, מה שאילץ את כל היצואנים להגיש בקשה לבייג'ינג לרישיונות.

זה הציב מחלקת מסחר של סין, עם צוות של כ -60, האחראי על נקודת השוק לייצור גלובלי.

המשרד לא הגיב מייד לשאלות של רויטרס שנשלחו על ידי פקס.

כמה ספקי רכב אירופיים סגרו השבוע את קווי הייצור לאחר שנגמרו לאספקה. בעוד שמרס אפריל של סין חפפו בחבילה רחבה יותר של תגמול נגד התעריפים בוושינגטון, האמצעים חלים ברחבי העולם.

"בבייג'ינג יש מידה של הכחשות מתקבלות על הדעת-אף אחד לא יכול להוכיח שסין עושה זאת בכוונה", אמר נוח ברקין, היועץ הבכיר בקבוצת רודיום, מגן טעם ממוקד בסין.

"אבל שיעור האישורים הוא אות די ברור לכך שסין שולחת הודעה, ומפעילה לחץ למניעת משא ומתן על סחר עם ארה"ב המובילה לבקרת טכנולוגיה נוספת."

סין מכרה כ -70% מהאדמות הנדירות בעולם אך יש לה מונופול וירטואלי על זיקוק ועיבוד.

גם אם קצב אישורי הייצוא יירד כפי שהציע טראמפ, המערכת החדשה מעניקה לבייג'ינג הצצות חסרות תקדים של האופן בו חברות בשרשרת אספקה ​​מפרסות את אדמות הנדירות שהיא מעבדת, הזהירו מנהלי אירופה וארה"ב.

ממשלות אחרות נשללות מהתובנה הזו בגלל המורכבות של פעולות שרשרת האספקה.

לדוגמה, על פי ההערכה, מאות ספקים יפנים זקוקים לסין כדי לאשר רישיונות יצוא למגנטים אדמה נדירים בשבועות הקרובים כדי למנוע שיבושי ייצור, אמר אדם ששדל בשמם בבייג'ינג.

"זה מחדד את האזמל של סין", אמר מנהל ארה"ב בחברה המבקשת לחבר שרשרת אספקה ​​אלטרנטיבית שחיפשה אנונימיות.

"זו לא דרך לפקח על ייצוא מגנטים, אלא דרך להשיג השפעה ויתרון על אמריקה."

עשרות שנים בהתהוות

החששות כי סין תוכל לנשק את חוזק שרשרת האספקה ​​העולמית שלה התגלתה לראשונה לאחר האיסור הזמני שלה לייצוא כדור הארץ הנדיר ליפן בשנת 2010, בעקבות סכסוך טריטוריאלי.

כבר בשנת 1992 צוטט המנהיג הסיני לשעבר דנג שיאופינג באומרו, "במזרח התיכון יש נפט, לסין יש אדמות נדירות."

ציון הדרך של בייג'ינג 2020 חוק בקרת הייצוא של בייג'ינג הרחיב את המדרכות כדי לכסות את כל הפריטים המשפיעים על ביטחון לאומי, מסחורות וחומרים קריטיים לטכנולוגיה ונתונים.

סין בנתה מאז את כוח הסנקציות שלה תוך שפיכה המקבילה של מיליארדי דולרים לפיתוח דרכים לעקיפת הבעיה בתגובה למדיניות ארה"ב.

בשנת 2022, ארצות הברית הציבה את המדרכה הסוחפת על מכירות שבבים וכלים מוליכים למחצה מתקדמים לסין בגלל חשש שהטכנולוגיה עשויה לקדם את כוחו הצבאי של בייג'ינג.

אולם המהלך לא הצליח לעצור את פיתוח סין של שבבים מתקדמים ובינה מלאכותית, אמרו אנליסטים.

בייג'ינג חטפה שנה לאחר מכן על ידי הצגת רישיונות יצוא לגליום וגרמניום, וכמה מוצרי גרפיט. יצוא לארצות הברית של שני המינרלים הקריטיים, יחד עם גרמניום, נאסרו בדצמבר האחרון.

בפברואר הגביל סין היצוא של חמש מתכות נוספות המפתח לתעשיות הביטחון והאנרגיה הנקייה.

אנליסטים מתמודדים עם משימה קשה במעקב אחר קצב אישורי סין בעקבות שיחת טראמפ-XI.

"זה כמעט בלתי אפשרי לדעת איזה אחוז מהבקשות למשתמשי קצה שאינם צבאיים יאושרו מכיוון שהנתונים אינם ציבוריים והחברות אינן רוצות לאשר בשום פנים ואופן", אמר קורי קומבס, אנליסט מינרלים קריטי ב- Trivium, ייעוץ מדיניות המתמקד בסין.

(דיווח של לורי צ'ן בבייג'ינג; דיווח נוסף של מייקל מרטינה בוושינגטון וויקטוריה וולדרסי בברלין; עריכה של קווין קרוליקי וקלרנס פרננדס)

הערות

בטל תשובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות נדרשים מסומנים *


לא נמצאו תגובות.

חדשות נוספות

Debswana של בוצואנה מדרס את ייצור היהלומים כביקוש חלש נמשך

Debswana של בוצואנה מדרס את ייצור היהלומים כביקוש חלש נמשך

שוק היהלומים העולמי חווה ירידה מאז המחצית השנייה של 2023.

06 ביוני 2025 | 06:59 בבוקר

{{commodity.name}}

{{post.title}}

{{post.excerpt}}

{{post.date}}

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן