לונדון – פלטפורמת בלוקצ'יין וחברת סחר באורניום השיקו ביום שלישי שוק כדי לאפשר למשקיעים קטנים לקנות אורניום פיזי, בתקווה להגביר את הנזילות הנקודתית בסחורה הנישה.
אורניום ראה עלייה בהתעניינות מצד משקיעים וזינוק במחירים בשנים האחרונות, כאשר הכורים צמצמו את התפוקה וחברות שירות חיפשו אספקה חדשה של מינרלים שמתדלקים אנרגיה גרעינית.
עלייה בביקוש לחשמל למרכזי מידע בינה מלאכותית (AI) מעוררת גם עניין חדש במפעלים גרעיניים.
בעבר, משקיעים קמעונאיים יכלו לקבל חשיפה למתכת על ידי קניית מניות בחברות כרייה או בקרנות המחזיקות במלאי של אורניום.
כעת הם יוכלו לקנות כמויות קטנות של אורניום פיזי שיעברו אסימון על בלוקצ'יין ויישמר במחסן, כאשר האסימונים מייצגים חלק מנכס הבסיס.
"זוהי הדמוקרטיזציה של האורניום כך שכולם יכולים לקנות אותו", אמר ניק קלארק, מייסד חברת הסחר הפרטית Curzon Uranium.
בניגוד לזהב או פלטינה, הנמכרים בברים קטנים למשקיעים, המגרש המינימלי לקניית תחמוצת אורניום או צהוב הוא 50,000 פאונד, שיעלה יותר מ-4 מיליון דולר.
אתר המסחר החדש (www.uranium.io) משתמש בטכנולוגיה מפלטפורמת הבלוקצ'יין בקוד פתוח Tezos, עם אספקה ממקור Curzon.
האורניום הפיזי יאוחסן במתקנים בבעלות היצרנית הקנדית Cameco.
משקיעים קטנים יכולים לקבל חשיפה לאורניום פיזי דרך קרנות כמו Sprott או Yellowcake, אך מניות אלו נסחרות בבורסה ויכולות לחרוג ממחיר האורניום.
המתכת תפסה את תשומת הלב של המשקיעים לאחר שמחירי הספוט הוכפלו במשך 10 חודשים לשיא של 106 דולר לפאונד בינואר, כאשר היצרניות המובילות Kazatomprom ו-Cameco קיצצו בהנחיית הייצור. המחירים ירדו מאז ל-77 דולר.
אנרגיה גרעינית ראתה עניין רב יותר לעזור למדינות לצמצם את פליטת הפחמן שלהן, בעוד מספר עסקאות נחתמו השנה למקור חשמל ממפעלים גרעיניים למרכזי נתונים בינה מלאכותית, כולל על ידי גוגל, אמזון ומיקרוסופט.
(דיווח מאת אריק אונסטאד עריכה מאת מארק פוטר)