חשבתם שלזנייה תמיד חייבת להיות מלוחה, עם רוטב עגבניות או בשמל והרבה גבינה? אז אם בא לכם להפתיע את האורחים, מותג הפסטה ברילה והשפית מאיה דרין מציגים בפניכם את האופציה המתוקה: לזניית שוקולד מושחתת.

לזניית שוקולד 

רשימת חומרים:

1 חבילת דפי לזניה של ברילה

200 גרם שוקולד

250 גרם חמאה

3 ביצים מופרדות

½ כוס סוכר

250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%

2 כוסות חלב

4 כפות סוכר

תבנית מלבנית 30X20

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה

חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)

לזניית שוקולד. צילום: רונן מנגן

אופן ההכנה:

ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט. מוסיפים חלמונים אחד-אחד וטורפים היטב. מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.

מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).

מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה. בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה. יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת. יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.

מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק - ויוצקים מעל הלזניה.

מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.