"המרפסת ממוקמת בהרצליה, שייכת לשתי דירות פנטהאוז שחוברו להן בקומה 11, באחד הפרוייקטים הנחשבים בעיר, הרצליה הילס. גודלה הפנימי של הדירה הוא 400 מ"ר, וגודלה החיצוני 400 מ"ר. ממש וילה בשמיים", מסביר שי דוד, מנכ"ל ובעלים של "כרכום -עיצוב נוף" שאחראי על פרויקט הפיכת המרפסות לגינה פרטית בקומה ה-11.  

וילה בשמיים ב"הרצליה הילס". צילום: עודד סמדר

 "מי אמר שאי אפשר ליצור וילה אמיתית בקומה 11 ? או שביל טיול בטבע בקומה 11?", אומר דוד. "חלל המרפסת עוצב במקביל לעיצוב הפנים של הדירה. הוא תוכנן על מנת ליהנות מהחוץ. יצרתי עבורם גן אמיתי, עם פינות חמד מרווחות, מקום לעשות אירועים ולארח כפי שהדיירים אוהבים. המרפסת תוכננה בקפידה, עם חומרים עמידים לטווח ארוך".

הבניין בן כ-18 קומות, כאשר הדירה היא בעצם שילוב של דירת גן ופנטהאוז, כאשר כל הרעיון היה ליצור מיסוך שיטשטש ויסתיר את השכנים למעלה, ליצור ריאה ירוקה ומוארת בלב העיר. הדירה מיועדת למשפחה שגרה בחו"ל ומגיעה ארצה מדי פעם בחגים וחופשות, כחודשיים בשנה.

כרכום עיצוב נוף. צילום: עודד סמדר

כרכום עיצוב נוף. צילום: עודד סמדר

למרפסת יש יציאה מאגף ההורים והשני מהסלון. דבר ראשון ממוקמים להם שולחן אוכל מרווח ומטבח חוץ עשוי אלומיניום, שתואם את השפה האדריכלית של הגן. לצד המטבח חוץ נשתלו שלל תבלינים לבקשת בעלת הבית. בנוסף יש במרפסת סלון חיצוני, בצד השמאלי-מערבי, הוא צופה אל הנוף, משם אפשר להעלות לגן הפנימי המוגבה שנוצר בגג.

אותו גן פנימי כולל שביל הליכה, עם אבני מדרך, שעובר בתוך הצמחייה, ונותן תחושה של טיול בטבע. נשתלו במרכז הגן עצי אלון תבור,  שיוצרים את המיסוך מול השכנים. מתחת לעצי האלון נשתלו שיחים עמידים ברוחות וסוקולנטים, כיאה לגינות הסמוכות לקו הים וסובלות מרוח חזקה ולחות. בהיקף המרפסת נשתלו עצי לימון וליין בסגנון "אספלייה" (צורת גידום עץ שמשטחים אותו ויוצרים ממנו גדר חיה מעץ פרי), גם כאן לצורך מיסוך הצדדים. עוד נשתלו עצי פיטנה, על מנת לתת צל מעל הסלון החיצוני. שיחי לגסטרמיה שפורחים בשלל צבעים נשתלו בפינה המזרחית. 

כרכום עיצוב נוף. צילום: עודד סמדר

כרכום עיצוב נוף. צילום: עודד סמדר

החלק המוגבה של הגג הינו לטובת ספא. הוא מחופה דק עתיק, וכולל ג'קוזי, מקלחת חוץ ומיטות שיזוף. כאשר עומדים עליו הנוף לים נפרס לפנינו באין מפריע, ונותן תחושה של ריחוף.  מתחת לדק המוגבה ממוקם חדר מכונות עם מערכת ההשקייה הממוחשבת ומרכז התאורה של המרפסת. אלמנט המים ממוקם בסמוך לאזור הספא, הוא כולל סלע קדוח שיוצאים ממנו מים במעגל חוזר ומטרתו למסך את הרעש בעת הישיבה.  

כרכום עיצוב נוף. צילום: עודד סמדר

כרכום עיצוב נוף. צילום: עודד סמדר

הפרוייקט כלל חיפוי כל הגג באבן בגודל מטר על מטר. המונח כרצפה צפה, המוגבה מהרצפה המקורית, על מנת לתת תחושה של מרחב ולהימנע מהשיפועים. מתחת לרצפה עוברים על המערכות, לרבות מים, חשמל, גז, תקשורת ורמקולים. ההיקף החיצוני והפנימי בנויים מעץ גושני ומחופה במשרביות בהזמנה אישית  עם דוגמא שנבחרה מראש, הן עשויות עץ ממוחזר, גרוס ומודבק בחדש.

במרפסת הושקעו כ-2 מיליון שקלים, הכוללים את הריצוף, בניית אדניות, חיפוי חיצוני, איטום יריעות של האדניות, ריהוט חוץ, סלון חוץ, תאורה, מאווררים וג'קוזי.