לרגל 70 שנות עצמאות רבים מאיתנו ייצאו לטבע וימנגלו בשר על האש עד לא ידע. הנה כמה מקומות בהם יגישו לכם מנות בשר חגיגיות ויין כדי שלא תצטרכו להתאמץ.

רשת קינג ג'ורג' מזמינה אתכם לחגיגה ישראלית לציון 70 שנות עצמאות ותציע מנות מיוחדות לרגל החג מתפריט בשרים "על האש".

סניפי הרשת ילבשו חג וינגנו החל מיום רביעי בערב ולאורך כל הסופ"ש את מיטב שירי ארץ ישראל.

המבורגר קינג ג'ורג'. צילום: בן יוסטר

בין המנות שיוצעו: המבורגר עצמאות – המבורגר מבקר מובחר עם מסבחת חצילים וסלט משוואשה מנגל וצ'יפס (55 שקל); מיקס בשרים עצמאות זוגי –  מגש מפנק הכולל אנטריקוט, פרגית, קבב, כבדי עוף. מוגש עם ירקות מדורה וטחינה (80 שקל); קינוחים מפנקים ברוח 70 שנה לישראל.

 רשת קינג ג'ורג', בימים רביעי-שבת, 18-21.4.18. להזמנת מקום במסעדות *3698

עצמאות באגאדיר. צילום: מאיה מרום גם רשת אגאדיר חוגגת עצמאות עם מנת "המבורגר ישראלי"  -  המבורגר על אש גחלים בלווי איולי עמבה לצד סלט ירקות קצוץ וצ'יפס מתפוחי אדמה חשופים (70 שקל). 

מנת הספיישל מצטרפת לתפריט החדש והעשיר של הרשת ששודרג לאחרונה על ידי שף הרשת רוברט קלוגר. המנות משלבות חומרי גלם איכותיים וביניהן: סלט אנדיב, סלט עדשים עם יוגורט, סלט מיקס פטריות, נקניקיות מרגז, הקריספי צ'יקן האהוב נכנס לתפריט באופן קבוע ובתפריט הקינוחים - קינוח חדש של מסקרפונה בשילוב פירות העונה.  

רשת אגאדיר, להזמנות *5690

אוסקר ווילד. צילום: אלירן אביטל

הפאב האירי אוסקר ווילד, שלו סניפים בחולון ובפתח תקוה, חוגג את יום העצמאות עם פינוקים ישראליים. ביום רביעי 18.4.18 החל משעה 21:30. יוגשו צ'ייסרים, אוכל ישראלי כמו פלאפל, חומוס, צ'יפס, סלט ישראלי קצוץ דק דק, שערות סבתא ועוד.

אוסקר ווילד, פאב אירי

הוויסקי בר. צילום: אנטולי מיכאלו

במתחם הוויסקי-בר בשרונה תל אביב,  יוגש התפריט הרגיל והאהוב הכולל מנות כמו: קרפצ'יו פילה בקר, סינטה מעושנת, קרפצ'יו מוסר, צלעות טלה, אנטריקוט מעושן, קינוחים ייחודיים שמכינים במקום, המשלבים בתוכם ניחוחות וטעמי וויסקי ועוד. לצד וויסקי וקוקטליים משובחים.

מדי שעה עגולה יוכלו ליהנות הסועדים מסיורים במקום ובמנהרות ההיסטוריות של שרונה, הכוללים הסבר על ההיסטוריה של המקום, בו פעל במאה ה-19 יקב מקומי, נבנה המטוס הראשון בישראל ואף הכספת הראשונה בארץ ולאחר מכן, ועד לפני עשור, שימש את המוסד. על קירות המקום יוקרנו סרטונים הממחישים את ההיסטוריה ארוכת השנים של המבנה הטמפלרי העתיק. במתחם ה-W תתקיים מסיבה עם DJ אורח אל תוך הלילה ואלכוהול משובח, ובמתחם הוולטר לאונג' סיגרים, וויסקי ואלכוהול משובח.

ויסקי בר מוזיאון, W, וולטר. דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, ת"א, 03-9551105

עצמאות ברק בשר. צילום: ערן מרמר

לכבוד יום העצמאות תציע רשת רק בשר נתח בשר ייחודי- סינטה שאטו: סינטה נקייה משומן מתובלת בשום, ג׳ינג׳ר, פלפל שחור וטימין.

כמו כן במהלך חודש אפריל יוגשו במסעדות ארוחות מיוחדות לזוג, המציעות קילו בשר. תפריט הארוחות יוגש בכל סניפי הרשת (ת"א, חיפה, ראשל"צ).

בין הארוחות המיוחדות: על האש - 250 גרם אנטריקוט ברילוצ'ה / סינטה / פיקאניה ו-250 גרם צ'וריסוס, 200 גרם פרגית, 300 גרם קבב. מחיר לזוג - 159 שקל. הארוחה של דני - 500 גרם אנטריקוט ברילוצ'ה/ סינטה/ פיקאניה; 200 גרם פילה שאטו/ פילה מיובא; 300 גרם קבב. מחיר לזוג - 259 שקל. המלצת הקצב - קילו לבחירה ממבחר הבשרים בויטרינה (לא כולל פילה ישראלי וכבד אווז). מחיר לזוג - 359 שקל. 

רשת רק בשר

 מאפיות ג'ייקובס. צילום: בר אופק

רשת מאפיות ג'ייקובס מציעה בעצמאות עוגות ועוגיות מתוקות בהשראת גווני הדגל. בין המתוקים שצמד הקונדיטוריות מעין קאופמן וקארין פיינגולד רקחו: נשיקות מרנג בכחול ולבן, מקרונים צרפתיים, פאדג' שוקולד מקושט בדיסקית שוקולד לבן וכיתוב "70 לישראל", כדורי שוקולד בכחול ולבן ונמסיס שוקולד לוז מקושט גם הוא בגווני עצמאות.

מחירים: מארז מקרונים לב בגווני כחול לבן - 26 שקל, מארז נשיקות כחול לבן - 36 שקל, מארז כדורי שוקולד כחול לבן - 42 שקל, פאדג' שוקולד מקושט כחול לבן - 49 שקל, נמסיס שוקולד לוז, מקושט כחול לבן - 69 שקל.

מאפיות ג'ייקובס, איתן 1, קריית אונו. החרושת 19, רמת השרון

צילום: ישראל אשל kishoritv

גם היקבים משיקים יינות מיוחדים וחגיגיים לקראת יום העצמאות. יקב כישור משיק בלנד אדום בציר 2015 (קברנה סוביניון, קברנה פרנק, פטי ורדו, מרלו וסירה). היין התיישן במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון.

מחיר לצרכן: 50 שקלים ברכישת בקבוק בודד, 45 שקלים ברכישת מארז של 12 בקבוקים.

 קברנה סובניון ברונזה 2015. צילום: יקב בזלת הגולן 

יקב בזלת הגולן, יקב הבוטיק הראשון שהוקם בגולן, משיק לרגל יום העצמאות ה-70 יין קברנה סוביניון ברונזה 188, מבציר 2015, עם פקק הברגה של דגל ישראל, לכבוד חטיבה 188. 

ענבי הקברנה סוביניון מכרם יחידני ואיכותי, שניטע על אדמת הבזלת הפורייה והעשירה של רמת הגולן,  בתל פארס - לב ליבו הפועם של אזור הרואי בו לחמה בחירוף נפש, חטיבת שריון 188, במלחמת יום הכיפורים, לכבודה נקרא היין ' 188'. היין התבגר בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי במרתף היקב במשך 20 חודשים.

אלכוהול: 15%

מחיר מומלץ לצרכן: 120 שקלים