סופריטו עטוף בחצילים ואפוי בתנור, מנה שנבנתה תוך כדי תנועה. אני אוהב הפתעות כאלה, שבהן ההשראה מתגלגלת עם ההכנות.

התוצאה מפתיעה, מתקבלת תבנית הפתעות, כזו שתככב אצלי עוד הרבה.

התבנית נבנית בשלבים די פשוטים: את החצילים בחרתי להשחים בתנור (במקום לטגן) מה שמקל מאוד וגם בריא יותר על הדרך.

אפשר להכין כך גם את קוביות תפוחי האדמה, אבל אני בחרתי לא לוותר על הטיגון. כדאי להיצמד לשלבים, זה מאוד מקל, מפשט ומבטיח תוצאה מפנקת ואפילו חגיגית.

ההפתעה כבר בפנים | צילום פרטי

סופריטו עטוף בחצילים

תבשיל הבשר

800 גרם בשר כתף (מספר חמש חתוך לקוביות או רצועות)

2 בצלים חצויים ופרוסים

כפית פלפל שחור גרוס

כפית שטוחה כורכום

חצי כפית פלפל אנגלי

מלח

קמצוץ כמון

קמצוץ קינמון (לא חובה אבל מומלץ)

צילום פרטי

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד גוון שחום קל, מגבירים את האש, מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד לקבלת צבע יפה.

מוסיפים כליטר וחצי מים רותחים, מביאים לרתיחה עדינה ומסירים את הקצף עד לקבלת נוזל צלול.

מתבלים, מערבבים בעדינות ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים או עד ריכוך הבשר. עוברים להכנת תפוחי האדמה והחצילים.

החצילים:

4-5 חצילים

שמן זית

מלח גס

צילום פרטי

אופן ההכנה:

קולפים את החצילים, פורסים לאורך פרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית. מפזרים מלח גס ומניחים מעל את הפרוסות. שוב משמנים ומפזרים מלח גס. 

מעבירים לתנור שחומם מראש על חום של 180 עד 200 מעלות לכחצי שעה או עד שהפרוסות מקבלות צבע שחום נאה (זהירות לא לשרוף).

הופכים בעדינות את הפרוסות וצורבים לעוד כעשר דקות או עד שהפרוסות שחומות גם בצד השני.

תפוחי אדמה:

6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

מעט שמן לטיגון

פלפל שחור ומלח 

אופן ההכנה:

מטגנים את כל הקוביות עד לקבלת צבע יפה, מעבירים לקערה ומתבלים בפלפל שחור ומלח ומניחים בצד. 

הכנת התבנית:

מרפדים את תחתית התבנית בפרוסות החצילים. מסדרים גם פרוסות על הדפנות כשמחצית האורך גולש החוצה.

מסדרים את הבשר מעל בעדינות ומעליו את קוביות תפוחי האדמה המטוגנות.

סוגרים בעדינות ובצורה נאה מכל הצדדים, יוצקים בעזרת מצקת מעט מהנוזל של הבשר במרכז ובצדדים (זהירות לא להגזים) וזאת כמעין תיבול נוסף.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכעשרים דקות עד חצי שעה.

מגישים חם.