נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אמר ביום ראשון כי הוא יודיע ביום שני של 25% מכסים חדשים על כל יבוא הפלדה והאלומיניום לארה"ב, שיגיעו לחובות מתכות קיימות בהסלמה גדולה נוספת של שיפוץ מדיניות הסחר שלו.
טראמפ, שוחח עם כתבים בחיל האוויר הראשון, בדרכו לסופרבול NFL בניו אורלינס, אמר גם כי יכריז על מכסים הדדיים ביום שלישי או רביעי, להיכנס לתוקף כמעט מייד.
הוא אמר כי ארה"ב תתאים לשיעורי מכס המוטלים על ידי מדינות אחרות וכי הדבר יחול על כל המדינות.
רוכשי מתכת אמריקאיים עשויים לפנות למזרח התיכון, צ'ילה כמתעריפים נושכים
"ופשוט מאוד, זה, אם הם מחייבים אותנו, אנו מחייבים אותם," אמר טראמפ על תוכנית התעריפים ההדדית.
טראמפ במהלך כהונתו הראשונה הטיל מכסים של 25% על פלדה ו -10% באלומיניום, אך בהמשך העניק מספר מכסות שותפים לסחר בסחר, כולל קנדה, מקסיקו וברזיל.
הנשיא לשעבר ג'ו ביידן האריך את המכסות הללו לבריטניה, יפן והאיחוד האירופי, וניצול יכולת הטחנות הפלדה האמריקאית צנח בשנים האחרונות.
על פי נתוני מכון הברזל והפלדה האמריקני האמריקני, המקורות הגדולים ביותר ליבוא הפלדה בארה"ב הם קנדה, ברזיל ומקסיקו, ואחריהם דרום קוריאה ווייטנאם.
בהפרש גדול, קנדה היא הספקית הגדולה ביותר של מתכת אלומיניום ראשונית לארצות הברית, ומהווה 79% מכלל היבוא ב -11 החודשים הראשונים של 2024. מקסיקו היא ספקית עיקרית של גרוטאות אלומיניום וסגסוגת אלומיניום.
שיעורי התאמה
טראמפ אמר כי הוא יקיים מסיבת עיתונאים ביום שלישי או רביעי כדי לספק מידע מפורט על תוכנית התעריף ההדדי, והוסיף כי הוא חשף לראשונה ביום שישי כי הוא מתכנן מכסים הדדיים כדי להבטיח "שאנו מתייחסים אלינו באופן שווה למדינות אחרות."
נשיא ארה"ב החדש התלונן זה מכבר על 10% התעריפים של האיחוד האירופי על יבוא רכב גבוה בהרבה משיעור הרכב האמריקני של 2.5%. לעתים קרובות הוא קובע כי אירופה "לא תיקח את המכוניות שלנו", אך תשלח מיליונים מערבה ברחבי האוקיאנוס האטלנטי מדי שנה.
ארה"ב, לעומת זאת, נהנית מתעריף של 25% על משאיות טנדרים, מקור חיוני לרווחים עבור יצרני הרכב של דטרויט ג'נרל מוטורס, פורד וסטלנטיס בארה"ב.
על פי נתוני ארגון הסחר העולמי, שיעור התעריף הממוצע המשוקלל בארה"ב הוא כ -2.2%, על פי נתוני ארגון הסחר העולמי, לעומת 12% עבור הודו, 6.7% עבור ברזיל, 5.1% עבור וייטנאם ו -2.7% למדינות האיחוד האירופי.
