מיינט הרצליה

ניקל LME מגיע לשפל של ארבע שנים כאשר 2025 נפתחת עם עיניים לסין

ניקל הגיע לרמה הנמוכה ביותר מאז 2020 והנחושת התייצבה ליד שפל של תשעה חודשים ביום המסחר הראשון של השנה, כשהמשקיעים שוקלים את ההשפעה של עליית הדולר ואת היקף התמריצים הסיניים.

מחירי הניקל, המשמשים בנירוסטה ובסוללות, ירדו לכיוון 15,000 דולר לטון בבורסת המתכות של לונדון, כאשר הדולר הוסיף לחץ על מתכות תעשייתיות לקראת סוף יום המסחר.

העלייה של הירוקים הגיעה כשקריאה שבועית של תביעות האבטלה בארה"ב ירדה לשפל של שמונה חודשים, מה שמעיד על החוסן המתמשך של כלכלת המדינה. התחזקות הדולר עשויה לפגוע בכוח הקנייה של יצרנים במדינות כמו סין, שבהן יש כבר דאגות לגבי עוצמת הביקוש למתכות.

במהלך השנה הקרובה, השוק מתמקד בשאלה האם תהיה התאוששות בתחום הנכסים המצומצמים של סין, עמוד ביקוש מרכזי למתכות, כמו גם ההשפעה הפוטנציאלית של חיכוכי סחר מנשיאות ארה"ב של דונלד טראמפ. גורמים רשמיים התחייבו להשתמש בהלוואות ובהוצאות ציבוריות גדולות יותר, כמו גם בהקלות כספיות כדי לעודד צמיחה ב-2025.

המשקיעים "מחכים לראות אם ומתי צעדי תמיכה סיניים יזרמו את דרכם לשווקי המתכות בצורה של ביקוש חזק יותר", אמרה איווה מנטהי, אסטרטגית סחורות ב-ING, באימייל. "התעריפים של טראמפ יכולים גם לעורר תמריצים גדולים יותר מסין, ולכסות את החיסרון של מחירי הנחושת השנה".

נשיא סין שי ג'ינפינג הודה באתגרים חדשים מהסביבה החיצונית בנאום ערב השנה החדשה ביום שלישי. מוקדם יותר באותו יום, הוא אמר שסין בדרך לעמוד ביעד הצמיחה הרשמי שלה של כ-5% לשנת 2024 והכלכלה "יציבה בסך הכל".

מדד LMEX של שש מתכות בבורסת המתכות של לונדון סגר את שנת 2024 עם עלייה צנועה של כ-4%, שכן ביקוש סיני רך יותר קוזז על ידי הבזקים של לחץ בהיצע על ירידה במלאים ומחסור באספקת מכרות.

הניקל ירד ב-1.6% ל-15,090 דולר לטון נכון לשעה 16:48 שעון מקומי ב-LME, לאחר שהגיע מוקדם יותר ל-15,055 דולר לטון, הרמה הנמוכה ביותר מאז נובמבר 2020. הנחושת עלתה ב-0.4% ל-8,801.50 דולר לטון, לאחר שנסגרה ב-2024 ב-2024. שפל של תשעה חודשים.

קרא עוד: הנחושת שומרת על שפל של כמעט 9 חודשים כאשר 2025 נפתחת עם עיניים לסין

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן