מיינט הרצליה

האם מגזר הנדל"ן בהודו עד לצמיחה חסרת תקדים בקרב הודים עשירים ו-NRIs?

על פי הדו"ח האחרון של JLL, מגזר המגורים בהודו צפוי להגיע ל-290,000 עד 300,000 יחידות מכירות עקב ביקוש חזק והשקות איכותיות. קטגוריית המחירים בסגמנט הביניים שלטה במכירות, בעוד שפלח הפרימיום ראה עלייה של 22%. גם מכירות מגזרי היוקרה נרשמו עלייה של 83%, כאשר מפתחים משיקים פרויקטים כדי לתת מענה למגמת הביקוש. מגזר הנדל"ן היוקרתי בהודו חווה ביקוש הולך וגובר עקב שינוי העדפות צרכנים והתקדמות טכנולוגית.

חוץ מזה, הגידול המכריע הזה בבתי יוקרה מרווחים מיוחס גם למגיפת COVID-19 מכיוון שאנשים בעלי יכולת רכישה גבוהה מחפשים חללים ראויים למגורים עם שפע של תכונות בטיחות ונוחות.

מעמד העשירים הגואה

בני המילניום של הודו, המהווים 36% מהאוכלוסייה, היוו 54% מרוכשי הדירות בשנה שעברה, עם כוח הוצאות משולב מוערך של למעלה מ-330 מיליארד דולר. עם עליית ההכנסה הפנויה, הם מחפשים בתים גדולים יותר ומשקיעים ביחידות דיור יוקרתיות, כאשר מכירות דיור יוקרה בשבע הערים המובילות בהודו זינקו פי חמישה מ-2018 ל-2023.

כמה מחקרים טוענים שמנהלי הון עולמיים וחברות הון פרטיות ייצרו יותר מיליונרים בבירה הפיננסית של הודו, מומבאי, מאשר ברומא בשנים האחרונות. בסופו של דבר, שוק הנדל"ן בהודו עדה כעת לביקוש גבוה מבני המילניום הצעירים המתפתחים הללו.

גם סקר של Sotheby's International Realty מתאר מגמות דומות, ומראה מספר גדל והולך של אנשים בעלי שווי נטו, כולל NRIs, השוקלים לרכוש נדל"ן יוקרה בהודו. בתוך התפתחויות אלו, הביקוש לבתי יוקרה הולך וגדל באופן פנומנלי, כאשר מעמד האמידים ההולך וגובר שואף לשירותים מעולים, אזורי מגורים מרווחים, עיצובים ייחודיים, כתובות יוקרתיות, אורח חיים בריא והחזר גבוה על השקעה.

יתרה מכך, העלייה בהשתתפות NRI משקפת אמון מחודש בשוק הנכסים ההודי ואת המשיכה של השקעה בנדל"ן פרימיום ויוקרתי, במיוחד בגואה, מומבאי ודלהי-NCR.

עובדה מעניינת מאוד נחשפת ב- Luxury Outlook Survey 2024. ממצאי הסקר חושפים שרוב רוכשי דירות הנופש מעדיפים את גואה כיעד בית שני.

הבה נחקור מהם המאפיינים הבולטים של הנדל"ן של גואה המושכים הן HNIs והן NRIs.

גואה הופכת ליעד העיקרי של הודו לנכסי יוקרה ויוקרתיים במיוחד בשל מיקומה הציורי, האקלים הנוח והאיזון המושלם בין החיים בטבע ונוחות מודרנית. בתים חכמים וחיים בריאים הפכו חשובים יותר ויותר עבור התושבים, מכיוון שהם משקפים את מעמדם החברתי ואת האיזון בין עבודה לחיים. בתים ומתקנים שניים הפכו חיוניים עבור הקונים, ומציעים בטיחות ומרחבים רחבים יותר לחיים בריאים.

גואה היא מדינה מקושרת היטב וצפויה להשתפר עם פתיחת שדה התעופה MOPA, מה שיוביל להגדלת הטיסות ולחיזוק מגזר התיירות. הצמיחה של קהילות סגורות מטפחות, עם אבטחה מהשורה הראשונה ומתקנים רפואיים משופרים, מניעה גם את הצמיחה של בתי יוקרה. קיימות מניעה את העתיד של בתי נופש יוקרתיים, תוך שימת דגש על דברים לא מוחשיים כמו יצירת קשרים משמעותיים עם לקוחות ותרומה לאיכות הסביבה.

היופי הטבעי והתרבותי החבוי של גואה משך אליו תיירים רבים, ועם הפיכת תרבות העבודה מהבית לנורמה, יותר אנשים מחפשים להפוך את גואה לבית הקבוע שלהם. צפון גואה ו-Sindhudurg כבר מהווים שטחים משגשגים לדיור יוקרה, פיתוחים מתוכננים, קהילות חווה, וילות מפוארות ובתים שניים. הביקוש האיתן לדיור, יציבות ההכנסה הגוברת ופיתוחי התשתית יבטיחו שאזור זה ימשיך להיות יעד פופולרי להשקעה.

NRIs נפתים על ידי שוק הנדל"ן הרווחי בהודו

שוק הנדל"ן היוקרתי בהודו חווה מהפך משמעותי, עם CAGR צפוי של למעלה מ-5% בשנים 2023-2028. הביקוש לנכסי מגורים יוקרתיים הולך וגדל עקב הפיתוי של חללי מגורים מפוארים, שירותים חדשניים ומיקומים מעולים. הודים שאינם תושבים (NRI) משקיעים יותר ויותר בנדל"ן היוקרה של הודו, והזרימו 13.1 מיליארד דולר לשוק בשנה הקודמת. עד 2025, NRIs צפויים להוות 20% מסך השקעות הנדל"ן של המדינה.

השקעה בנדל"ן יוקרתי בהודו היא מהלך אסטרטגי עבור NRIs לגוון את תיקי ההשקעות שלהם, שכן נכסי נדל"ן מספקים גידור מפני תנודתיות בשוק ומציעים יוקרה והערכה ארוכת טווח. התמחור התחרותי ביעדי מפתח כמו גואה, יחד עם הגדלת תשואות השכירות ופוטנציאל להגדלת הנכס, הופכים אותה לאופציה אטרקטיבית עבור NRIs המחפשים רווחי השקעה לטווח ארוך וגידול הון.

מפתחי נדל"ן בהודו מציעים גם שירותים יוקרתיים הנותנים מענה לאורח החיים הגלובלי המעודן של NRIs, כגון מערכות אבטחה מתקדמות, טכנולוגיות בית חכם, מרכזי בריאות ושירותי קונסיירז' מובחרים. שיתוף הפעולה הזה בין מפתחים מהשורה הראשונה ל-NRI מדגיש את התחכום הגובר והמשיכה הבינלאומית של נדל"ן יוקרה בהודו.

לסיכום, מעמד העשירים הגואה, המהווה 36% מהאוכלוסיה, היווה 54% מרוכשי הדירות בשנה שעברה, עם אומדן כוח הוצאות משותף של למעלה מ-330 מיליארד דולר. הכלכלה ההודית מושכת השקעות, מה שמוביל לעלייה בביקוש לנדל"ן ובמחירי נכסים בשווקים מבטיחים כמו גואה. מגמה זו צפויה להישאר במסלול עלייה עקב היציבות הפוליטית במדינה והביצועים המרהיבים של הודו בכלכלה העולמית.

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן