ג'יי.פי מורגן, אחד המוסדות הפיננסיים הידועים בעולם, על פי הדיווחים, השקיעה מאות מיליון דולרים באמצעות קרנות "הקיימות" השונות שלה אצל סוחר הכורים והסחורות גלנקור (LON: Glen), שהוא גם יצרנית פחם עיקרית.
סדרי העדיפויות של הקיימות של חברות כרייה המכסות סוגיות סביבתיות, חברתיות וממשלות (ESG) הפכו חשובות יותר ויותר ככל שמשקיעים ומנהלי נכסים מבקשים ליישר את כספים עם שינוי חיובי. בלומברג מעריכים כי נכסי ESG נמצאים בדרך כדי לעלות על 40 טריליון דולר עד שנת 2030.
עם זאת, בשנים האחרונות, השקעות אלה גם תפסו בדיקה מוגברת בגלל חוסר בהירות סביב הכללים הנוגעים ל"קרנות ESG ".
חקירה של לשכת העיתונאות החקירה (TBIJ), בין היתר, מגלה כי ג'יי.פי מורגן, הבנק הגדול בעולם מחוץ לסין, משתמש כיום בכספי קיימות כדי להשקיע עד 250 מיליון דולר לגלנקור, שפעילות הפחם שלהם בדרום אפריקה הואשמה בהפרות סביבתיות.
הממצא עוד יותר מגביר קריאות "לנקות" את הנוף של קרנות ESG.
פטור גלנקור
כדי להעפיל כ"קרן בת -קיימא ", ג'יי.פי מורגן מחייב שלפחות 51% מהשקעותיה יפגינו מאפיינים סביבים ו/או חברתיים חיוביים. עליה גם לשלול חברות שמפיקות יותר מ 20% מהכנסותיהן מהפלת פחם תרמית.
למרות היותו השולח הגדול בעולם של פחם תרמי, גלנקור נכלל בקרנות ההשקעה "בר-קיימא" של הבנק מכיוון שהכנסותיו שנוצרו על ידי פחם נמצאות מתחת לסף 20%. עם זאת, פחם מהווה כמעט מחצית מרווחי הקבוצה, ובשנת 2022 הוא דיווח על הרווח הגבוה ביותר שלה אי פעם, והרוויח 18.6 מיליארד דולר מפחם בלבד.
ג'ייקוב תומאה, מנכ"ל האקלים Think-Tank-Tank Theia Finance Labs, סיפר האפוטרופוס זאת: "הרוב המכריע של המשקיעים הקמעונאיים, בעיניי, היו מרגישים הוטעה אם הם יודעים שזה הקריטריונים לתיוג משהו כקרן בת -קיימא."
הוא גם אמר כי חלק מהקרנות הקיימות הללו עשויות להפר את החוק של האיחוד האירופי, שאומר כל דבר ש"הולכה או שסביר להניח שיורמה את הצרכן הממוצע "הוא מטעה את הנוהג המסחרי.
באוגוסט 2024 הודיעה גלנקור כי היא מגרדת את התוכניות להיפרד מכריית הפחם שלה לאחר לחץ מצד בעלי המניות, שהעדיפו בעיקר את יכולת ייצור המזומנים של הדלק המאובנים על פני יעדי הפחמן בענף. הכורה השוויצרי אמר בעבר כי הוא מתכנן להפיל את מכרות הפחם התרמיות שלו באמצע שנות העשרים של המאה העשרים, וסגור לפחות 12 עד 2035.
נזק סביבתי
לדברי TBIJ, ממצאים אלה הכעיסו את הקמפיינים שהדגישו הפרות סביבתיות במבצע של גלנקור בחגורת הפחם של דרום אפריקה.
"הרגולטורים שלנו נפגעים לרוב ונכנעים ללחץ של ענף כריית הפחם. (הם) אין את הרצון הפוליטי לאכוף את החוקים שלנו ", אמרה מרייט ליפרנק, מנכ"לית הפדרציה לסביבה בת קיימא, קבוצת קמפיין מקומית.
"לעיתים קרובות זה המקרה שחברות כרייה בונות את רווחיהן תוך אינן מדווחות לבעלי המניות שלהן על העלויות הסביבתיות והחברתיות שנקלטות על ידי הקהילות העניות והמעצמות שמסביב", הוסיפה.
גלנקור מפעילה כיום שלושה מתחמי כרייה סביב עיירת הכרייה פולה, מפומלנגה, כ -112 ק"מ מזרחית ליוהנסבורג. דו"ח ממשלת דרום אפריקה שנערך לאחרונה, שהושג באמצעות בקשת חופש מידע, אחד מאלה מפר את חוקי הסביבה מאז 2017, אמר TBIJ.
מכרה הפחם של Tweefontein הואשם בכמה הפרות, כולל זיהום קשה של נהר מקומי, אחסון פסולת מסוכנת במכולות פתוחות ולא הצליח לתקן קירות שבורים במתקן ביוב. החל בנובמבר 2023, המכרה עדיין היה בפרץ למרות בקשות מרובות לנקות את פעילותו, כך הראה דו"ח בדיקה של מחלקת המים והתברואה בדרום אפריקה.
בקולומביה, סרריון של גלנקור הואשם גם הוא בהפרות של זכויות אדם והרס סביבתי לפני שנים רבות.
גלנקור אמרה כי היא "מחויבת למעורבות אחראית ולרווחתם של כל העובדים, וכי הפחתת ההשפעות השליליות של המוקשים שלה היא הכרחית לבניית אמון עם קהילות מקומיות", הדגשת מפעל לטיפול במים בפולה כאחת הדוגמאות.
-
לַחֲלוֹק
-
-
חדשות נוספות
ג'יי.פי מורגן משקיע 250 מיליון דולר בגלנקור באמצעות קרנות 'קיימות' – דוחות
גלנקור כלול בקרנות ההשקעה "בר-קיימא" של הבנק מכיוון שהכנסותיו שנוצרו על ידי פחם נמצאות מתחת לסף 20%.
03 במרץ, 2025 | 09:33 בבוקר
קזחסטן מבטל את פרס בוררות של 54.5 מיליון דולר לג'וניור קנדי
זה מציין את הפעם השנייה שהפרס הוקצה, מאריך סכסוך שנמשך במשך שני עשורים.
03 במרץ, 2025 | 07:25 בבוקר
{{commodity.name}}
{{post.title}}
{{post.excerpt}}
{{post.date}}
הערות
לא נמצאו תגובות.