הצהרות כי תוכניותיו של טראמפ להפוך את קנדה למדינה ה -51 עוסקת במתכות ומינרלים, עסקה עבור האדמות הנדירות של אוקראינה (שנדחתה כיום) שנכללות בשיחות שלום, והממשל הנוכחי של ארה"ב חוזר על רצונה לקנות גרינלנד, יש לנקוט מינרלים קריטיים ההשקפה הציבורית כמו שלא היה מעולם.
בין כל הדיבורים האלה קל לשכוח שכל מה שקשור למתכות ומינרלים – בין אם נחשב קריטי או לא – הוא באמת על מדינה אחת. סִין.
סין חשפה סדרה של אמצעי תגמול נגד מכסים אמריקאים חדשים לפני שבועיים, כולל הגבלות על ייצוא טונגסטן, טלוריום, ביסמוט, אינדיום ומוליבדן, וקבע כי רישיונות יצוא יוענקו רק לחברות להתייחס ל"תקנות רלוונטיות ".
אמצעים אלה לא נכללים באיסורי הייצוא המינרליים שהטילה סין על ארה"ב בדצמבר, שכללה גליום, גרמניום, אנטימון וחומרים כביכול.
מחירי האנטימון מחוץ לסין הוכפלו השנה ואילו ביסמוט, אפילו בהיעדר איסור על הסף, עלה לגובה עשור.
הידוק בייג'ינג של כללי הייצוא סביב גרפיט בשנה שעברה (בדומה לאלה שהוחלו על אדמות נדירות יותר משנה קודם לכן), המשמשת כמעט בכל סוללות הרכב החשמלי ואחסון האנרגיה, יכולות להיות השפעות גדולות יותר.
הדומיננטיות המוחלטת של סין בייצור, ויתרה מכך, עיבוד חומר האנודה הוא כיום מה שהיה על כדור הארץ הנדיר כאשר מכסות הייצוא של המדינה ראתה אותה נוחתת בבית הדין ל- WTO בשנת 2010.

באותה תקופה מחירי כדור הארץ הנדירים היו בתחום שונה להיום, למשל, למשל, מחירי דיספרוזיון התנדנדו מ- 118 $ לק"ג ל -2,262 $/ק"ג בין 2008 ל -2011.
בעוד שחיפוש וייצור אדמה נדירים מחוץ לסין התנפצו מאז, אחיזת המדינה במגנט קבוע במורד הזרם וייצור מתכת אדמה נדירה ייקח הרבה יותר שנים לפרס במלואו.
בעוד ששוק קטן יחסית ברמת הכרייה, מתכות ומגנטים אדמה נדירים משמשים ברוב המכריע של מנועי EV ו -17 האלמנטים ניזונים במגוון תעשיות היי-טק כולל רובוטיקה, הגנה וחלל.
סין מתמודדת עם בעיות אדמה נדירות משלה עם קריסת היבוא ממיאנמר, המקור העיקרי של המדינה לאדמות נדירות במיוחד, לאחר שכוחות המורדים תפסו את האזור העיקרי במדינה בגבול הסיני. המהומה כבר הובילה למחירי REE גבוהים יותר.
למרות שאין איסורים על יצוא גרפיט ויצוא אדמה נדיר, זה ירייה על הקשת, ומאפשרת לבייג'ינג לשמור על אבקתה יבשה, לכל תגמול עתידי נגד סנקציות סחר בארה"ב.
בנימה, כלכלת ההון מציינת כי הסחורות הממוקדות בסבב האחרון של סין מייצגות רק 2 מיליארד דולר ביצוא שנתי – הרבה מתחת ל 0.1% מכלל היצוא של סין:
"אבל זה מוסיף לארסנל הולך וגדל של בקרות יצוא שבייג'ינג יכול להשתמש בו כדי מצערת גישה זרה לתשומות מפתח. כ- 9% מהיצוא הסיני, כולל מרבית משלוחי המינרלים הקריטיים שלה, כפופים כעת לדרישות רישוי ייצוא. "
תרשימים: מלחמת הסחר המינרלים הקריטיים הקרובים היא קצרה בעומס
-
לַחֲלוֹק
-
-
חדשות נוספות
ריו טינטו בוחן טכנולוגיית "רנטגן וירטואלי" לחקר מינרלים
הכורה בדק את חיישן הכבידה הקוונטי של אטומיוניקס לחקירה לראשונה באריזונה.
17 בפברואר 2025 | 10:50 בבוקר
{{commodity.name}}
{{post.title}}
{{post.excerpt}}
{{post.date}}
הערות
לא נמצאו תגובות.