בשביל הימים האלו שאין באמת כוח או זמן. וכשכל מה שבא לנו זה פסטה עסיסית אבל אם אפשר שתרגיש גם קצת מזינה. וכדי לחגוג את סוף עונת הכרובית.

וכי זה טעים בכזה אופן שאפילו הילדים שלי, שאוכלים רק פסטה עם עגבניות, מתנפלים עליה ומבקשים עוד. 

לעבודה!

פסטה עם כרובית צלויה 

מה צריך?

חבילת פסטה קצרה רצוי מקמח מלא 

ראש כרובית

4 שיני שום

חצי צרור פטרוזיליה

מלח ופלפל

שמן זית

ולימון

פסטה עם כרובית צלויה. צילום: תום בעבור

אופן ההכנה:

את הכרובית מפרקים לפרחים קטנים ומשרים קלות במי מלח. את שיני השום קולפים וכותשים. את הפטרוזיליה קוצצים דק

בסיר גדול מרתיחים מים לפסטה וכשהם רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים ומניחים בצד. בינתיים מחממים מחבת כבדה ויוצקים שמן זית בנדיבות.

מסננים את פרחי הכרובית ומוסיפים למחבת. מכסים במכסה משאירים על אש גבוהה ומטלטלים את המחבת מדי כמה דקות.

אחרי כ-10 דקות בודקים אם הפרחים קצת התרככו ומוסיפים קורט מלח וקורט פלפל. מוסיפים כשליש כוס מים למחבת וממשיכים לערבב בעדינות עד שכל המים נספגים

בשלב הזה רוב המים אמורים להיספג והפרחים כבר יחסית רכים ואפילו שחומים.
מוסיפים את השום הכתוש למחבת ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים נותנים להכל להיספג 2-3 דקות ואז מוסיפים גם את הפסטה וקצת מיץ לימון ומקפיצים ביחד במחבת 2-3 דקות

טועמים, מוסיפים מלח אם נדרש ומגישים.

משחקת בסירים – בישול ביתי בריא

תום מטבח משמח – סדנאות בישול בריא

 

 

 

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו