גלנקור הכריז על כוח עליון בכמה מסירות קובלט מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו ימים לאחר שהממשלה השעתה את היצוא של חומר הסוללה, כך סיפרו שלושה מקורות המכירים את הנושא רויטרסו
קונגו, המדינה הגדולה בעולם המייצרת את קובלט, הציגה איסור של ארבעה חודשים על כל היצוא של קובלט בפברואר בניסיון לרסן זלזול היצע שעזר לשלוח מחירים לשפל של תשע שנים והחניק את הכנסות המס שלה.
קונגו רשאית להאריך את השעיית הייצוא של קובלט, אומר הנשיא
כתוצאה מהאיסור, גלנקור הרשומה בלונדון עשתה את הצעד הנדיר של הכרזת עליון כוח על כמה הסכמי אספקה לקובלט המיוצר בפעילותו הקונגולית, תוך שהוא קורא אמצעי שנועד לנסיבות בלתי צפויות המונעות את ביצוע החוזה, כך אמרו המקורות.
בתגובה ל רויטרס בקשה לתגובה, דובר גלנקור אמר ביום רביעי כי כל לקוחות החברה מקבלים משלוחי קובלט בתנאי החוזים שלהם.
גלנקור, החברה המייצרת את קובלט השנייה בגודלה בעולם, הכתה 35,100 טונות קובלט הכלולות בתרכז ובידרוקסיד בפעילות קונגו בשנה שעברה.
גורמים אמרו כי רבים מלקוחותיה עדיין מקבלים קובלט במסגרת חוזיהם.
קובלט הוא תוצר לוואי של ייצור נחושת בקונגו, שהיוו 220,000 טון, או 78%, של תפוקת קובלט העולמית בשנה שעברה.
בצורה מתכתית היא משמשת לייצור חלקים לחולל וחלל וציוד צבאי. עם זאת, מרבית הקובלט המיוצר בקונגו מגיע בצורה של הידרוקסיד ומשמש לייצור כימיקלים לסוללות המשמשות לרכבים חשמליים ובמכשירים ניידים.
עודפים הולכים וגדלים – בין היתר בגלל הביקוש הנמוך מהצפוי לרכבים חשמליים וגידול אספקה מפעילות בבעלות קבוצת ה- CMOC של סין – הוציאו את מחירי קובלט לכמעט 10 דולר לירה או 22,000 $ לטון בפברואר.
איסור הייצוא של קונגו והצהרת כוח עליון בכוח בחודש מרץ על ידי קבוצת המשאבים האירו -אסיה סייעו מאז למחירים להתאושש בכ -35% לסחור ב -15.80 דולר ללינה או 34,832 דולר לטון ביום רביעי.
קונגו לא אמרה אם השעיית הייצוא תוארך כאשר האיסור מסתיים ב -22 ביוני, או אם הממשלה תבחן מכסות יצוא.
-
לַחֲלוֹק
-
-
חדשות נוספות
מחיר זהב עולה בהימורים של הפחתת ריבית הפד
המטילים עלו ב -0.3% ואילו פלטינה התרחבה השנה ליותר מ- 40%.
11 ביוני 2025 | 09:49 בבוקר
{{commodity.name}}
{{post.title}}
{{post.excerpt}}
{{post.date}}
הערות
לא נמצאו תגובות.