בראיון עם MintGenie, Himanshu Kohli, מייסד שותף של Client Associates, משתף על הנוף המתפתח עבור אנשים בעלי ערך גבוה (HNIs) בשנת 2024, את המשמעות של גיוון באמצעות נדל"ן בינלאומי, וההתמקדות הגוברת בסביבה, חברתית, והשקעות תואמות ממשל (ESG).
מהן המגמות המרכזיות שאתה רואה בנוף ההשקעות של HNI בשנת 2024?
אחת המגמות המרכזיות שראינו בנוף ה-HNI היא שבעוד שהצרכים של הלקוחות לא עלו כל כך, המאזן שלהם התרחב, כלומר הנכסים שלהם גדלו. זה, בתורו, מרמז שגם עודפי העושר גדל וכתוצאה מכך תהיה הטיה לתיקים מוכווני צמיחה, וכאן אנו מתייחסים ליותר הקצאה לשווקים ציבוריים, שווקים פרטיים ושווקים בינלאומיים.
המגמה השנייה היא שההשקעות השיטתיות יימשכו, ולמעשה הן יגדלו לאורך זמן. שלישית, פיננסיזציה של החסכונות תמשיך להיות משנה המשחק, וההשקעות במניות כסוג נכסים מיינסטרים יימשכו. מלבד הון עצמי, המשקיעים יבדקו גם הקצאה גבוהה יותר לסוגי נכסים חלופיים. באשר לחשיפה בינלאומית, UHNIs ו-HNIs ימשיכו להגדיל את ההקצאה שלהם לתיקים גלובליים, במטרה לגוון מעבר להודו וכאפשרות של תוכנית B.
ברמת המאזן, פלח לקוחות זה יבדוק מחדש את הקצאת הנכסים שלהם, ואולי הם ירצו לבחון מחדש את העושר העסקי, תיקי הנכסים והנכסים הפיננסיים שלהם. זה יעזור להם לקבוע הקצאת נכסים על סמך המאזן ולא על הטיית העדכניות, שם השווקים הצליחו מאוד, מה שהוביל לחמדנות של משקיעים. אנו מצפים שפתיחת הערך מעסקים תימשך, ותכניס עוד עושר לנכסים פיננסיים.
האם תוכל לפרט על האסטרטגיה של Family Office שלך להשקעה בנדל"ן בחו"ל? אילו גורמים מרכזיים אתה לוקח בחשבון בעת בחירת נכסים בינלאומיים?
לפני שאכנס לפרטים, הרשו לי לתת לכם כמה דוגמאות מדוע לקוחותינו מעוניינים להיחשף לנדל"ן בינלאומי. לדוגמה, אם הלקוחות שלנו רוצים לקבל ויזת זהב בדובאי, עליהם להשקיע בנדל"ן. UHNIs ו-HNIs רבים מסתכלים על פורטוגל כאפשרות של תוכנית B, ותוכניות מסוימות מאפשרות ללקוחותינו להשקיע בנדל"ן. עם זאת, לאחרונה חלו כמה שינויים בפוליסה, ועלינו לבחון אותם לפני שנשקול השקעה בנדל"ן. בנוסף, כאשר לקוחות מסתכלים על אזרחות במדינה אחרת, הם ישקלו גם השקעה בנדל"ן.
ההודים בדרך כלל מאוד אוהבים להשקיע בנדל"ן בהודו, וניתן לראות זאת מהעובדה שאחרי העסקים שלהם, הם תמיד חושבים להחזיק בית ולרכוש נכסים לפני שהם יוצאים לנכסים פיננסיים. לפיכך, נדל"ן בחו"ל מגיע באופן טבעי להודים, ולכן זה יהיה אחד מקבוצות הנכסים הקריטיים שהם היו רוצים לבנות עם תיק ההשקעות שלהם בחו"ל.
אילו גורמים מרכזיים אתה לוקח בחשבון בעת בחירת נכסים בינלאומיים?
ניהול נכסים בינלאומיים הוא גורם מפתח אחד שאנו שוקלים בעת השקעה בשטח זה. באופן ספציפי, היינו מסתכלים על המגמות בשווקים האלה, כמו צרכי הביקוש וההיצע והפוטנציאל להחזרות, יחד עם הקישוריות שלה עם הודו. היינו גם עוקבים מקרוב אחר הריביות במונחים של ירידה או עלייה, ואם המגמה יורדת, אז זה ישפיע לטובה על הנדל"ן לאורך זמן.
היינו גם בוחנים איזה אחוז מהתיק שלהם בחו"ל הם מוכנים להקצות לנדל"ן שכן זה גם יחליט על המיקום וגודל הנכס שהם יכולים לשקול. הגורמים האחרים הם אם הנכס ניתן בשכירות או צריך להימכר מאוחר יותר, אז מה יהיו עלות היציאה של האזור, עלות ההשפעה וחוקי המיסוי של אותו אזור?
כיצד ה-Family Office שלך מעריך ומפחית סיכונים הקשורים לשוקי נדל"ן זרים?
אנו יכולים להעריך את הסיכון על ידי בחינת מצב החוק והסדר, המערכת המשפטית שלהם, סוגיות המיסוי ואפשרויות היציאה הזמינות, יחד עם עלות ההשפעה והשלכות המס במקרה שנרצה לצאת מהנכס ולהחזיר את הכסף אליו. המדינה. לצד הגורמים שהוזכרו לעיל, עלינו לעשות את כל בדיקת הנאותות הפיננסית והמשפטית על מנת להעריך את הסיכונים, ואלה הדרכים לצמצם גם סיכונים אלו.
כיצד השקעה בנדל"ן בחו"ל משתלבת באסטרטגיית גיוון התיק הרחבה יותר שלך?
אמרנו שהלקוחות שלנו צריכים לגוון מעבר להודו מכיוון שזו אסטרטגיה רחבה יותר להפחתת הסיכון הכולל של התיק. לפיכך, המלצנו על הקצאה לשווקים חלופיים, ונדל"ן הוא אחד מסוגי הנכסים במגזר זה.
אנו מאמינים גדולים בגיוון, והשקעה בנדל"ן בחו"ל תאפשר לא רק גיוון גיאוגרפי אלא גם גיוון מטבעות מכיוון שערכו של אותו נכס ישתנה במונחים דולריים או במונחים של המטבע של אותה מדינה מסוימת.
בנוסף לנדל"ן, אנו ממליצים לשקול גם מבני REIT ומבני InvIT הזמינים בחו"ל, שכן אלה יכולים גם לתת לנו חשיפה לנדל"ן אך חשיפה מגוונת ולא ריכוז בנכס אחד. לפיכך, במקום להחזיק בנכס פיזי, לקוחות יכולים להחזיק ביחידות של קרן המשקיעות במספר גיאוגרפיות או בסוגים מרובים של נכסים בכל תחום, כגון מסחר, מגורים, חלקות קרקע, מחסנים וכו'.
האם תוכל לדון בחשיבותן של שותפויות מקומיות במיזמי הנדל"ן שלך בחו"ל? איך בוחרים ומנהלים את השותפויות הללו?
נניח ששיתפנו פעולה עם איזו חברה בדובאי כי אנחנו מאמינים שנדל"ן הוא נושא מאוד מקומי. לא נהיה מומחים בשוק מסוים גם אם יש לנו הבנה כללית. לפיכך, שותפויות עם המומחים באותם שווקים הם מצב של win-win מכיוון שהם יכירו את הגיאוגרפיה בזמן שאנו מכירים את צרכי הלקוח שלנו.
איך בוחרים ומנהלים את השותפויות הללו?
הניסיון שהם נושאים, הרקורד שלהם והנוחות שאנחנו נהנים ממנה כשאנחנו נפגשים עם האנשים האלה הם חלק מהגורמים המשמעותיים שעוזרים לנו לנהל כל אחת מהשותפויות שלנו, וזה לא שונה.
מדברים הרבה על השקעות ESG. מה דעתך על זה, והאם אתה מחשיב את הגורמים האלה לאסטרטגיית ההשקעה שלך?
המודעות לחשיבותה של סביבה טובה יותר הולכת וגוברת, מה שמוביל לביקוש להשקעות עם יתרונות סביבתיים וחברתיים. אנו מתמקדים בהזדמנויות השקעה תואמות ESG, שהפכו למיינסטרים בארה"ב ובאירופה אך עדיין מתעוררות בהודו. למרות קרנות ESG מוגבלות בהודו, ההתעניינות גוברת, מונעת על ידי מגמות גלובליות להערכת אחריות חברתית ויוזמות ירוקות. הדגש של ממשלת הודו על אנרגיה ירוקה בתקציב 2024 והיעד לאפס נטו עד 2070 מדגישים את הפוטנציאל של המגזר. בעוד אסטרטגיית ההשקעה ב-ESG שלנו מתפתחת, אנו מכירים בצורך בפיתוח נוסף ובמחויבות להתיישר עם השינויים הגלובליים הללו.
גירושים הם נושא רגיש נוסף. איך מטפלים בנושאים כאלה?
זה נושא מאוד רגשי כשהגירושין מתרחשים בזמן שהמשפחה עוברת רגשות. אנחנו מביאים יותר פרגמטיות. במקרים כאלה, נשרטט תוכנית פיננסית מקיפה המכסה את הצרכים היומיומיים שלהם וניצור תיק עבודות מתאים כך שהעושר שלהם יעבוד עבורם בעתיד. אנו מנסים לייעל את הקצאת התיק של המשפחה כדי למזער את הנטל הכלכלי של המשפחה. לגבי המשפחה, כך לוקחים את הנטל הכלכלי, אבל יש אובדן רגשי, והזמן רק ירפא, אבל מבחינה כלכלית הם מובטחים.