כמה מפעלי חלקי רכב אירופיים השעו את התפוקה ומרצדס בנץ שוקלת דרכים להגן מפני מחסור באדמות נדירות, מכיוון שהחששות מהנזק מההגבלות של סין על היצוא המינרלי הקריטי מעמיקים.
ההחלטה של סין באפריל להשעות את היצוא של מגוון רחב של אדמות נדירות ומגנטים קשורים העלתה את רשתות האספקה המרכזיות ליצרניות רכב, יצרני אווירה, חברות מוליכים למחצה וקבלנים צבאיים ברחבי העולם.
המהלך מדגיש את הדומיננטיות של סין בתעשיית המינרלים הקריטית, המפתח למעבר האנרגיה הירוקה, ונראה כמנוף על ידי סין במלחמת הסחר שלה עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. סין מייצרת כ- 90% מהאדמות הנדירות בעולם.

נציב הסחר של האיחוד האירופי, מרוס ספוקוביץ ', אמר היום (רביעי) כי הוא ומקבילו הסיני הסכימו להבהיר את המצב האדמה הנדיר במהירות האפשרית.
"עלינו להפחית את התלות שלנו בכל המדינות, במיוחד במספר מדינות כמו סין, עליהן אנו תלויים יותר מ 100%", אמר נציב האיחוד האירופי לאסטרטגיה התעשייתית סטפן סיג'ורן.
"הייצוא (המדרכות) מגביר את רצוננו לגוון", אמר כי בבריסל זיהתה 13 פרויקטים חדשים מחוץ לגוש שמטרתה להגדיל את אספקת המתכות והמינרלים החיוניים.
מוקדם יותר ביום רביעי אמר ראש הייצור של מרצדס בנץ, ג'ורג בורצר, כי הוא מדבר עם הספקים המובילים של יצרנית הרכב על בניית "מאגרים" כמו מלאי אדמה נדירים כדי להגן מפני איומים פוטנציאליים לאספקה. מרצדס לא הושפעה כרגע מהמחסור.
ב.מ.וו נמסר כי חלק מרשת הספקים שלה הושפע מהמצוקת, אך הצמחים שלה פועלים כרגיל.
איגוד הספקים הרכביים באירופה קלפה אמר כי מספר קווי ייצור הושבתו לאחר שנגמר להם האספקה, האחרונה שהזהירה על האיום ההולך וגובר על הייצור בגלל הבקרות.
מתוך מאות בקשות לרישיונות יצוא שנעשו על ידי ספקי רכב מאז תחילת אפריל, רק רבעון הוענקו עד כה, הוסיפה קלפה, עם כמה בקשות שנדחו על מה שהתאמה העמותה כ"עילות פרוצדוראליות מאוד ".
זה לא זיהה את החברות אך הזהיר מפני הפסקות נוספות.
בעוד שהכרזת סין באפריל הייתה במקביל לחבילה רחבה יותר של תגמול נגד התעריפים בוושינגטון, האמצעים חלים ברחבי העולם וגורמים לדאגה בקרב מנהלים עסקיים ברחבי העולם.
אינפוגרפיקה: תחומי שליטה אדמה נדירים
יצרניות הרכב הגרמניות וארה"ב התלוננו כי ההגבלות שהטילה סין מאיימות על הייצור, בעקבות טרוניות דומה של יצרנית EV הודית בשבוע שעבר.
רבים משדדים את ממשלותיהם כדי למצוא פיתרון מהיר ומטלטלים כדי למצוא אלטרנטיבות.
בחברות מסוימות יש מספיק אספקה שיימשכה כמה שבועות או חודשים, אמר וולפגנג וובר, מנכ"ל איגוד התעשייה החשמלית והדיגיטלית של גרמניה זבי, בהצהרה בדוא"ל.
"חברות מרגישות כיום נטושות על ידי פוליטיקאים ומחפשות בחלקן פתרונות למצבם הקשה בעצמם בסין," אמר.
Autoliv השוודי, יצרנית כריות האוויר והבטיחות הגדולה בעולם, אמרה כי פעולותיה אינן מושפעות, אך המנכ"ל מיקאל בראט אמר שהוא הקים כוח משימה לניהול המצב.
הסתמכות על סין
יצרני רכב מג'נרל מוטורס לב.מ.וו וספקים גדולים כמו ZF ובורגוורנר חוקרים או פיתחו מנועים עם תוכן אדמה נדיר עד אפס במטרה לקצץ את הסתמכותם על סין, אך מעטים הצליחו להגדיל את הייצור כדי להפיל עלויות.
ב.מ.וו פרסה מנוע חשמלי נטול מגנט לייצור המכוניות החשמליות האחרונות שלו, אך עדיין דורש אדמות נדירות למנועים קטנים יותר המפעילים רכיבים כמו מגבים של השמשה הקדמית או גלילי חלונות רכב.
יצרנית הרכב הגרמנית פולקסווגן אמרה שהיא לא רואה שום מחסור כרגע.
הקצב האיטי של סין להקל על בקרות הייצוא המינרלים הקריטיים שלה הפך למוקד ביקורתו של טראמפ על בייג'ינג, שלדבריו הפרה את ההפוגה שהגיעה בחודש שעבר להחזיר מכסים ומגבלות סחר.
טראמפ ביקש להגדיר מחדש את יחסי המסחר של ארצות הברית עם יריבתה הכלכלית הגדולה ביותר על ידי הטלת מכסים תלולים על מיליארדי דולרים של סחורות מיובאות בתקווה לצמצם גירעון סחר ולהחזיר לייצור אבוד.
טראמפ הטיל מכסים גבוהים עד 145% מול סין רק כדי להגדיל אותם בחזרה לאחר מכירה בשווקי מניות, אגרות חוב ומטבע על אופיו הסוחף של ההיטלים. סין הגיבה בתעריפים משלה וממנפת את הדומיננטיות שלה ברשתות אספקת המפתח כדי לשכנע את טראמפ לסגת.
טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג צפויים לדבר השבוע כדי לנסות לגהץ את ההבדלים ביניהם ומדרכות הייצוא צפויות להיות גבוהות בסדר היום.
בפוסט במדיה החברתית ביום רביעי אמר טראמפ כי ה- XI הוא "קשה מאוד, וקשה מאוד לבצע איתו", והדגיש את שבריריות העסקה.
(דיווח של ויקטוריה וולדרסי בברלין וכריסטוף שטיץ בפרנקפורט; דיווח נוסף של האקאן ארסן בפרנקפורט ומארי מאנס בשטוקהולם; כתיבה של ג'וזפין מייסון בלונדון; עריכה של אמיליה סיתול-מטריז ויו לוסון)
-
לַחֲלוֹק
-
-
חדשות נוספות
ארה"ב מדלגת על טיול בתעריפי הפלדה והאלומיניום בבריטניה כעסקת סחר מהירה של שתי המדינות
שר הסחר הבריטי ג'ונתן ריינולדס ונציג הסחר האמריקני ג'יימסון גריר נפגשו ביום שלישי בפריס.
03 ביוני 2025 | 04:49 בערב
{{commodity.name}}
{{post.title}}
{{post.excerpt}}
{{post.date}}
הערות
לא נמצאו תגובות.