מיינט הרצליה

מתכות קריטיות מכריזה על מימון של 22.5 מיליון דולר, מניות צוללות

Cortive Metals Corp (NASDAQ: CRML) מגייסת 22.5 מיליון דולר באמצעות השקעה פרטית במימון הון ציבורי (PIPE) שצפוי להיסגר בהמשך השבוע. עם זאת, מניותיה צללו לשפל בכל הזמנים בחדשות.

תחת מימון הצינורות, מתכות קריטיות ינפיקו 4.5 מיליון מניות בהצעה של 5.00 דולר למניה, הנחה משמעותית (מעל 43%) למחיר הפתיחה שלה של 8.90 דולר ביום חמישי. החברה תנפיק גם את אותו מספר צווי עם מחיר שביתה של 7.00 $, מה שעלול להוביל לדילול של עד 19% אם ימלא במלואו.

עד השעה 11:00 בבוקר ET, המניה של מתכות קריטיות ירדה ב -34.4% ל -3.72 דולר לחתיכה, לאחר שפגעה בשפל חדש של 3.40 דולר מוקדם יותר במפגש המסחר. ירידת המניות לוקחת את שווי השוק שלה ל 529.3 מיליון דולר.

מתכות קריטיות נוצרו במרץ 2024 באמצעות מיזוג בין הליתיום האירופי באוסטרליה (ASX: EUR) ורכישת Sizzle מבוססת ארה"ב. הראשונה מחזיקה כיום ב -83% מהחברה.

הכנסות המימון ישמשו בשני נכסי הכרייה של מתכות קריטיות לפני הייצור המבוססות באירופה: פרויקט Tanbreez Rare Earths בגרינלנד ופרויקט ליתיום וולפסברג באוסטריה.

Tanbreez הוא כיום הפיקדון הגדול ביותר בעולם הנדיר בעולם על ידי ספירת משאבים, עם 28.2 מיליון טונות של תחמוצות אדמה נדירות כוללות (טרוס). יסודות אדמה נדירים הם מרכיבים חיוניים למגנטים קבועים בטורבינות רוח ומנועי EV, מה שהופך אותם לחיוניים למעבר האנרגיה. סין שולטת כיום בשרשרת אספקת האדמה הנדירה, המהווה 60% מכרייה ו -90% מעיבוד העפרות.

מתכות קריטיות רכשו נתח שליטה בפרויקט בקיץ האחרון, והציעו אותו כפרויקט מכרה פוטנציאלי "משתנה" עבור שרשרת אספקת האדמה הנדירה של צפון אמריקה. לאחרונה היא גילתה גילוי של גליום, מינרל קריטי נוסף, מהקידוחים שלו בטנברז כדי להרחיב את המשאב.

בוולפסברג, נכס הדגל שלה, החברה מחפשת לבנות את מכרה הליתיום הראשון של האיחוד האירופי, וממוקדת לייצור ראשון בשנת 2026/27. לפרויקט יש גיבוי של יצרנית הרכב הגרמנית ב.מ.וו, אשר התקשרה הסכם Offtake ארוך טווח עם חברת האם הקריטית של חברת האם האירופית ליתיום בדצמבר 2022.

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן