בריטניה חתמה ביום רביעי על מזכר הבנות לשיתוף פעולה בנושא מינרלים קריטיים עם אינדונזיה, ביתם של כמה ממשאבי המינרלים הגדולים בעולם, כך מסרה שגרירות בריטניה בג'קרטה.
ההסכם יתמוך בדיאלוג מדיניות, שיתוף של ידע טכני ומומחיות ויכסה תחומים כמו חוסן שרשרת אספקה, עיבוד בר קיימא במעלה הזרם ומורד הזרם, וקריטיות מינרלים, נאמר בהצהרה, שלא הוכיחה פרטים ספציפיים.
השותפות "מציבה את שתי המדינות כשחקניות מפתח בשרשרת אספקת המינרלים הקריטיים", אמרה שרת הפיתוח הבריטית אנליס דודס בהצהרה לאחר חתימת ההסכם עם שר האנרגיה של אינדונזיה.
באינדונזיה יש מרבצים עשירים של בדיל, נחושת ובוקסיט, בין היתר, והיא המקור הגדול בעולם לעפרות ניקל. היא מבקשת להפיק יותר ערך מהמינרל על ידי משיכת השקעות בעיבודו ובייצור סוללות לרכב חשמלי.
ההכרזה מגיעה חודשיים לאחר שארצות הברית הודיעה כי פנתה לאינדונזיה בנוגע להצטרפות לשותפות מינרלים קריטיים רב לאומית שמטרתה להאיץ את הפיתוח של שרשראות אספקה של מינרלים קריטיים ברי קיימא.
אינדונזיה הרחיבה באופן מסיבי את מגזר עיבוד הניקל שלה מאז שאסרה על ייצוא של עפרות לא מעובדות ב-2020, אך שוחרי איכות הסביבה האשימו את התעשייה בכריתת יערות, ובזיהום מים ואוויר שנגרמו ממפעלי יתוך.
מוקדם יותר ביום רביעי, סיפר דודס רויטרס כי ההסכם של בריטניה עם אינדונזיה נועד ליצור מקומות עבודה מקומיים ולהגן על הסביבה, כולל מנזקים שנוצרו כתוצאה מהכרייה, וכינה את השותפות "חשובה להפליא".