בני זוג בגילאי ה-40 פלוס ושלושת ילדיהם בגילאי 12,9,3 מתגוררים בבית הממוקם ביישוב בשרון, בשכונה שקטה, ומשקיף לנוף אורבני.

בית צרפתי במושב בשרון. צילום: איתי בנית

הבית, שמתפרש על פני 250 מ"ר הכולל גם מרתף, ממוקם על מגרש של  300 מ"ר וזה לפרשנות צרפתית מקומית על רקע נופי השרון הירוקים. 

על תכנון הבית ועיצוב הפנים אמון משרד האדריכלות "שרה ונירית פרנקל" שהשכילו לשלב את הבית, המתפרש על פני 250 מ"ר וממוקם על מגרש של  300 מ"ר בפרשנות צרפתית מקומית. 

מן החוץ אל הפנים, אדריכלות ותכנון שרה ונירית פרנקל. צילום: איתי בנית

"בני הבית גילו פתיחות רבה ובכך איפשרו לנו להפליג ולהעז. הם ביקשו לשלב סגנון בראסרי, נגיעות צרפתיות, לאור העובדה שבעלת הבית גדלה בצרפת. ביחד איתה יצאנו למסע יצירתי, עם יד חופשית ותעוזה רבה. התוצאה בית במראה צרפתי עדין, עם תחושת ביסטרו חמימה" מסבירה נירית פרנקל.  פרוייקט הבנייה נמשך כשנתיים וחצי, בהשקעה של 2.5 מליון שקל (לא כולל עלות מגרש), עם עמידה מדוייקת בלוחות הזמנים.

מבט אל הסלון. צילום: איתי בנית

עוד מסבירה פרנקל "יצרנו אשליה של חללים גדולים יותר ממה שהם בפועל. גם מבחינת האתגר הכלכלי הצלחנו לעמוד בכל היעדים".

קומת הכניסה כוללת סלון, מטבח, פינת אוכל, מזווה ושירותי אורחים, פינת האוכל והמטבח מתפקדים כחלל אחד שיתופי. בעת הכניסה לבית נגלית תמונה מלאה של כל החלל.דלת הכניסה מייצגת אתהפתיחות של הדיירים -  והיא שקופה, כמו שאר הויטרינות בבית.

מטבח בניחוח צרפתי. צילום: איתי בנית

מאזור פינת האוכל ניתן לצאת החוצה לפינת ישיבה קטנה המתאימה לארוחת בוקר או קפה בגינה. על אף שהבית לא נחשב למאוד גדול, התחושה המיידית עם הכניסה היא של חלל גדול ומרווח, בעיקר בזכות שיתוף החללים. הסלון הינו חלל עצום וכולל שני אזורי ישיבה, פורמאלי וא-פורמאלי, המשלימים אחד את השני.בחרנו קו נקי של גווני שחור לבן עם זריקות עדינות של צבע, כמו האקווה העדין. נבחרו פריטי ריהוט אותנטיים,כדוגמאתהתופים המשמשים שולחנות סלון, עם ספה לבנה  לרביצה. פרזול כההעובר בכל הבית- במעקה המדרגות, בחלונות בעלי פרופיל בלגי ובספריית מתכת גדולה, שיוצר מראה אחיד והרמוני, ונותן את הטון בחלל כולו.

המטבח מעוצב במראה כפרי-תעשייתי, עם אלמנטים הקשורים לענף  המסעדות, לדוגמא אי עבודה עם מגירות, במשטח של שיש קררה, קיר עבודה המחופה בבריקים אותנטיים, כיור בולט ותנור פרי סטנדינג. איזור המזווה נפרד באמצעות דלת זכוכית גלית, המזוהה אף היא בעיקר עם מסעדות, על גביה נכתב בעבודת יד, באותיות באנגלית MEZAVE.בקומה העליונה ממוקמת יחידת הורים, פינת משרד ועוד 3 חדרי ילדים עם אמבטיה וחדר כביסה משותף.

סוויטת ההורים. צילום: איתי בנית

יחידת ההורים כוללת מרפסת, אזור שינה, הלבשה ורחצה, וביניהם מפרידה מחיצה מרכזית מנגרות, המשמשת גם כרהיט אחסון מצד אחד וכרהיט למסך לטלוויזיה מצידה השני.

חדר הילדים. צילום: איתי בנית

צבעוניות האקווה חוזרת כמוטיב גם בחדר השינה של הבת, עם סוויטה רחבת ידיים. בהמשך הקומה ממוקמים חדרי השינה של הבנים, אשר חולקים אמבטיה משותפת בפרשנות גברית יותר.