לאחר שבועות של ציפייה, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חשף את תעריפיו ה"הדדיים "המובנים מזמן, ושלח גלי הלם דרך השווקים העולמיים.
אמצעי "יום השחרור" הסוחף כוללים תעריף אוניברסלי של 10% כמעט על כל היבוא וההיטלים הממוקדים על 60 מדינות, המסמן את אחת התזוזות הדרמטיות ביותר במדיניות הסחר הבינלאומית בעוד מאה שנה.
תגובת השוק הייתה מהירה וחמורה. המניות צנחו מפני החששות כי התעריפים, קשים מהצפוי, עלולים לשבש את רשתות האספקה העולמיות. ה- FTSE 100 ספג את ירידתו הגרועה ביותר של יום יחיד מאז אוגוסט, וצנח 1.5%, ואילו מדדים כבדים טכניים בארה"ב כמו NASDAQ צנחו עד 4.5%, ומחקו טריליונים בהיוון השוק. אפל לבדה הפסידה כמעט 300 מיליארד דולר בגלל הסתמכותה הכבדה על הייצור האסייתי. הדולר האמריקני הגיע לשפל של שישה חודשים מכיוון שחששות מההאטה הכלכלית שהותקנה.
סין עומדת בפני תעריף של 34%, האיחוד האירופי 20%, יפן 24%, דרום קוריאה 25%, הודו 26%ובריטניה 10%. קנדה ומקסיקו פטורים באופן זמני תחת USMCA, אם כי אנליסטים מזהירים שהגנה זו עשויה להיות קצרת מועד. מכוניות וחלקי רכב כפופים לתעריף נפרד של 25%, מהלך שיכול להעלות את שוק הרכב החשמלי (EV), בהתחשב בכך שכמעט 40% מארה"ב יובאו בשנת 2024.
אלה היו התגובות לטווח הקצר. בטווח הארוך, התעריפים אמורים לעצב מחדש את שרשרת אספקת הסוללות, אמרו ביום חמישי את Benchmark Mineral Intelligence (BMI) ו- RHO Motion אנליסטים.
"מכסים ארה"ב ואמצעי תגמול ארה"ב עשויים להיות אינפלציוניים, מה שתורם להגביר את הפחדים המיתונים בארה"ב ולהוביל לסיכון החיסרון לביקוש נחושת", אמר מדיניות BMI של בריאן ביל BMI ומנהל גיאופוליטי, במהלך סמינר מקוון.

תחום אחסון האנרגיה האמריקני, הנשען מאוד על תאי ליתיום-יון סיניים, מתרומם על עלויות מרגיעות. מעל 90% מתאי אחסון האנרגיה של ליתיום-יון שנפרסו בארה"ב בשנה שעברה הגיעו מסין. עם היטלים חדשים, תאי ליתיום ברזל פוספט סיני (LFP) מתמודדים כעת עם תעריף מצטבר של 64.9%, ומסלל ל 82.4% עד שנת 2026. בעוד שהדבר עלול לחזק את הייצור המקומי, אילוצי האספקה הנוכחיים עשויים לדחוף את המחירים לשנת 2022 שיאים.

כמה מינרלים קריטיים – כולל נחושת, קובלט, ליתיום, ניקל, מנגן, פלורספר, גרפיט טבעי, סיליקון, אדמות נדירות וקולה נפט – פטרו, והדגישו את ההסתמכות הכבדה של ארה"ב על מקורות זרים, האנליסטים צוינו.
המדינה נותרה תלויה לחלוטין ביבוא לחומרים כמו גרפיט טבעי וסולפט מנגן טוהר גבוה. עם זאת, השערות גוברות כי טראמפ עשוי להפעיל את סעיף 232 לחוק הרחבת הסחר כדי להטיל היטלים עתידיים על המשאבים האסטרטגיים הללו.
סין והאיחוד האירופי נשבעו להחזיר תגמול, הזהירו כי התעריפים יכולים להצית מלחמת סחר בקנה מידה מלא, לשבש את רשתות האספקה ולהעלות את מחירי הצרכנים. כלכלנים מזהירים כי אי וודאות כלכלית ממושכת עלולה להטות כלכלות מרכזיות למיתון.
_____
קשורים: מחירי נחושת צונחים בין חששות מתעריפי טראמפ הפוגעים בביקוש
-
לַחֲלוֹק
-
-
חדשות נוספות
התעריפים של טראמפ מנערים את השווקים, מאיימים על סחר במתכות
התעריפים כוללים היטל של 10% אוניברסלי על יבוא ואמצעים ממוקדים על 60 מדינות, המסמנים שינוי משמעותי במדיניות הסחר.
03 באפריל 2025 | 10:56 בבוקר
מחיר נחושת צונח בין החששות מתעריפי טראמפ הפוגעים בביקוש
מרבית יצרני הנחושת הגדולים ראו גם הפסדים משמעותיים בשוק המניות.
03 באפריל 2025 | 09:51 בבוקר
{{commodity.name}}
{{post.title}}
{{post.excerpt}}
{{post.date}}
הערות
לא נמצאו תגובות.