מיינט הרצליה

מפגינים סרבים מתאספים כדי להתנגד לפרויקט מכרה הליתיום של ריו טינטו

מאות מפגינים בעיירה לוז'ניצה שבמערב סרביה התגייסו ביום רביעי כדי להתנגד לפרויקט הליתיום המתוכנן של ריו טינטו (ASX: RIO) באזור, ואמרו שפיתוחו יפגע בסביבה.

המחאה מגיעה לאחר שהקואליציה השלטת בראשות המפלגה הפרוגרסיבית הסרבית, המחזיקה ברוב מוחץ, דחתה הצעת חוק מהאופוזיציה הקובעת איסור על כרייה וחיפוש אחר ליתיום ובוראטים.

המפגינים הניפו דגלים וכרזות סרבים עם הכיתוב "לא תחפור" ו"בחזרה מג'דר", בעוד הרמקולים השמיעו שירים פטריוטיים ומוזיקת ​​עם.

הם דרשו להפסיק את הפרויקט והכריזו על חסימות של שעה של שני כבישים אזוריים בשבת.

"אנחנו מכינים בסוף השבוע הזה חסימות כבישים במספר מקומות ברחבי הארץ", אמר לרויטרס זלטקו קוקנוביץ', מנהיג המחאה.

"נראה איך נמשיך משם." "נראה איך נמשיך משם".

ליתיום, שנחשב לחומר קריטי על ידי האיחוד האירופי וארה"ב, משמש בסוללות לרכבים חשמליים ולמכשירים ניידים.

בשנת 2022, ממשלת סרביה שללה את הרישיונות לפרויקט הליתיום ג'אדאר של ריו טינטו בשווי 2.4 מיליארד דולר ליד לוז'ניצה בעקבות הפגנות המוניות של ארגוני סביבה.

פרויקט הליתיום ג'אדאר של ריו טינטו עשוי להימשך שנתיים לאישור, אומר השר


אם ייושם, פרויקט Jadar של ריו טינטו יוכל לענות על 90% מצרכי הליתיום הנוכחיים של אירופה, ולמצב את החברה כאחת מיצרניות הליתיום המובילות בעולם.

שוחרי איכות הסביבה ורוב מפלגות האופוזיציה טוענים שהמכרה עלול לזהם את הקרקע והמים באזור, ולהשפיע על החקלאות, מקור הכנסה מרכזי עבור רבים באזור.

"אין נסיגה או כניעה. הם לא יהרסו את הטבע ואת חיינו", אמרה ברנקה פטרוביץ', 47, פעילה מבלגרד.

גורמים סרבים טוענים שהמכרה יחזק את כלכלת המדינה. ביוני אמר נשיא סרביה אלכסנדר ווצ'יץ' כי הכרייה עשויה להתחיל כבר ב-2028.

ביולי אמרה ריו טינטו כי הפרויקט יעמוד בדרישות סביבתיות מחמירות, לרבות הליכים משפטיים והליכי היתרים, כמו גם התייעצויות ציבוריות לפני היישום.

(דיווח של אלכסנדר ואסוביץ')

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן