מיינט הרצליה

טבלאות: מלחמת הסחר הקריטית במינרלים הקרובה היא מעטה של ​​עומס

האיום של ממשל טראמפ הנכנס במכסים על ידיד ואויב ערער את התחזית המעורפלת ממילא לגבי כרייה ומתכות ב-2025.

התגמול הסינית הייתה מהירה, והטילה בקרת יצוא מחמירה יותר על מה שנקרא חומרים דו-שימושיים ואסרה על משלוחים של גליום, גרמניום, אנטימון וחומרים 'סופר-קשים' אחרים.

בעוד שרכישת חומרים אלה במהירות עשויה להיות סופר קשה היא בהחלט כאב ראש עבור ארה"ב והמחירים של חומרים בנפח נמוך אלה כבר זינקו, ישנם פרויקטים ומכרות מינרלים קריטיים במדינה ויצרנים לאומיים ידידותיים שיכולים לסבול את הרסן.

רק בשבוע שעבר הכריזה ריו טינטו על תוכניות לייצור גליום במתקן קנדי, והבטחותיו של טראמפ לאישורים ממשלתיים מהירים לתעשיות מיצוי עלולות לגרום לכמה פרויקטים קריטיים של מינרלים שזמן רב בעבודות יהפכו לייצור נכסים (וכאשר כל השאר נכשל פשוט קנו את גרינלנד) .

ההקשחה של בייג'ינג בכללי הייצוא סביב גרפיט (בדומה לאלו שהוחלו על כדורי אדמה נדירים לפני יותר משנה) המשמשת כמעט בכל סוללות כלי רכב חשמליים ואחסון אנרגיה, עשויה להיות בעלת השפעות גדולות יותר.

הדומיננטיות המוחלטת של סין בייצור, ויותר מכך, העיבוד של חומר האנודה הוא היום מה שהיה על אדמה נדירה כאשר מכסות היצוא של המדינה ראו אותו נחלת בבית הדין של WTO ב-2010.

בעוד שהחיפוש והייצור של אדמה נדירה מחוץ לסין פרחו מאז, האחיזה של המדינה במגנט הקבוע במורד הזרם וייצור מתכת אדמה נדירה ייקח עוד שנים רבות עד שתתגבר במלואה.

אף על פי שאין איסור על ייצוא גרפיט ואפרפרות נדירות, זו ירייה מעבר לחרטום, ומאפשרת לבייג'ינג לשמור על אבקתה יבשה, לכל תגמול עתידי נגד סנקציות הסחר של ארה"ב.

BMO Capital Markets בתחזית הכרייה שלה לשנת 2025 אומרת שהגבלות נוספות מסין נראות סבירות, וזה עלול לגרום ל"תנועות מוגברות נוספות של מחירי מתכות קלים ב-2025".

כשמדובר באיומים של 25% על כל הסחורות מקנדה ומקסיקו, BMO אומר ש"השכל הישר יציע שאבטחת אספקת מינרלים קריטית עשויה להיות מטופלת קצת אחרת", לא מעט בגלל שכל כך הרבה קשור לביטחון לאומי ולהגנה:

טבלאות: מלחמת הסחר הקריטית במחצבים הקרובה היא מעט מאוד

"כדוגמה, מקסיקו וקנדה ממוקמות גם במקום הראשון והשני עבור יבוא כסף בארה"ב בשנה שעברה, אשר יידרש לייצור פאנלים סולאריים מקומיים.

"ייתכן שנראה גם יותר תמיכה בהשבת פסולת אלקטרונית ובמעגלי שחזור מינרלים קריטיים במפעלי היתוך ובתי זיקוק.

"עם זאת, התגובה הטבעית היא לזרוק כסף על הבעיה ולבנות מאגרים אסטרטגיים, מה שלא עוזר לנושא האספקה ​​לטווח ארוך יותר".

ואכן, כשמסתכלים על נושאי אספקה ​​ארוכי טווח, הניתוק המהולל על ידי המערב מרשתות האספקה ​​ברוסיה, סין ובהרחבה גוש ה-BRICs ההולך וגדל, ייקח יותר זמן מאשר קבלת אישור כריית מתכות קריטי באריזונה.

כפי שהגרף מראה, האחיזה של סין בתעשיית הכרייה העולמית הן כקונה והן כספק אינה נפגעה, במיוחד בהשוואה לארה"ב.

הוסף את חברי ה-BRIC הנוכחיים והעתידיים – בעיקר אינדונזיה שהשתמשה בהגבלות על יצוא מינרלים כדי למשוך השקעות פנימה בצורה נהדרת – ובניית שרשראות אספקה ​​נרחבות מחוץ למדינות אלו הופכת במהרה למפעל רב עשורים.

BMO מצביע על העובדה שאחד המעשים האחרונים של ממשל ביידן היה לסייע בחיתום מימון עבור פרוזדור הרכבת לוביטו באפריקה אכן מראה ש"רטוריקה סוף סוף מתורגמת לפעולה".

הפעם האחרונה שבה נשיא ארה"ב ביקר באפריקה הייתה ב-2015 ובינתיים רכבת הכרייה האפריקאית יצאה מהתחנה.

סין הפכה את היבשת לחצר הכרייה שלה ובעוד שהיבוא הכולל של המדינה החד-מפלגתית היה חלש השנה, משלוחי חומרי גלם מאפריקה קבעו שיאים במקרים רבים, אומר BMO:

"בעוד שמדינות רבות ברחבי העולם עדיין נמנעות מלתמוך בהשקעות בכרייה, חשוב לציין, ההשקעות האפריקאיות של סין חיזקו את 'ההסתגלות העצמית' במתכות כמו נחושת, שבה חלקה של סין בייבוא ​​הקתודה מאפריקה עומד כעת על 40%, לעומת רק 9% ב-2019.

"למרות שזה עלול להעלות כמה אתגרים עתידיים בניהול נכסים מרוחקים, אנחנו חוזרים ומדגישים שבעוד שמספר רב של מדינות ברחבי העולם ממשיכות לדבר על הבטחת אספקת חומרי גלם, סין למעשה עושה משהו בנידון.

"אנו מצפים לראות עוד יותר השקעות סיניות בנכסים בשנים הקרובות, אם כי נהיה מעוניינים לראות אם זה יעבור ממודל בהובלת מפעיל למודל שותפות (דומה יותר לבתי המסחר היפניים)."

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן