מיינט הרצליה

דה בירס מוכרת בסתר יהלומים מוזלים לסוחרים נבחרים

דה בירס מכרה בשקט יהלומים מחוספסים במחירים מסומנים בצורה חדה לקומץ לקוחות קטן, במהלך יוצא דופן ביותר שמדלק מתחים על פני ענף שכבר הועבר למשבר.

המבצעים הסודיים מופיעים כיוון להפחית את מלאי הבלון של דה בירס מבלי לקצץ בגלוי במחירים – דבר שהחברה בדרך כלל מנסה להימנע ממנה, אך מה שהביא לפער גדול בין התמחור הרשמי שלה לבין הערכות השווי בשוק היהלומים הרחב. דה בירס מחזיקה בדרך כלל 10 מכירות בבוצואנה בכל שנה עבור בערך 70 הקונים הרשומים שלה, שם המחירים אינם ניתנים למשא ומתן.

בחודשים האחרונים מכרה דה בירס מאות מיליוני דולרים של יהלומים מחוספסים באמצעות עסקות צדדיות עם מספר קטן מלקוחותיה, לדברי הקונים שביקשו שלא יזוהו לדון במידע פרטי. החברה מכרה את האבנים בהנחה של 10% עד 20% למחירים שנקבעו, אמרו האנשים.

השמועות על המכירות מוסיפות למתיחות בקרב קונים דה בירס שלא נבחרו לעסקות המיוחדות, ועדיין צפויות לשלם את התעריף הרשמי של החברה במכירות החתיכה שלה. המבצעים מראים כי מתמודדת עם הדילמה דה בירס מכיוון שהיא נמצאת תחת לחץ של הבעלים אנגלו אמריקן PLC להגביר את המכירות, בעוד שהיא גם מבקשת לתמוך בשוק העולמי על ידי הימנעות מקיצוץ מחירים על פני הלוח.

המהלך הכמעט חסר תקדים של דה בירס מגיע בזמן מרכזי עבור החברה שהמציאה את תעשיית היהלומים המודרנית. שוק היהלומים החלה סוף סוף להראות סימני התייצבות לאחר משבר ביקוש ממושך ששלח מחירים גלובליים שצללו, אם כי מלחמת הסחר של הנשיא דונלד טראמפ יצרה סערה טרייה, כאשר תעשיית היהלומים מתערבלת כדי להימנע מהיטלים המוצעים.

De Beers כדי לסגור את המותג המוגדל ליהלומים המגדלים מעבדה


דה בירס עצמו נמצא בלחץ של אנגלו להפחתת עלויות והפסדי גזע. הכורה הגדול יותר מבקש למכור את עסק היהלומים כחלק מאסטרטגיית התפנית שלו שהוכרזה בשנה שעברה. בעוד שמכירה עשויה לקחת זמן מה, הנהלתו של דה בירס נמצאת תחת הוראות מחמירות להפסיק לבנות מלאי אבנים שלא נמכרו. De Beers גם קיצץ באופן דרסטי עלויות, כולל תריס של יחידת ה- Lightbox המגדלת במעבדה בשבוע שעבר.

דובר דה בירס סירב להגיב.

דה בירס מחזיק כוח רב בשוק הדימונד המחוספס בגלל תפקידו כספק הגדול ביותר של יהלומים חדשים.

במכירות הרגילות שלה, De Beers קובע את המחירים ואומר ללקוחותיה – הידועים בענף כ"הנחה " – כמה הם צפויים לרכוש. אמנם קונים יכולים לסרב, אך פעולה זו יכולה לסכן את הגישה שלהם לאספקה ​​בעתיד.

דה בירס בדרך כלל מנסה להימנע מקיצוצי מחירים מכיוון שההשפעה הגדולה שלו פירושה שמהלך כזה יכול להשפיע הרסנית על הרגש. סימנים אחרונים לכך שהשוק מתחיל להתאושש פירושו שעכשיו יהיה תקופה גרועה במיוחד להוריד את המחירים רשמית.

אולם המצב התרחש יותר ויותר בשנה האחרונה, מכיוון שהחוסר הרצון של דה בירס מלהטיל קיצוצים משמעותיים הותיר את שיעוריו הרשמיים הרבה יותר מאשר צלחת הערכות שווי בשוק הרחב. בלומברג דיווח בעבר כי רבים מלקוחותיה הפסיקו לקנות, וחלקם הפסיקו להופיע במכירות בכלל.

בהוספת המתחים, דה בירס אמר ללקוחותיה בסוף השנה שעברה כי סביר להניח שהוא יפחית את מספרם בשנת 2026.

כעת, קונים שלא הוטלו על מבצעים מוזלים מתלוננים שיש חוסר שקיפות באילו לקוחות נבחרו ומדוע. חלק מהלקוחות מסתכנים גם בניתוק על ידי יריבים בכל הקשור למכירת אבנים מלוטשות לקמעונאים.

המהלך הלא שגרתי של דה בירס מגיע כששוק היהלומים החבוט מתמודד עם ההשלכות של תעריפי הייבוא ​​של טראמפ. ארה"ב היא שוק היהלומים הגדול בעולם אך לא מכרה אבני חן עצמה. בערך 90% מהיהלומים מיוצרים במרכזי החיתוך והטיטוש הענקיים של הודו.

כל יבוא היהלומים לארה"ב כפוף כיום לתעריף של 10%, ומתמודד עם היטלים נוספים כאשר ההפסקה של 90 יום על מכסים הדדיים מסתיימת.

סוחרים כבר שפכו נפחים גדולים של אבנים לשוק האמריקני כדי להקדים את התעריפים, אך חוששים משפל בביקוש אם הצרכנים האמריקניים ייאלצו לשלם יותר בגלל ההיטלים. הרכישות האטו כחברות שאחראיות לחיתוך וליטוש לדאוג להיתקע במלאי שכבר לא רווחי למכור לארה"ב. התעשייה משדלת לפטור מתעריפים.

הערות

בטל תשובה

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות נדרשים מסומנים *


לא נמצאו תגובות.

חדשות נוספות

פטריוט חושף את משאב הליתיום הגדול ביותר של צפון אמריקה בקוויבק בקוויבק

פטריוט חושף את משאב הליתיום הגדול ביותר של צפון אמריקה בקוויבק בקוויבק

פרויקט Shaakichiuwaanaan מחזיק כיום 108 מ 'טונות בתחמוצת ליתיום של 1.4%, ומשווה ל -3.8 מיליון טון של שוות ליתיום קרבונט.

13 במאי 2025 | 06:34 בבוקר

Exxaro קונה מכרות מנגן ב 640 מיליון דולר לגיוון דחיפה

Exxaro קונה מכרות מנגן ב 640 מיליון דולר לגיוון דחיפה

העסקה תואמת את האסטרטגיה של כורה הפחם לגוון למתכות עוברות אנרגיה ואנרגיה מתחדשת.

13 במאי 2025 | 03:49 בבוקר

{{commodity.name}}

{{post.title}}

{{post.excerpt}}

{{post.date}}

שתף את הפוסט
דילוג לתוכן