מיינט הרצליה

החלטות שנה חדשה לכורים – 2025

סוף השנה הוא, כמו שאומרים, זמן להתבוננות. בכל שנה עבור הטור הזה, אני מקנח את האבק מהשנה שעברה ורואה אילו החלטות הצעתי לחברות כרייה. יש לציין, אני טועה בהערכת הסיכון הריבוני שלי ואני חושב ש-2024 לא הייתה שונה.

אופטימי מטבעי, אני נוטה לחשוב שהמסלול של התנהלות ריבונית כלפי משקיעים זרים נוטה לעבר סבירות. ולמרות שתחומי שיפוט כמו מוזמביק וזמביה הפגינו זהירות בהתנהלות מול השותפים הזרים שלהם, האופטימיות שלי שוב התבדתה ב-2024.

עם הופעתן של מדינות חגורת ההפיכה האצבעות על הסדר הבינלאומי בהנהגת המערב ומתייחדות עם האינטרסים הרוסיים והסיניים, הסיכונים עבור חברות כרייה זרות באפריקה נותרו גבוהים. בינתיים, הפרויקט הלאומני של המשאבים שהחל על ידי אנדרס מנואל לופז אוברדור במקסיקו לא מראה סימני ירידה תחת היורשת שלו, קלאודיה שיינבאום.

אני מקווה שהאופטימיות הלא-מקומה שלי לשנת 2024 תניב כמה לקחים לשנת 2025, אז עם זה, אני נותן לך את החלטות השנה החדשה שלי לחברות כרייה, מהדורת 2025:

החלטה לשלוח את עורכי הדין

כאשר מדינות אפריקה דורשות פגישות אישיות עם נציגי החברה כדי לדון בתשלומי מס שטרם עומדים לכאורה או בקנסות או קנסות לא מבוססים אחרים, אל תשלחו את מנהלי החברה להשתתף בפגישות אלו. מנהלים מקומיים ועורכי דין יספיקו. יש כלל לא כתוב שמדינות לא צריכות לנעול את עורכי הדין. נראה שאני בודק את ההצעה הזו באופן שגרתי, אבל עד כה היא התקיימה.

החלטה לשמור על רישיונות במצב תקין

לא משנה כמה טוב עורך הדין שלך, אם לא עמדת בתנאים סטטוטוריים בתום לב לשמירת ההיתר שלך במצב תקין, הם לא יוכלו לקבל פיצויים נכבדים ממדינה שביטלה את הזיכיון שלך כדין.

נחוש להכיר בכך שלאומיות המשאבים לא נעלמת

בין אם מדובר במקסיקו או בורקינה פאסו, הריבונים ממשיכים להצהיר בטעות שהחברות הלאומיות שלהם מצוידות טוב יותר לכרות את הקניית המשאב הלאומי מאשר זרים מטרידים שבילו שנים בזיהוי, חקירה ופיתוח של נכס. אולי שמעת אותם אומרים שהפעם זה שונה, שאתה מיוחד, אבל זה לא שונה ואתה לא מיוחד. מהחברים הזוטרים ועד לסרן, כל החברות מתמודדות עם נגע לאומיות משאבים.

אז מה לעשות? ובכן, בכל שנה אני ממליץ לבנות את ההשקעות שלך במדינות מסוכנות כדי להבטיח פנייה לבוררות בינלאומית במקרה של מחלוקת עם המדינה. אבל מה שאני גם צריך להגיד לך זה לשמור את "הקבלות".

קח דקה עכשווית מכל פגישה עם פקידי ממשל, גם אם הם לא מסכימים לגרסה סופית. הקלט שיחות אם חוקי לעשות זאת (בהתאם לחוקי תחום השיפוט). קטלוג כל ההתכתבות והמיילים. נייר את הכל.

ובכל אופן, אל תגיד במכתב או במייל שום דבר שלא היית רוצה שבית דין לבוררות יראה אחר כך.

החלט לשכור עורכי דין שיכולים לזכות

לא היית שוכר יועץ לייצור NI43-101 שלא עשה זאת קודם לכן, אז אל תשכור עורכי דין לנהל אתו משא ומתן או להגיש תביעת בוררות נגד ריבון שלא זכה בתיק קודם לכן. עורכי דין לבוררות אוהבים לדבר על בוררות, אבל זה רחוק מלהביא תיק לדיון, לקבל פרס חיובי ולהרוויח כסף מהפרס הזה. ריבונים יודעים מאילו עורכי דין לחשוש, אז הישארו עם הזוכים.

טימותי פודן הוא שותף וראש משותף של קבוצת הבוררות בבוייס שילר פלקסנר, המייצג חברות כרייה ב מחלוקות עם מדינות ריבוניות. בשנת 2023 הוא נבחר כ- "מנהיג חשיבה אליטה עולמית" במנהיגי הבוררות העתידיים.

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן