אני שמחה לחלוק איתכם מתכון של אוזני המן שהייתי מכינה אצלי בקונדיטוריה, עשירים בטעם, רכים במיוחד ופריכים בצורה נדירה. ניתן למלא במגוון גדול של מילויים כיד הדמיון הטובה עליכם.

מה צריך לבצק?

100 גרם סוכר – חצי כוס

100 גרם אבקת סוכר - 1 כוס פחות כף

200 גרם חמאה – חבילה גדולה

200 גרם מחמאה – חבילה

65 מ”ל שמנת מתוקה – רבע כוס

2 חלמונים

2 גרם אבקת אפיה – 1/2 כפית

וניל

600 גרם קמח – 4 כוסות ושליש (אני משתמשת וממליצה על “קמח אוסם” – אז לוותר על אבקת האפייה)

אוזני המן. צילום: אלונה זוהר

איך מכינים? 

1. לערבב את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה פרט לקמח.

2. להוסיף את הקמח וללוש הכל יחד עד שהחומרים מתאחדים לבצק אחיד בלבד.

3. לקרר את הבצק במקרר לפני תחילת העבודה – לשעתיים לפחות.

4. לחלק את הבצק לשניים, לרדד בעזרת מערוך ולקרוץ עיגולים. למלא כל עיגול במרכזו עם מלית ולסגור לצורת אוזן המן.

5. לסדר בתבנית בצורה מרווחת.

6. לאפות בתנור שחומם מראשלחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

7. לקרר היטב ולפזר מעל בעזרת מסננת אבקת סוכר.

מילוי פרג

150 סמ”ק חלב – 3/4 כוס

100 גרם סוכר – חצי כוס

50 גרם דבש – 2.5 כפות

250 גרם פרג טחון טרי (שיטחנו לכם במקום) – 3.5 כוסות

50 גרם חמאה

גרירת לימון

- ניתן להוסיף 100 גרם צימוקים

אופן הכנת המילוי

להרתיח בסיר חלב, סוכר ודבש. כשהכול רתח להוסיף את הפרג ולבשל עוד 2 דקות.

להוריד מן האש ולהוסיף גרירת לימון וחמאה. לבוש עד שהחמאה נמסה.

לקרר היטב לפני מילוי האוזני המן.

מילוי אגוזים

150 סמ”ק חלב – 3/4 כוס

100 גרם סוכר – חצי כוס

50 גרם דבש – 2.5 כפות

250 גרם אגוזי מלך גרוסים – 2.5 כוסות

150 גרם פירורי עוגה/ביסקוויט – 1.5 כוסות

אופן ההכנה זהה למילוי הפרג.

עוד רעיונות למילוי: ריבת פובידל (שזיפים), ממרח חלבה, ממרח שוקולד, ריבת חלב, רחת לוקום, ריבה עם אגוזים וקוקוס, ממרח תמרים, נוטלה ועוד. 

אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.