מיינט הרצליה

כיצד טכנולוגיות פחם מתקדמות יכולות לספק אנרגיה נקייה יותר – דווח

לטכנולוגיות פחם מודרניות יש את היכולת לספק יעדי אקלים גלובליים תוך המשך טיפוח צמיחה כלכלית-חברתית, טענה FutureCoal בדו"ח החדש שלה: "מפת דרכים לשרשרת ערך פחם בת קיימא".

FutureCoal מבוססת על Sustainable Coal Stewardship, חבילה של הזדמנויות עסקיות בר קיימא לשרשרת הערך של הפחם. הדו"ח מתאר כיצד טכנולוגיות פחם מתקדמות יכולות לספק אנרגיה נקייה, להפחית עד 99% מהפליטות, כולל CO2, ולתמוך בשאיפות הצמיחה של כלכלות מתפתחות ומתעוררות.

מפעלי פחם ביעילות גבוהה עם פליטות נמוכות (HELE) וטכנולוגיות לכידת ואחסון פחמן (CCS) עשויות להפחית את פליטת הפליטות של עד 1,412 MtCO2 בשנה – שווה ערך להסרת 310-560 מיליון רכבי שטח מכבישים גלובליים, מצא הדו"ח.

החלפת מפעלי פחם בתחנות סופר-סופר-קריטיות – תחנות כוח פחמיות המשתמשות בטכנולוגיית שריפת פחם כתוש לייצור חשמל – עשויה להזרים למעלה מ-1.5 טריליון דולר לכלכלה העולמית, אמרה פיוצ'רקואל, והוסיפה כי לעומת זאת, החלפת פחם באנרגיה חלופית תעלה 2.7 טריליון דולר נוספים עקב מחסור בתפוקה.

מקור: FutureCoal

פחם נותר חיוני למגזרי מפתח, כולל פלדה (ייצור של 70%), מלט (90%) ואלומיניום (60%), תוך הפקת מימן חסכונית ומספקת מינרלים קריטיים כמו נחושת, קובלט, ניקל ועוד עבור מתחדשים. אחסון אנרגיה וסוללה", מציינים המחברים.

"למרות שאנו מכירים בשינוי הגלובלי לעבר מערכות אנרגיה נטולות פחמן, הפחם נותר אחראי על 36% מייצור החשמל העולמי. תפקידו כמקור אנרגיה גמיש, אמין ואמין הוכח ברחבי העולם, כולל באירופה ובצפון אמריקה".

פחם, על צורותיו השונות – מפחם קשיח תרמי ועד פחם ליגניט ופחם מתכות – ממשיך להיות נכס רב ערך בהתמודדות עם אתגרים גלובליים, כגון אספקת פלדה, מלט ויישומים אחרים במחירים סבירים, כולל חקלאות ושווקים מתעוררים עבור מינרלים קריטיים, דו"ח קורא.

ההשלכות החברתיות-כלכליות של הפסקת הפחם על כל צורותיו עלולות לגרום ללחץ כלכלי משמעותי, אמר FutureCoal.

כל אומה נמצאת בשלב אחר של התפתחות, הדורש תערובות אנרגיה ייחודיות ומעבר הדרגתי יותר הרחק מדלקים מאובנים.

הדו"ח מערער על הרעיון של הפסקת פחם בטרם עת לטובת אנרגיה מתחדשת בלבד. במקום זאת, הוא בוחן כיצד טכנולוגיות פחם מתקדמות יכולות להוות בסיס במסע שלנו לעבר פליטות נטו אפס עתידיות, כשהן משולבות באופן מתחשב עם מדיניות אנרגיה אחראית והשקעות.

היכולות של טכנולוגיות פחם מתקדמות על פני יישומים שונים, החל מייצור חשמל ועד לשימושים שאינם אנרגיה. ההתמקדות היא בהפחתת פליטות וביסוס כלכלה מעגלית בתוך המערכת האקולוגית של הפחם.

טכנולוגיות פחם מתקדמות מציגות פתרון בר-קיימא, טוענים המחברים, המייצרות חשמל נקי ויעיל תוך לכידת פליטות לייצור תוצרי לוואי יקרי ערך. הצעת הערך לפחם מתחזקת עם חדשנות והשקעה.

"דוח זה מערער על השקפות מיושנות על פחם, ומזכיר לנו שזהו משאב רב-תכליתי החיוני לחיים המודרניים, לפיתוח תעשייתי ולקידמה כלכלית", אמר פול ברויה, מנהל אסטרטגיה וקיימות של FutureCoal. "בהתחשב ביישומי הערך הגבוה שלה, השקעות אסטרטגיות בטכנולוגיות פחם מתקדמות מבטיחות פתרונות כלכליים ברחבי העולם".

הדו"ח גם מדגיש את ההשפעה החיובית של הפחם על קהילות גלובליות, כולל יצירת מקומות עבודה ואספקת משאבים חיוניים לביטחון תזונתי ותשתיות. זה גם קורא להגברת שיתוף הפעולה בכל שרשרת הערך של הפחם כדי לממש הזדמנויות באמצעות חדשנות וטרנספורמציה טכנולוגית.

"במהלך השנה האחרונה, מפת הדרכים של ניהול פחם בר-קיימא של FutureCoal מאתגרת ומעצבת מחדש את האופן שבו בעלי עניין רואים את הפחם", אמר בארויה. "הדוח הזה מתבסס על ההתקדמות הזו, ומראה ששרשרת ערך מאוחדת בעולם יכולה לעצב עתיד פחם בר קיימא ואחראי".

קרא את הדו"ח המלא כאן.

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן