אין כמו מנגו. ואין כמו המנגו המופלא של יעקוב אשכול שמגיע אלינו ישר מהגולן בארגזים שנגמרים עוד לפני שחצו את פתח הבית. אנחנו מפלצות מנגו רציניות. אז נכון שהכי טעים ומפתה פשוט לחתוך ממנו קיפודי מנגו מהממים ולזלול, אבל הפעם הכנתי לכם מתכון מעולה שמשלב את המתיקות המיוחדת של המנגו עם החריף של הפלפל והעדינות של הכוסברה, אתם יודעים, לימים האלה שערימות המנגו שקניתן מבשילות כולן בבת אחת.

מוקפץ קייצי עם מנגו (1-2 מנות, זמן הכנה: כרבע שעה)

מה צריך?
.
שלושה גזרים קלופים וחתוכים למקלות.
זוקיני אחד חתוך למקלות.
שתי כרישות קצוצות.
חצי פלפל חריף קצוץ.
מאה גרם טופו איכותי חתוך לקוביות.
קוביות ממנגו שלם.
חופן גדול כוסברה קצוצה גס.
מיץ מחצי ליון עד לימון.
כפית זרעי כוסברה כתושים.
רבע כפית כורכום.
כחצי כפית מלח.
שמן זית לטיגון.
.
מוקפץ קייצי עם מנגו. צילום: ענת לשם
.
איך מכינים?
.
מחממים מחבת.
מוסיפים שמן זית ואת הירקות מלבד המנגו והכוסברה לפי הסדר הרשום ומערבבים.
לאחר מספר דקות מוסיפים את הטופו ומערבבים.
מוסיפים את המלח, הכורכום וזרעי הכוסברה ומערבבים.
מבשלים תוך ערבוב מידי פעם כמה דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
.
ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.