הפעם בחרתי במנה בהשראת אוכל רחוב במצרים. מנה עממית, עשירה ומזינה, שאפשר לפגוש בעגלות הרחוב ובמשחק מעניין של תבלינים.

הפלגתי איתה למחוזות אחרים, מסוג המנות שמתחילות עם מה שיש למזווה ולמקרר להציע ונבנות תוך כדי אלתורים, משחק שאני כל כך נהנה ממנו, בייחוד כשהתוצאה מפתיעה ומשמחת את הלב והחך. צילום: ריאן

קטניות ועוד

החומרים לציר:

6-4 שוקי עוף

3 בצלים חצויים ופרוסים

ג'ינג'ר קצוץ (כפית בערך)

פלפל שחור

מלח

5 עלי כפיר ליים

כ־3-2 ליטר מים רותחים

החומרים לקטניות:

2 כוסות פריקה (חיטה ירוקה מעושנת)

כוס עדשים ירוקות

כוס עדשים שחורות

כוס פסטה זעירה (קונכיות או כל צורה אחרת שאוהבים)

2 בצלים יבשים, קצוצים דק

6 שיני שום מעוכות

5 ענפי טימין לימוני

כף שטוחה כוסברה יבשה טחונה

כפית צ'ילי גרוס

כף פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור

מלח

מעט שמן לטיגון

חופן נדיב של צימוקים, עדיף אוזבקים או חמוציות (לא חובה, אפשר לוותר) 

צילום: ריאן

אופן ההכנה:

מתחילים בהשריית הקטניות. אפשר לקצר תהליכים - את הפריקה משרים במים רותחים במשך כחצי שעה, את העדשים עם הרבה מים כשעה לפחות.

מבשלים כחצי שעה כל אחד בנפרד, מסננים ומניחים בצד. גם את הפסטה מבשלים עד ריכוך אל דנטה, מסננים ומניחים בצד (כדאי לערבב את הפסטה המסוננת עם מעט שמן ואז היא תישאר פתוחה ולא דביקה). 

בינתיים עוברים להכנת ציר עוף. מטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב יפה, מוסיפים את השום ושאר התבלינים ומטגנים יחד.

מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים יחד עד לקבלת צבע יפה מכל הצדדים. מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים אש, מסירים קצף עד לקבלת נוזל צלול ומבשלים עוד כ־40 דקות. 

במחבת רחבה עם שוליים גבוהים מטגנים בצל עד זהוב, מוסיפים את שיני השום והטימין ומטגנים יחד. מוסיפים את התבלינים וממשיכים תוך כדי טיגון. 

מוסיפים את הפריקה, העדשים והפסטה ומערבבים בעדינות. יוצקים מהציר בעזרת מצקת תוך כדי ערבוב עדין עד כדי כיסוי, מוסיפים מעל את שוקי העוף ומעליהם מפזרים את הצימוקים או החמוציות.

מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ־40 דקות. אם המחבת מתייבשת אפשר להוסיף עוד מהציר ולהמשיך בבישול.