בנגלור: משקיעים ומפתחים יפנים מציבים הימורים גדולים על תחום הנדל"ן בהודו, מתבקשים מהפנית במשרד, לוגיסטיקה ומגורים, ומשכנעים את סיכויי הצמיחה הכלכלית לטווח הארוך, אמרו אנליסטים.
חברות יפניות לאחר ענף, כמו סומיטומו נדל"ן ופיתוח וחברת סומיטומו (שתיהן חברות קבוצת סומיטומו), מיצובישי אחוזת חברת בע"מ, מיצוי פודוסאן ושות 'בע"מ, מיצוי אוסק קווי Lind, ובאזנתו של מיליונים, במלואן. (NCR).
מומנטום העסקה צבר קצב נוסף השנה.
קרא גם: חברות גלובליות היינס, שותף Sumitomo לפרויקט בית משותף של מומבאי
ביוני הוקצתה Goisu Realty, חברת קבוצתית של היזם Sumitomo Realty, המהווה את החלק הגבוה ביותר בהשקעות בהודו בקרב חברות יפניות, שתי חבילות קרקעות במתחם בנדרה קורלה של מומבאי, על ידי הרשות לפיתוח אזור המטרופוליטן מומבאי (MMRDA), בסך הכל של רשות המטרופוליטן (MMRDA), בסך הכל של סך הכל של רשות המטרופוליטן (MMRDA)). $3,138 crore. זה שילם 39-40% פרמיה על מחיר ההצעה עבור שני טלאי הקרקע.
באופן דומה, Sumitomo Corp. שיתפה השנה עם חברות אחרות לשני פרויקטים – פרויקט משרדי בקלינה הפרברי של מומבאי, ליד BKC, ופרויקט משותף יוקרתי בפאוואי. אחוזת מיצובישי היא גם משקיעת הון בפרויקט המשרדי.
"הודו צפויה להמשיך ולחוות דיבידנד דמוגרפי, יחד עם שמירה על צמיחה כלכלית בטווח של 6%. בנוסף למבנה הכלכלי המקומי שלה בביקוש, המדינה מוכרת יותר ויותר כמרכז עסקי עולמי, במיוחד במגזרי ה- IT, הפיננסיים והשירותים," אמרה סומיטומו בהצהרת יוני, והכריזה על כניסתו לשוק המשרדים של מומבאי.
"בהתבסס על ההכרה המשותפת כי הודו נותרה שוק צמיחה עמידה אפילו בין הכלכלה הגלובלית ההולכת וודאית של ימינו, החלטנו להשתתף בפרויקט זה", הוסיף המשרד.
קרא גם: הופעת בכורה של 750 crore עם קניית משרד דלהי "> קרן משרדי פריים $הופעת בכורה של 750 crore עם קניית משרד דלהי
משקיעי הנדל"ן היפניים והמפתחים נכנסו להודו הרבה אחרי שהאמריקאים, הקנדים, המערב אסיה וסינגפורים עשו זאת. המומחים אמרו כי היפנים הם סבלניים, משקיעים על מניות הימורים על פרויקטים של קרקעות ושלב מוקדם, ולא מתרחקים מלקיחת סיכוני פיתוח.
"ההון היפני מפגין הרשעה נדירה על ידי גיבוי עסקאות פיתוח בשלב מוקדם בכל מגזרי הנדל"ן הליבה של הודו-משרד, לוגיסטיקה ומגורים. זה לא השקעה אופורטוניסטית, אלא הימור אסטרטגי על מסלול הצמיחה לטווח הארוך במדינה," אמר נישנט קברה, ראש שוקי ההון (צפון ומערב) הודו, ג'ל, רכוש.
קברה הוסיפה כי "בחמש השנים האחרונות ראינו יותר מ -1.5 מיליארד דולר זורמים להון פיתוח-איתות ברור לכך שיפן בע"מ.
משקיעים יפנים נכנסו למגזר הנדל"ן של הודו באמצעות השקעות ישירות, או בריתות עם שותפים מקומיים או משקיעים בינלאומיים אחרים.
בשנה שעברה אמר דאיבורו, עם ניסיון בן מאה שנים בבניית בנייני משרדים ביפן, כי היא עשתה את השקעת הנדל"ן הראשונה שלה בהודו, תוך שהיא שואבת ב -123 מיליון דולר ב'אטריום פלייס ', פרויקט משרדי פרימיום בגורוגרם, מפותח על ידי Hines India ו- DLF Ltd.
"הודו היא עמוד עמוד מפתח באסטרטגיית קבוצת Mol (Mitsui OSK Lines) לגיוון התיק העסקי שלה על ידי הגדלת עסקים שאינם משלוחים ויציבים בהכנסות המאזנות את שוק הספנות הפכפכות", אמר דאיביירו. בינתיים, קבוצת Mol Mol Giant Giant היפנית הרחיבה באופן פעיל את נוכחותה בהודו.
"היפנים הגיעו למסיבה באיחור, אך הם משקיעים לטווח הארוך מאוד. בניגוד למשקיעים וכספים בינלאומיים אחרים, הם אינם נשואים לתשואות. למשקיעי הנדל"ן היפנים אין לחץ למכור או לצאת מהשקעות, אינם פועלים במבנה קרן ולעתים נדירות מנהלים כסף מוביל, מה שהופך אותם לשונים מהאחרים," אמר שוביט אגרוול, מנהל המנכ"ל.
מכיוון שמגזר הנדל"ן ממשיך לבצע בכל החזיתות, המשקיעים היפנים מתבוננים גם בהשקעות מרובות עיר, מגוונות את התיקים שלהם ומבצעים מימון המשך.
קרא גם: משרד ההודו REITs מדווח
בשנה שעברה, מיצובישי אחוזת שיתפה פעולה עם פלטפורמת הלוגיסטיקה המגובה של ALTA לוגיקאפ ניהול לוגיקאפ כדי לפתח נכסים תעשייתיים ואוחסנים בצ'נאי, פונה ו- NCR, הימורים על מגזר שהוא מקוטע מאוד אך עם פוטנציאל צמיחה. השנה הורחב המיזם המשותף עם השקעה נוספת לפיתוח נכסים נוספים.
מוקדם יותר השנה השקיעה מיצובישי אחוזת $560 crore ב- Birla Estates Pvt Ltd, פרויקט המגורים בבנגלור, ומסמן את השקעותיו למגורים על מיידן בהודו.