מרק - מה זה בסך הכל? כמה ירקות מבושלים במים עם קצת תיבול, לא? כמה ירקות טחונים יחדיו לעיסה אחידה ונוזלית, לא?

אז זהו, שלא.
מרק הוא המחמם האולטימטיבי, שבקערה אחת מחביא אוצר שלם של טעמים, מרקמים וצבעים. 
הקסם שקורה כשזורקים הכל לסיר אחד, הסיר שנמצא במקרר ומשרה רוגע על הבית.

מרק ברוקולי ובזיליקום. צילום: תום בעבור

המרק הזה נולד מיום לחוץ וניסיון מהיר לדאוג לארוחת ערב טעימה ומזינה. גרידת הלימון נותנת לו טוויסט מגניב - נסו ותהנו! (אבל אפשר גם להשמיט)

מרק ברוקולי ובזיליקום

2 שקיות ברוקולי קפוא (1.6 ק"ג סה"כ) / 4 יחידות ברוקולי טרי

2 בצלים

6 שיני שום

צרור בזיליקום

2 לימונים - הגרידה

שמן זית מלח, פלפל

אפשרות: חלב קוקוס / חלב שקדים להקרמה

אופן ההכנה: קוצצים דק בצל ושום שוטפים וקוצצים את עלי הבזיליקום. מפשירים את הברוקולי וחותכים לפרחים בינוניים.

מטגנים בשמן זית בצל ושום עד שעולה ריח, מוסיפים את פרחי הברוקולי, קורט פלפל שחור, כף מלח ואת עלי הבזיליקום

מבשלים על אש בינונית, עם מכסה סגור כ-10 דקות, ומערבבים מדי פעם. מוסיפים מים וגרידת לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה, עד לריכוך ואז טוחנים בבלנדר מוט.

אם רוצים זה הזמן להוסיף חלב קוקוס / שקדים. 

בתיאבון!

תום מטבח משמח - ליווי בתהליכי שינוי לתזונה בריאה, בישול צמחוני וטבעוני טעים, סדנאות בישול בריא, 052-501-2132

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו